۱۴۰۲ اردیبهشت ۲۰, چهارشنبه

متن و محورهای پیشنهادی برای مکالمهٔ تلفنی رئیسی با نخست‌وزیر بلژیک در روز ۳۱ فروردین ۱۴۰۲

متن و محورهای پیشنهادی برای مکالمهٔ تلفنی رئیسی با نخست‌وزیر بلژیک در روز ۳۱ فروردین ۱۴۰۲




بسمه تعالی

محورهای پیشنهادی

مکالمه تلفنی جناب آقای رئیسی، مقام محترم ریاست‌جمهوری اسلامی ایران

با آقای الکساندر دو کرو، نخست‌وزیر پادشاهی بلژیک - ۳۱ فروردین‌ماه ۱۴۰۲


   خوشحالم که به فاصله کمی از مکالمه تلفنی قبلی (۱۰ اسفند) با شما صحبت می‌کنم.

همان‌طور که مستحضر هستید با مبادله یادداشتهای ما و شما در ۲۸اسفند، موافقتنامه انتقال محکومان پس از تلاش مشترکی که ما و شما و همکارانمان داشتیم روز ۲۹فروردین (۱۸ آوریل) اجرایی شد.

لازم‌الاجرا شدن موافقتنامه انتقال محکومان از دو جهت حائز اهمیت است؛ نخست به‌عنوان رخدادی مهم در مسیر مناسبات و همکاریهای دو کشور و دوم به‌عنوان همکاری مشترک جهت حل مهمترین مشکل در مسیر روابط دو کشور.

امیدوارم با اجرایی شدن موافقتنامه فرصتی فراهم شود که در اسرع وقت شاهد انتقال شهروندان زندانی دو کشور باشیم.

امیدواریم با عزم و اراده دولت بلژیک امکان انتقال سریع آقای اسدی به کشور فراهم شود.

یادداشت درخواست انتقال تبعه شما دریافت شده است و یادداشت درخواست دولت جمهوری اسلامی ایران برای انتقال آقای اسدی تسلیم وزارت‌خارجه شما شده است.

همکاران ما در دو وزارت‌خارجه و سرویس‌ها می‌توانند در خصوص شرایط فنی انتقال زندانیان به توافق برسند تا بتوان این کار را سریع‌تر انجام داد.

بنظرم سرویسهای هر دو کشور باید هر چه سریع‌تر مذاکرات فنی انتقال همزمان آقایان اسدی و وندکاستیل را انجام دهند.

الان در مرحله بسیار حساسی قرار داریم. باید مراقب باشیم و نگذاریم که سنگ‌اندازی اعضای یک گروهک تروریستی که سابقه آن هم روشن است، در مسیر منافع و همکاریهای دو ملت خللی ایجاد کند.

بنابراین این فرایند باید در نهایت سرعت و دقت انجام پذیرد، مبادا که ایجاد هر گونه اختلال حاصل زحمات انجام گرفته را با اختلال ایجاد کند.

(در صورت طرح موضوع احمدرضا جلالی): جلالی به اتهام جاسوسی و همکاری در زمینه ترور دانشمندان هسته‌یی به اعدام محکوم شده است. درخواست برای تبادل ایشان و پیوند آن به موضوع آقایان اسدی و وندکاستیل غیرممکن است.

                    محورهای مذاکرات:سایر مسائل در روابط دوجانبه:

آماده‌ایم با عبور از موضوع زندانیان دو کشور، شاهد روابط سازنده مبنی بر اصل احترام متقابل باشیم.

دو کشور از ظرفیتهای متنوعی از جمله در حوزه علم و فناوری، صنعت، نانو و بیوتکنولوژی، پزشکی، کشاورزی و موضوعات محیط‌زیستی برخوردارند.

روابط تاریخی بالغ بر ۱۳۰سال و پیوندهای دیرینه مردم دو کشور، فرصت خوبی را برای تقویت بیش‌از‌پیش همکاریها فراهم می‌کند.

در عین‌حال روابط از مشکلاتی از قبیل فعالیت گروه‌های تجزیه‌طلب رنج می‌برد. مقابله جدی دولت بلژیک با این جریان را انتظار داریم.

