۱۳۹۸ اسفند ۲۲, پنجشنبه

کنفرانس پارلمانی به مناسبت روز جهانی زن در پارلمان انگلستان

کنفرانس پارلمانی به مناسبت روز جهانی زن در پارلمان انگلستان
کنفرانس پارلمانی به مناسبت روز جهانی زن در پارلمان انگلستان حضور اعضای هر دو مجلس از احزاب اصلی انگلستان

در کنفرانس پارلمانی در مجلس عوام انگلستان، که به مناسبت روز جهانی زن برگزار شد. دکتر متیو آفورد نماینده پارلمان انگلستان طی سخنانی گفت: من با شناختن زنان ایران و تجلیل از فعالیتهای آنها به ویژه در ایستادگی در برابر دیکتاتوری شاه در کشور، شروع می کنم. ما می دانیم که رژیمی که آنها با آن مخالفند، بسیار بیرحم است، نه تنها سوء رفتار، بلکه از منابع و امتیازات ثروت خود برای انکار اساسی ترین حقوق و آزادی اساسی زنان و دختران استفاده می کند.
 ماه گذشته ما کنفرانسی برگزار کردیم همانطور که در آنجا گفتم، دولت ما باید درک کند که مسئله ایران دارای یک راه حل ایرانی است و این جنبش طرفدار دموکراسی به رهبری خانم مریم رجوی و اجرای برنامه ۱۰ ماده اوست . توصیه ما این بود که دولت انگلستان خواستار همکاری با متحدان بین المللی باشد تا دبیرکل سازمان ملل هیئتی را برای تحقیق به ایران بفرستد
 من معتقدم که رهبری و انرژی ای که زنان در اعتراضات در ایران و مخالفت سازمان یافته به ارمغان می آورند منشأ پیروزی نهایی در برابر دیکتاتوری وحشی اخوندی خواهد بود و من از دولت می خواهم که در کنار آنها و در سمت درست تاریخ بماند.


بارونس ورما عضو مجلس اعیان و رئیس بخش زنان انگلستان در سازمان ملل متحد ضمن ابراز خوشحالی از شرکت در این کنفرانس گفت: مریم رجوی برای همه ما چهره ای نمادین است و ایکاش میشد تا بخش کمی از آن همه الهام و بینش وی را بگیریم و آن را در میان سیاستمداران خود در اینجا ترویج کنیم، من فکر می کنم که ما جهان بسیار بهتری خواهیم داشت، اگر که بتوانیم بیان کنیم که دمکراسی واقعی چیست و این همان توانایی اظهار نظر کردن و صحبت کردن و بپا خاستن برای دفاع از افرادی است که بیشتر از همه نیاز دارند تا صدایشان شویم.
من از زمانی که در سال ۲۰۰۶ وارد مجلس لردها شدم حامی مقاومت ایران بوده ام به این دلیل که سرکوب زنان را می فهمم. زنان و دختران در ایران در حال جنگ با رژیمی هستند که ظالم و ستمکار است البته تغییر در ایران محقق خواهد شد و این در زمان حیات ما اتفاق خواهد افتاد. اما این تنها زمانی اتفاق می افتد که سایر قسمتهای جهان نیز با هم متحد شوند، نه تنها برای حمایت از زنان ایران، بلکه زنان در سراسر جهان. و این بدان معنی است که ما باید به اندازه کافی شجاع باشیم که بتوانیم بپا خیزیم و حرفمان را بزنیم و البته، مطمئنا اگر که شما آمادگی اینرا داشته باشید تا بپا خاسته و حرف خود را بزنید، مردم خواهند آمد، دورتان را خواهند گرفت و به شما خواهند پیوست.

