۱۴۰۱ تیر ۷, سه‌شنبه

افزایش تولید نفت برای امارات و عربستان دشوار خواهد بود


امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز دوشنبه خبر داد که رئیس امارات به او گفته که عربستان و امارات که دو تولیدکننده بزرگ نفت اوپک هستند، به‌دشواری می‌توانند تولید نفت خود را افزایش دهند.

امارات و عربستان تنها کشورهای عضو اوپک هستند که با دارا بودن ظرفیت مازاد برای افزایش عرضه در سطح جهان، می‌توانند سبب کاهش قیمت‌ نفت شوند.

رویترز نقل کرده که مکرون در حاشیه اجلاس سران گروه ۷ به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا گفته‌است: «من با محمد بن‌زاید، حاکم‌ امارات تماس داشتم. او دو مورد را به من گفت. نخست این‌که امارات اکنون در حداکثر ظرفیت تولید قرار دارد. سپس افزوده که سعودی‌ها می‌توانند تولید را تا ۱۵۰ هزار بشکه در روز افزایش دهند، شاید هم کمی بیشتر، اما تا شش ماه آتی توانایی چندانی برای این‌ کار ندارند.»

یک‌ مقام ارشد انرژی در امارات متحده عربی نیز اظهارات مکرون را تایید کرده است. سهیل بن‌محمد المزروعی، وزیر انرژی این کشور می‌گوید: «با توجه به اخبار اخیر رسانه‌ها، مایلم توضیح دهم که امارات متحده عربی اکنون نزدیک به حداکثر ظرفیت خود را بر اساس خط پایه تولید فعلی اوپک پلاس، تولید می‌کند.»

پس از سپری شدن دوران اپیدمی کرونا که سبب کاهش تقاضا شده بود، قیمت‌های جهانی نفت در ماه‌های اخیر به‌دلیل کمبود عرضه و افزایش تقاضا، به‌طور پیوسته در حال افزایش است. از بدو حمله روسیه به اوکراین در اواخر فوریه نیز، قیمت‌ها بیش از پیش افزایش یافته است.

روز دوشنبه، در پی گزارش خبرگزاری رویترز از اظهارات ماکرون، قیمت نفت باز هم افزایش یافت. بهای نفت برنت با افزایشی ۱.۷ درصدی به بالای ۱۱۵ دلار در هر بشکه رسید.

در حالی‌که غرب در پی راه‌هایی برای کاهش واردات نفت روسیه و‌ تنبیه این کشور است، عربستان سعودی با تولید ۱۰،۵ میلیون بشکه در روز رکورددار است و برآوردها نشان می‌داد که این کشور ظرفیت تولید ۱۲ تا ۱۲.۵ میلیون بشکه در روز را دارد. این اعداد بر روی کاغذ به این کشور امکان می‌دهد که تولید را تا ۲ میلیون بشکه در روز افزایش دهد.

امارات نیز با تولید کنونی حدودا ۳ میلیون بشکه در روز، حسب همین‌ گونه محاسبات از ظرفیت تولید۳.۴ میلیون بشکه برخوردار بوده و گفته می‌شود که در تلاش برای افزایش آن تا ۴ میلیون بشکه در روز است. اما گزارش رویترز که بر مبنای گفته‌های امانوئل مکرون تنظیم شده، نشان می‌دهد که این ظرفیت‌های تولید، به‌سادگی و به‌زودی دست‌یافتنی نیست.