۱۳۹۷ فروردین ۲۳, پنجشنبه

استیو منوچین:تحریم‌های جدید ی که علیه ایران وضع خواهد شد،«پیامدهای سنگینی بر اقتصاد ایران» خواهند داشت.


استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری دولت دونالد ترامپ، سخنان تازه‌ای را در کنگره در مورد احتمال وضع تحریم‌های تازه علیه تهران مطرح کرده و اظهار داشته این تحریم‌های جدید «پیامدهای سنگینی بر اقتصاد ایران» خواهند داشت.
آقای منوچین ۲۲ فروردین ماه در جریان نشستی با اعضای مجلس نمایندگان آمریکا، تلویحا از اعمال «تحریم‌های اولیه و ثانویه‌ای» علیه ایران خبر داده‌است.

وزیر خزانه‌داری آمریکا می‌گوید «اگر رئیس‌جمهوری [دونالد ترامپ] مجوزهای [تعلیق تحریم‌های مربوط به توافق اتمی] را امضاء نکند، تحریم‌ها به‌خودی‌خود باز می‌گردند».
او سپس افزوده است، «فکر می‌کنم که تحریم‌های اولیه و تحریم‌های ثانویه، پیامدهای مهمی بر اقتصاد ایران خواهند داشت، و این چیزی‌ست که او (ترامپ) در حال حاضر به آن فکر می‌کند و در حال سبک‌وسنگین کردن آن است».
به گزارش بلومبرگ، منوچین در پاسخ به پرسش خبرنگاران که آیا تحریم‌هایی خارج از دایره مسائل و توافق اتمی اعمال خواهند شد گفته «می‌توانید حدس بزنید که ما در حال حاضر در حال کار کردن روی آن هستیم». آقای منوچین در جلسه کنگره نیز گفته بود آمریکا به جز تحریم‌های مربوط به «برجام» در حال تلاش‌هایی در مورد دیگر مسائل است.
دونالد ترامپ اواخر دی‌ماه، زمانی‌که دستور تعلیق تحریم‌های مربوط به «برجام» را می‌داد، تاکید کرد واپسین‌ بار است که چنین می‌کند. او شروطی را تعیین کرده و خواستار اصلاحاتی در توافق اتمی شده است: دائمی‌شدن محدودیت‌های پیش‌بینی شده در برجام و رفع محدودیت زمانی، درج فعالیت‌های موشکی ایران و محدودیت‌های مربوط به آن در توافق اتمی، بارزسی‌های کامل آژانس از همه مراکز ایران، تضمین به این‌که ایران هرگز به ساخت جنگ‌افزار هسته‌ای نزدیک نخواهد شد.
ایران تلاش برای دستیابی به سلاح‌ هسته‌ای را همواره رد کرده‌است. مقام‌های تهران بازنگری در توافق هسته‌ای را نیز رد کرده‌اند و در حال حاضر هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که جمهوری اسلامی تمایلی به اعمال این شروط داشته باشد. وزیر خارجه روسیه، کشوری که روابط نزدیکی با ایران دارد، نیز گفته است هر اقدامی برای تغییر توافق اتمی تیر ماه ۱۳۹۴، نقض مفاد آن و نقض قطعنامه شورای امنیت در تأیید این توافق است.
سخنان آقای منوچین در مورد تحریم‌های احتمالی تازه علیه جمهوری اسلامی تازگی ندارد و مقام‌های دولت ترامپ در ماه‌های پیش چندین بار در مورد انجام معاملات با ایران هشدار داده‌اند؛ برای نمونه می‌توان به اظهارات دو روز پیش سیگال ماندلکر، معاون استیو منوچین اشاره کرد، که ضمن استقبال از تحریم‌های پیشنهادی چند کشور اروپایی، به شرکت‌های مایل به تجارت با ایران هشدار داده‌ بود.
ماندلکر پیش‌تر نیز گفته بود «ما چه در آمریکا و چه خارج از این کشور، به‌روشنی این را گفته‌ایم که شرکت‌هایی که در ایران مشغول تجارت هستند، با خطرپذیری قابل‌توجهی در زمینه انجام معاملات با سپاه یا شرکت‌های وابسته به آن روبه‌رو هستند».
دولت ایران به رهبری حسن روحانی، و دولت ایالات متحده به‌رهبری باراک اوباما، همراه فرانسه، بریتانیا، آلمان، چین و روسیه، در تیر ماه ۱۳۹۴ به توافقی دست پیدا کردند که فعالیت‌های هسته‌ای ایران را محدود یا متوقف کرده و تحریم‌های مربوط به آن را برچید. جمهوری‌خواهان آمریکا تقریبا یک‌صدا مخالفت خود را با این توافق اعلام کرده بودند. دونالد ترامپ این توافق را «بدترین توافقی که دیده» توصیف کرده ‌است. از سوی دیگر اوباما و مقام‌های دولت او این توافق را عامل مهمی در مهار برنامه هسته‌ای ایران توصیف کرده‌اند.
ایالات متحده، چه در زمان دولت اوباما و چه در دولت فعلی، از فعالیت‌های منطقه‌ای ایران انتقاد کرده، تحریم‌های جداگانه‌ای را علیه نهادهای مرتبط با این فعالیت‌ها، برنامه‌های موشکی، «حمایت از تروریسم»، ناقضان حقوق بشر و برخی دیگر مسائل وضع و اجرا کرده‌است.
دونالد ترامپ اما در چارچوبراهبرد جدید خود در قبال ایران، به وزارت خزانه‌داری دولتش اجازه داده‌است سپاه پاسداران را نیز به فهرست تحریم‌هایش اضافه کند.
قدرت‌های اروپایی، حامی توافق اتمی به شمار می‌روند ولی در اعتراض و نکوهش فعالیت‌های موشکی و منطقه‌ای ایران، با دولت آقای ترامپ هم‌صدا شده‌اند.