پروفسور لرد دیوید آلتون عضو برجسته مجلس اعیان انگلستان سخنران دیگر این کنفرانس بود وی در سخنان خود گفت: مبارزات برای رهایی و آزادی یک شبه و تصادفی اتفاق نمی افتند، این تغییرات مانند تبدیل ذره های سنگریزه و شنی است که وارد صدف می شوند تا مرواید بوجود بیآید. ما باید سنگریزه های محکمی باشیم که آن نوعی تغییر را ببار می آورد، تغییری که امیلی وایلدینگ داویسون در این کشور ببار آورد، تغییری که مریم رجوی تلاش می کند با چنان شهامت و شجاعتی در ایران ببار آورد. و ما باید تعهد و پایبندی مان را برای پشتیبانی از مریم رجوی دو برابر کنیم. و باید داستان آنهایی که مانند امیلی وایلدینگ داویسون جان خود را ازدست داده اند بیاد آوریم، اما در این زمینه، به چیزی فکر کنیم که در ۱۹۸۸ بوقوع پیوست که در آن ۳۰۰۰۰ نفر بدلایل سیاسی زندانی شدند و با فتوای خمینی، اعدام شدند. و آنهاییکه اپوزیسیون اصلی، سازمان مجاهدین خلق ایران، را رد نکردند، پس از اینکه یک کمیسیون مرگ سه سئوال از آنها کرد، به جرم جنگ با خدا، برطبق حکم خمینی، اعدام شدند. دختران جوان به سن ۱۵ یا ۱۶ سال و همچنین زنان باردار، در زندان ها در سراسر کشور بدستور مقامات رژیم اعدام شدند.
در آخرین کنفرانسی که چند هفته پیش در این مجلس برگزار شد، من سه پیشنهاد کردم. اولین آن فشار بین المللی بود که ما باید اعمال کنیم که دولت باید بلافاصله در شورای امنیت گام بردارد، و اعلان کند رهبران رژیم مذهبی عاملان و آمران جنایت علیه بشریت هستند و دهها سالست حقوق بشر را بطور سیستماتیک نقض کرده اند. دوم اینکه، بریتانیا و متحدان بین المللی اش باید ارجاع عاملان و آمران قتل عام ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی در ۱۹۸۸ به دادگاه جنایی بین المللی را پیگیری کنند، که بقدری جدی است که جنایت علیه بشریت درنظر گرفته شده و همچنین بگفته دیگران کشتار بیش از ۱۵۰۰ و سرکوب وحشیانه قیام های سراسری اخیر. و سوم اینکه، اگر این پیشنهادها وتو و بلوکه شود، آنوقت بریتانیا باید به ایجاد یک محاکمه منطقه ای کمک کن تا آنهایی که مسئول این جنایات از جمله در کردستان بوده اند در مقابل عدالت قرار گیرند.

سخنران دیگر کنفرانس در پارلمان انگلستان، ترزا ویلیرز نماینده مجلس عوام و وزیر سابق محیط زیست و وزیر ایرلند شمالی در دولت انگلستان گفت: همه شهروندان ایران، زن و مرد در معرض محدودیت های شدید آزادی بیان قرار دارند و بسیاری از روزنامه نگاران در زندان اسیر هستند مجازات های بیرحمانه به هر کسی که به اندازه کافی شجاع باشد که علیه این رژیم سخن بگوید یا حتی در اعتراضات سیاسی صلح آمیز شرکت کند اعمال می شود. مهمتر از همه اینها، زنان ایران تحت رفتار های خشن تری حتی نسبت به مردان قرار می گیرند.
 با آنها به عنوان شهروندان درجه دو رفتار می شود. گزارش جهانی در باره نابرابری بین زن و مرد در سال ۲۰۲۰ از مجمع جهانی اقتصاد، ایران را به عنوان ۱۴۷مین کشور از ۱۵۲ کشور جهان در مشارکت و فرصت اقتصادی زنان قرار داده است.
به همه زنانی که در اعتراضات سیاسی در سراسر ایران شرکت کرده اند ادای احترام می کنم. آنها بسیار شجاع هستند و روشن است که حقوق زنان در ایران در صدر مطالبات تغییر دموکراتیک و اصلاحات و حقوق بشر قرار دارند.
و البته همانطور که شنیدیم، بسیاری از زنان در نتیجه این اعتراضات دستگیر و زندانی شده اند، و متأسفانه بسیاری در بین کسانی هستند که توسط نیروهای امنیتی کشته شده اند. من از کارهایی که کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران و البته شورای ملی مقاومت ایران برای برجسته کردن ظلم و ستم توسط رژیم ایران انجام داده اند استقبال می کنم.
من یک بار دیگر به شجاعت زنان در ایران که در حال تلاش برای برابری، حقوق بشر علی رغم خطرات عظیم شخصی هستند، درود می فرستم. من معتقدم که یک روز، این مبارزات طولانی موفق خواهد بود و در نهایت، ما شاهد یک ایران آزاد خواهیم بود که احترام و برابری را برای زنان و مردان فراهم می کند و به همه شهروندان خود آینده ای روشن تر و بهتر ارائه می دهد.