در موضوع همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و اروپا باید تأکید کنم، تهران مایل به تعامل و همکاری با کشورهای اروپایی است و مایل نیست شاهد رویکردهای تقابلی باشد، اگر اروپا تصمیم متفاوتی داشته باشد، جمهوری اسلامی ایران سیاست خود را متناسب آن باز تعریف خواهد کرد. ما تعامل را با تعامل و تقابل را با تقابل پاسخ می‌دهیم.

ما به‌دنبال تعامل با اتحادیه اروپا و اعضای آن بر اساس اصل احترام متقابل هستیم.

 متن و محورهای پیشنهادی برای مکالمهٔ تلفنی رئیسی با نخست‌وزیر بلژیک در روز ۳۱ فروردین ۱۴۰۲ - 0

شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی:

در خصوص مذاکرات رفع تحریم‌ها، متأسفانه رویکرد سازنده و روبه جلوی ایران در طور مذاکرات توسط طرفهای مقابل به‌طور متناسب پاسخ داده نشد و طرفهای غربی در هر مرحله از مذاکرات با زیاده‌خواهی مانع جمعبندی مذاکرات شدند.

از سپتامبر گذشته نیز ما آمادگی خود را برای جمعبندی مذاکرات بر اساس پارامترهای توافق شده به هماهنگ‌کننده مذاکرات اعلام کرده‌ایم، با این حال به‌رغم تلاش‌ها و ابتکارات سازنده ما، سه کشور اروپایی و آمریکا بر اقدامات غیرقابل قبول خود علیه ایران اصرار دارند و هر گونه چشم‌اندازی برای جمعبندی مذاکرات را به مخاطره انداخته‌اند.

هیچ کس نباید در جدیت و اراده ایران برای جمعبندی مذاکرات تردید داشته باشد. اگر دیگر طرفها در عمل از خود اراده سیاسی نشان دهند و از اقدامات تقابلی که باعث زایل شدن همه تلاشهای دو سال گذشته می‌شود دست بردارند، شرایط برای جمعبندی مذاکرات فراهم است. اما باید تصریح کنم فرصت دیپلماسی برای همیشه باز نیست و مسئولیت عواقب شرایط ناخوشایند فعلی نیز برعهده آنهایی است که بدون هیچ توجیه معتبری مانع جمعبندی مذاکرات هستند.

شاهد تحولاتی جدید در منطقه متعاقب عادی‌سازی روابط با عربستان هستیم. حتماً این تحول نه تنها در مسیر ثبات در منطقه کمک کننده است که فرصتی برای اروپا و از جمله بلژیک به‌شمار می‌رود.

در خصوص جنگ اوکراین هم مایلم توجه شما را به موضع‌گیری رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای که اخیراً بیان فرمودند جلب کنم. ایشان ادعای دروغ مشارکت ایران در این جنگ را قاطعانه رد کردند و گفتند که «ما حضور در جنگ اوکراین را قاطعانه و صریحاً رد می‌کنیم و ابداً چنین چیزی صحت ندارد».

 بیوگرافی نخست‌وزیر بلژیک برای آماده‌سازی رئیسی در مکالمه تلفنی

شرح حال آقای الکساندر دوکرو (Alexander De Croo) نخست وزیر بلژیک

متولد: ۳نوامبر ۱۹۷۵

متأهل و دارای ۲ فرزند

تعلق حزبی: لیبرالها و دموکراتهای آزاد منطقه هلندی بلژیک

تحصیلات: کارشناسی ارشد مهندسی بازرگانی دانشگاه وریخه بروکسل و یک مدرک کارشناسی ارشد MBA (مدیریت کسب و کار) از دانشگاه نورث وسترن آمریکا

سابقه کار تجاری در گروه مشاوران بوستون آمریکا و سپس راه‌اندازی شرکت شخصی خود

سابقه حزبی: پیوستن به حزب لیبرال دموکرات VLD در سال۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲

سابقه سیاسی و اجرایی: خدمت در کابینه‌های بلژیک از ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۰ به‌عنوان وزیر اقتصاد، وزیر همکاریهای توسعه‌ای و معاون نخست وزیر.

از اکتبر ۲۰۲۰ (مهر ۱۳۹۹) تاکنون در سمت نخست‌وزیری قرار دارد.

 یادآوریهای مهم از اسناد پیشین