۱۴۰۲ اردیبهشت ۱۱, دوشنبه

تیغ استیضاح بر گلوی نظام


                                       سخن روز

آش هفت‌جوش فساد در وزارت صمت آن‌قدر شور شده بود که فرمان «همکاری و هم‌افزایی و همدلی» خلیفهٔ ارتجاع هم نتوانست مانع از استیضاح وزیر شود و روز یکشنبه فاطمی امین با ۱۶۲ رأی موافق در برابر ۱۰۲ رأی مخالف در مجلس دست‌چین خامنه‌ای برکنار شد.

در جریان استیضاح ابعاد تازه‌یی از فضیحت فساد حکومتی در جنگ قدرت برملا شد. آخوند موسوی لارگانی با اشاره گسترش چشمگیر دامنهٔ فساد سیستماتیک در حوزه‌های مختلف معدن، مسکن، فولاد، سیمان و اژدهایی که «زندگی عادی مردم را برای تمام شهروندان به یک آرزو تبدیل کرده است» گفت: «لیست بلندبالایی از رانت ها و فسادهای افراد و گروهها ناشی از تصمیمات آقایان وزارت صمت در اختیارمان هست قرار بر این است برای حفظ مصالح نظام و آبروی دولت فقط به شاخصهای برنامه‌های وزیر بپردازیم»

هر چه آش ۴۳ساله فساد را بیشتر هم زدند بیشتر ابعاد کلان «اژدهای هفت سر فساد» در بیت خلیفهٔ ارتجاع و قوای سه‌گانه‌اش روشن شد طوری که ماجرای رشوهٔ ۷۵خودرو وزیر صمت، تحت‌الشعاع فسادهای کلان حکومتی در بالای نظام قرار گرفت.

لطف‌الله سیاهکلی در جریان جنگ‌وجدال بر سر ثروت و اموال عمومی در مجلس با اشاره به «آمار بازی و بازی با آمار» تعارف را کنار گذاشت و گفت: «چرا می‌گویی ۱۳درصد چرا دروغ می‌گویی؟ چرا سر مجلس کلاه می‌گذاری؟ چرا رئیس‌جمهور را وادار می‌کنید این عدد را در حضور رهبری بگوید، حیثیت کشور را ببرید چرا دروغ می‌گویید؟. »

در همین جلسه سارا فلاحی عضو دیگر مجلس خامنه‌ای با اشاره مافیای فساد گفت: «این چگونه مقابله با مافیایی ست که قیمت پراید بی‌خاصیت سر به فلک کشیده است؟ اگر با دلار ۵۰هزار تومانی هم حساب بکنیم قیمت بسیاری از خودروهای بی‌کیفیت که به‌بالای یک میلیارد تومان رسیده‌اند کمتر از ۳۰۰میلیون هستند سؤال من نماینده این است ما به‌التفاوت این قیمت‌ها به جیب کدام نانجیب می‌رود که سرمایه اجتماعی مردم را منهدم کرده است... امروز به مردم شبیخون زده شده است دست در جیب مردم فرو کرده‌اند و می‌خواهند قسر در بروند»

این تنها پرده‌ای از رسوایی نظامی است که سنگ‌بنایش فساد و غارت و جنایت است. بنایی که در نظر خلیفهٔ ارتجاع «حاشیه» است و در عید فطر مجدداً تأکید و تصریح کرد «یک راهبرد مهم دیگر، تمرکز بر حلّ مسائل و سرگرم نشدن و مشغول نشدن به حواشی است. حواشی ایجاد می‌شود؛ همیشه هم دشمن نیست که حاشیه ایجاد می‌کند؛ گاهی از روی غفلت و با عوامل گوناگون و انگیزه‌های گوناگون، یک حواشی‌یی در اطراف یک کاری، یک حرکتی، یک شخصی، یک مدیری ایجاد می‌شود؛ سرگرم این حواشی نباید شد. نه مردم به این حواشی اهمّیّت بدهند، نه مسئولان خودشان را مشغول کنند؛ [همه] متمرکز بشوند روی مسائل اساسی کشور» (سایت خامنه‌ای ـ ۲اردیبهشت ۱۴۰۲) اما همدلی انقباضی و فرمایشی که خامنه‌ای عمداً آن را در ملأ عام با حضور سران سه قوه‌اش توصیه کرد کارساز نشد و تیغ استیضاح نه فقط بر وزیر صمت بلکه بر گلوی نظام فرود آمد. وقتی که پرده‌ها کنار رفت، نه فقط گوشه‌هایی از غارتگری وزارت صمت برملا شد، بلکه عفونت مشام آزار فساد و رشوه در مناسبات دولت و مجلس آخوندی هم، به مهوع‌ترین صورت بیرون زد؛ از جمله در اهدای ۷۵خودرو شاسی بلند به مجلس فرمایشی برای دست برداشتن از استیضاح. اژدهای هفت سر تلاش کرد از این فضیحت عبور کند و فاطمی امین با همان تکنیک حساب‌سازی و بازی با آمار، اهدای ۷۵خودرو به کارگزاران را انکار کرد. ولی رسانه‌های باندی در جدال قدرت، ضمن تشریح ماجرای خودروها نوشتند: «دریافت کنندگان شاسی بلند [نه ۷۵نفر] ۱۴۷نفر بودند» البته سایت حکومتی انصاف نیوز ضمن انتشار جدول اسامی دریافت کنندگان خودرو با ذکر خودروهای فیدلیتی و دیگنیتی، اسامی را با رنگ پوشاند تا نام خادمان خیمهٔ خلیفه محفوظ بماند.

روزنامهٔ حکومتی شرق ضمن ابراز نگرانی از آثار این همه دروغ و فریب و دوگانگی در بالای نظام و فرجام نفرت سراسری مردم از حاکمیت نوشت:

«آسیب اساسی این دوگانگی، استهلاک اعتماد و سرمایه اجتماعی است. اعتبارزدایی از ارکان نهادهای مسئول و در نهایت تخریب کلی سیستم سیاسی پیآمد اجتناب‌ناپذیر ناهماهنگی‌ها و عدم تعادل و چندگانگی است... جدای از ابعاد اقتصادی و هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی چندگانگی و آشفتگی‌های ناشی از آن، در نهایت عدم تعادل‌ها و چندگانگی‌ها به خودتخریبی عمیق منجر می‌شود. آیا برای مهار این خودتخریبی چاره‌ای اندیشیده می‌شود؟» (شرق ـ ۱۰اردیبهشت)

و این تنها یک پرده از نمایش فساد و شکست پروژه دست‌ساز خامنه‌ای در دولت جوان حزب‌اللهی برای مقابله با قیام بود. جوانان شورشگر و قیام‌آفرین به خلیفه ارتجاع نشان داده‌اند که مصمم‌اند ریشه فساد را با سرنگونی رژیم ولایت از بنیاد برکنند و بسوزانند.