کنفرانس روز جهانی زن - بروکسل و اشرف۳
کنفرانس روز جهانی زن - بروکسل و اشرف۳
پیش بهسوی یک جمهوری دموکراتیک
پیشتازی زنان ایرانی در صف مقدم
قسمت سوم
سخنرانیهای: ایوِتا رادیچووا، مارگاریتا دوران وادال، امیلیا سرکوریا، ملیسا لنسمن، سناتور کارمٍن کینتانیا، سوزانا چکاردی، الونا جبریا، مری اسکات گرینوود، سونیا هورنری، ماریاگر چهآ، زعفران زاید، نادین مانزا، دکتر عزه هیکل، هوگوتابین کوتو
ایوِتا رادیچووا – نخستوزیر اسلوواکی (۲۰۱۲-۲۰۱۰)
میخواهم آرزوهایم را به یک زن در خط مقدم مبارزه بگویم و آن خانم مریم رجوی
رئیسجمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران است
خانم رجوی مدافع خستگیناپذیر زنان، نه تنها برای زنان بلکه برای مردم ایران بوده است و نسلی از زنان را برای رهبری مقاومت برانگیخته است
جنبش تحت رهبری او الگویی برای هزاران زن بهویژه نسل جوان در تلاش آنها برای برابری و اساس آزادی عمل کرده است
ایوِتا رادیچووا – نخستوزیر اسلوواکی (۲۰۱۲-۲۰۱۰)
دوستان عزیز،
ما در یک دوران پیچیده عمیق و نامعلوم زندگی میکنیم که در معرض حملات مستقیم یا غیرمستقیم در زمان جنگ قرار گرفتهایم. میدانم که زنان ایرانی دهها سال در رژیم آخوندی تحت سرکوب تبعیض، حاشیهنشینی مواجه بوده و زندگی کردهاند. از قوانین حجاب اجباری گرفته تا دسترسی نابرابر به آموزش، مراقبتهای بهداشتی و فرصتهای شغلی، زنان ایرانی از حقوق اولیه انسانی محروم شدهاند.
با وجود همه این موانع، زنان ایرانی در مبارزه برای آزادی و برابری، قدرت و اراده قابل توجهی از خود نشان دادهاند. آنها نقش تعیینکنندهای در مقاومت علیه رژیم در داخل و خارج از ایران داشتهاند.
مبارزه زنان در ایران از این جهت منحصربهفرد است که صرفاً بر مسائل جنسیتی متمرکز نیست، بلکه بر مشکلات اصلی پیش روی همه ایرانیان که حق حاکمیت مردمی و استقرار آزادی و دموکراسی در کشورشان میباشد، متمرکز است.
تعداد شهدای زن در مبارزات مردم ایران در ۴دهه گذشته بر این نکته تأکید میکند. رژیم کاملاً ضدبشری در این مدت بیش از ۱۲۰۰۰۰تن از مخالفان خود را اعدام کرده است که هزاران نفر از این قربانیان زن بودهاند. بهعنوان مثال، تنها در تابستان ۱۹۸۸، رژیم آخوندی بیش از ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی از جمله هزاران زندانی زن را قتلعام کرد.
با وجود مواجهه با سرکوب و تبعیض، یک زن بر تعهد خود به آرمان آزادی و دموکراسی ثابت قدم مانده است. حضور یک اپوزیسیون قوی و سازمانیافته به رهبری یک زن چالشی مهم، ایدئولوژیک، سیاسی و اجتماعی برای رژیمی است که زن را شهروند درجه دو یا غیرشهروند میداند. آزادی و دموکراسی در ایران در نهایت راه را برای حقوق و برابری زنان هموار خواهد کرد.
در حالیکه مبارزه برای این حقوق اساسی ادامه دارد، زنان ایرانی بدون شک نقشی تعیینکننده در استمرار این مبارزه خواهند داشت.
می خواهم یک جمله ملموس و آرزوهایم را به یک زن بسیار مشخص در خط مقدم مبارزه بگویم و آن خانم مریم رجوی، رئیسجمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران است. خانم رجوی مدافع خستگیناپذیر زنان، نه تنها برای زنان، بلکه برای مردم ایران بوده است و نسلی از زنان را برای رهبری مقاومت برانگیخته است. علاوه بر این، جنبش تحت رهبری او الگویی برای هزاران زن، بهویژه نسل جوان، در تلاش آنها برای برابری و اساس آزادی عمل کرده است.
سناتور مارگاریتا دوران وادل
معاون انجمن حقوقبشری اینکو و عضو سنای اسپانیا (۲۰۱۵)
اپوزیسیون اصلی، مجاهدین خلق بیش از سه دهه توسط زنان رهبری شده است
نه تنها رهبر جنبش مریم رجوی بلکه زنان این سازمان در کلیه سطوح رهبری تواناییها و شایستگیهای خود را برجسته کردهاند
حضور این زنان در چنین جایگاهی است که تأثیر منحصربهفرد خود را در جامعه ایران داشته است
مجاهدین خلق تحت رهبری زنان چه در عمل و چه در تئوری نقطه مقابل بنیادگرایی است آنها الگوی زنان در ایران هستند و آخوندها این را میدانند
سناتور مارگاریتا دوران وادل – معاون انجمن حقوقبشری اینکو، عضو سنای اسپانیا (۲۰۱۵)
دوستان عزیز. یازده سال از اولین حضورم در گردهمایی شورای ملی مقاومت در روز جهانی زن میگذرد. یازده سال پیش، اپوزیسیون توسط زنان رهبری میشد. یازده سال بعد، هنوز توسط زنان رهبری میشود.
