مسمومیت دانش آموزان
وال استریت ژورنال روز ۲۲اسفند در گزارشی از مسمومیت دانش آموزان دختر در رژیم آخوندی نوشت : تردیدی وجود ندارد که رژیم آخوندی مسئول این حمله است. تنها دو سازمانی که قادر به انجام عملیاتی در این مقیاس هستند، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات داخلی سپاه پاسداران هستند. سؤال این است که چرا ولیفقیه راهی را انتخاب میکند که میتوانست تئوکراسی متزلزل او را بیشتر متزلزل کند. تصور اینکه مردان دستچین شده او بدون رضایت او حرکت کنند دشوار است.
در گزارش برایت بارت با عنوان «چه کسانی دانشآموزان دختر ایرانی را مسموم میکنند؟» آمده است: این حملات که هزاران نفر را بیمار کرده، تازهترین شواهدی است که نشان میدهد رژیم در حال از دست دادن کنترل خود است.
خبرگزاریهای ایران از ۳ماه پیش گزارشهایی مبنی بر ابتلای دختران دانشآموز به سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، خستگی و مشکلات تنفسی آغاز کردند. شهر مذهبی قم، مقر تاریخی تشکیلات آخوندها، به نظر میرسد زمین صفر [شروع این مساله] بوده است، اما ۲۵استان از ۳۱استان کشور شیوع مشابهی را گزارش کردهاند. یک نماینده مجلس که عضو کمیسیون حقیقتیاب است گفت که ممکن است بیش از ۵۰۰۰دانشآموز و معلم مسموم شده باشند.
واکنشهای رسمی از تعجب و انکار تا اعتراف با کینه متغیر بوده است. هفته گذشته وزارت کشور از دستگیری چند مظنون خبر داد. خامنهای این مسمومیت را جنایتی بزرگ و نابخشودنی خواند.
با این حال تردیدی وجود ندارد که رژیم آخوندی مسئول این حمله است. تنها دو سازمانی که قادر به انجام عملیاتی در این مقیاس هستند، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات داخلی سپاه پاسداران هستند. سؤال این است که چرا ولیفقیه راهی را انتخاب میکند که میتوانست تئوکراسی متزلزل او را بیشتر متزلزل کند. تصور اینکه مردان دستچین شده او بدون رضایت او حرکت کنند دشوار است.
استراتژی خشونت محدود و انتخابی تا حدی موفقیتآمیز بوده است. تا زمان مسمومیتهای مدرسه، تظاهرات دو ماه رو به کاهش بود. اما اکنون همه منتظر دور دیگری از اعتراضات هستند. ایرانیانی که انقلاب ۱۹۷۹ را به یاد میآورند به یاد میآورند که چگونه امواج پیدرپی و بزرگتر مخالفت، سلطنت را در هم شکست. این مسمومیتها که احتمالاً از طریق گاز انجام شده، احتمالاً راهی برای خامنهای و افرادش بوده تا از تظاهرات تشنجآمیزتر جلوگیری کنند. تعجبآور نیست که حملات در قم آغاز شد، جایی که اعتراضات، شرمآورترین و بالقوه خطرناکترین برای انسجام مذهبی رژیم بوده است.
با این حال مهاجمان ممکن است اشتباه محاسباتی کرده باشند. تئوکراسی در یک اقدام متعادل کننده گرفتار شده است که تعداد کمی از دولتهایی که با شورشهای سراسری مبارزه میکنند موفق به اجرای آن شدهاند. او هفته گذشته گفت: «اگر کسی در این حادثه دست داشته باشد، عوامل و متفکران باید بهشدت مجازات شوند».
او یک درس از انقلاب را فراموش کرده است: معلمان و دانشآموزان همیشه در صف مقدم اعتراضات ملی بودهاند. هدف قرار دادن مدارس و کشتن دخترانی که حمایت از آنها یک دستور دینی است، نوعی اشتباه است که رژیم در زمانی که قدرت خود را از دست داده است مرتکب میشود.