۱۳۹۹ اسفند ۲۶, سه‌شنبه

رونمایی سپاه پاسداران ایران از یک ‘شهر موشکی’

 

صدا و سیمای ایران تصاویری از پایگاه جدید سپاه پاسداران منتشر کرد که مجهز به موشک‌های کروز و بالستیک و تجهیزات “جنگ الکترونیک” است.

گزارش تلویزیون دولتی این پایگاه را “یک شهر موشکی” توصیف کرد و قسمتی از انبار موشک‍‌‌های آن را نشان داد. در این گزارش‌ به جزئیات بیشتری درباره این شهر موشکی اشاره‌ای نشد.

علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران گفت: “با ورود این تجهیزات به سازمان نیروی دریایی سپاه و جنگال قادر خواهیم بود سیگنال‌هایی از دشمن حتی سیگنال‌های خاموش و ارتباطات داخلی دشمن را دریافت کنیم”.

او گفت “این موشک‌ها بردشان نسبت به موشک‌های قبلی تغییر کرده و این سامانه‌ها قادرند در حرکت شلیک کنند”.

بیشتر بخوانید: برنامه موشکی ایران؛ دفاع ملی یا تهدید بین‌المللی؟

حسین سلامی فرمانده ‌کل سپاه پاسداران هم با اشاره به این انبار موشکی گفت: “آنچه امروز ملاحظه می‌کنیم بخش کوچکی از توان بزرگ و وسیع موشکی نیروی دریایی سپاه است”.

سال گذشته ایران اعلام کرد تعدادی “شهر موشکی” زیرزمینی در امتداد سواحل خلیج فارس ساخته است.

چرا برنامه موشکی ایران حساسیت‌زا است؟

ایران اعلام کرده که برنامه موشکی‌اش برای بازدارندگی در برابر حمله خارجی است اما قدرت‌های غربی و متحدان منطقه‌ای آنها این برنامه را تهدیدی علیه امنیتی منطقه و جهان می‌بینند. آنها برنامه‌های موشکی و هسته‌ای ایران را مکمل یکدیگر می‌دانند. ایران تأکید می‌کند که این دو با هم ارتباطی ندارند و کاربرد متعارف دارند و ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست.

ایران تنها کشور فاقد سلاح هسته‌ای است که موشک‌هایی با برد دو هزار کیلومتر ساخته است. همین موجب شده تا ظن تلاش برای ساخت کلاهک هسته‌ای تقویت شود.

آمریکا و متحدانش معتقدند برنامه موشک های بالستیک ایران -که می‌تواند به قابلیت حمل کلاهک اتمی ارتقاء یابد- مغایر قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است که تحریم‌های مربوط به برنامه هسته‌ای را لغو می کرد.

به همین خاطر دولت جدید آمریکا درصدد است علاوه بر بازگرداندن ایران به محدودیت‌های توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ (برجام)، به “توافق جامع‌تری” برسد که برنامه موشکی و سیاست‌های منطقه‌ای ایران را هم در بر بگیرد اما ایران این دو موضوع را خط قرمز خود می‌خواند و مذاکره بر سر آن را رد می‌کند.

مقام‌های آمریکایی همچنین می‌گویند ایران به تجهیز موشکی گروه‌هایی مانند حزب‌الله لبنان، گروه فلسطینی حماس و شبه‌نظامیان حوثی یمن مبادرت می‌کند و این باعث ایجاد بی‌ثباتی در منطقه می‌شود.

مقام‌های ارشد ایران این را تکذیب می‌کنند و بارها بر دفاعی بودن برنامه های موشکی ایران تاکید کرده و هرگونه مذاکره برای محدود کردن آن را غیرقابل قبول دانسته‌اند.