تفاوتی ندارد که صحبت از رهبری گروه اصلی مخالف رژیم آخوندها، مریم رجوی عزیز مان باشد، یا از قیامهای مختلفی که در سالهای اخیر در شهرهای ایران و در روزهای اخیر رخ داده است، فرقی نمیکند زیرا پشت هر اقدام شورشی، هر اقدام مخالف، زنان بودهاند. و سپس همیشه زندان، شکنجه، اعدام. بله، این بهایی است که در ایران برای آزادی و کرامت پرداخته شده است. کافی است به چشمان بسیاری از زنانی که امروز اینجا هستند نگاه کنیم، به چشمان کسانی که ما را بهصورت آنلاین از جاهای دیگر، بهخصوص از اشرف۳ و بهویژه در ایران دنبال میکنند. میدانید که این بهای آزادی است و بسیاری از آنها مجبور به پرداخت آن شدهاند.
احترام و محبت من، برای آنهاست، با شما خواهرانم.
حضور فعال و نقش رهبری زنان در قیام کنونی پدیدهیی خودجوش نیست. آنها به دلایل مشخص نیروی اصلی تغییر هستند. زنستیزی عمیقاً در استبداد مذهبی حاکم ریشه دارد. از روز اول، آخوندها روشن کردند که سرکوب زنان یک اولویت استراتژیک است. بنابراین مبارزه زنان ایرانی برای برابری، طی چندین دهه ادامه داشته است و همچنان کلیدی برای دستیابی به آزادی و دموکراسی برای عموم مردم است.
در قانون اساسی (رژیم) ایران، در قوانین مدنی و کیفری، زنان را به شهروند درجه ۲ تبدیل کردهاند زیرا از آنان و حتی از دختران جوان دانشآموز میترسند.
در نتیجه، برعکس آنچه آنها میخواهند شده است. آنها را قویتر کردهاند. آنها را نسبت به هر چیزی که از آنها گرفته شده، بیشتر آگاه کردهاند. و به همین دلیل بهرغم ترس و عواقب کارهایشان، زنان اولین کسانی هستند که با رژیم جنایتکار مقابله میکنند. از دهه۱۹۸۰، رژیم هزاران زن شجاع، زندانی سیاسی را که برای آزادی و برابری میجنگیدند، کشته است.
بهخاطر انتخاب اجرای امر برابری زنان در عمل، اپوزیسیون اصلی، مجاهدین خلق طی بیش از سه دهه، توسط زنان رهبری شده است. و نه تنها رهبر جنبش، مریم رجوی،
بلکه زنان این سازمان در کلیه سطوح رهبری، تواناییها و شایستگیهای خود را برجسته کردهاند.
حضور این زنان در چنین جایگاهی است که تأثیر منحصربهفرد خود را در جامعه ایران داشته است.
مجاهدین خلق تحت رهبری زنان، چه در عمل و چه در تئوری، نقطه مقابل بنیادگرایی است. آنها الگوی زنان در ایران هستند و آخوندها این را میدانند.
به همین دلیل است که به هر طریق ممکن جنبش را تحقیر میکنند. به همین دلیل است که در مورد اعضای آن و بهخصوص رهبران آنها انواع دروغها را منتشر میکنند. به همین دلیل است که بیش از یک بار سعی کردهاند او را بکشند. زیرا آخوندها از قدرت و از شجاعت زنان ایران میترسند. چون میدانند زنان ایران تسلیم نمیشوند. آنها میدانند که زنان ایرانی خواهان دموکراسی، آزادی و برابری هستند. و اگر برخی از دولتها از حمایت رژیم آخوندها دست بردارند، اگر در اتحادیه اروپا از بیتوجهی به جنایات آنها دست بردارند و با قاطعیت عمل کنند، زنان ایران موفق خواهند شد. متشکرم.
امیلیا سرکوریا عضو کمیسیون دفاع پارلمان پرتغال
شاهد ظهور نسل جدیدی از زنان برای به چالش کشیدن حکومت هستیم آنها بهطور فزایندهیی به خواهران خود در اپوزیسیون اصلی ایران مجاهدین خلق روی میآورند که برای چهار دهه در خط مقدم دفاع و نهادینه کردن رهبری سیاسی زنان در جنبش مقاومت ایران بودهاند
فرصتطلبانی از جمله بقایای رژیم شاه که کنار ایستاده بودند در حالی که مردم ایران رنج میکشیدند، سوار قطار شدند تا روند قیام را از ریل خارج کنند
شعارهای "مرگ بر ستمگر، چه شاه باشد چه رهبر" نه تاج، نه عمامه و آری به دموکراسی و برابری از جمله شعارهای پرمخاطب در سراسر کشور است