برابربیشتر از آنچه که مسئولان ومقامات اعلام کرده اند عنوان می کنند.
طی روزهای گذشته و همزمان با دومین سالگرد اعتراضات بنزینی آبان ۹۸ برخی گروه ها و حقوقدان های در اروپا اقدام به برگزاری دادگاهی برای جان باختگان این حوادث در لندن برپا کرده اند که گفته می شود شاهدان این اعتراضات در این دادگاه مشاهدات خود را برای حقوقدان ها و قضات حاضر بازگو می کنند. هر چند نتیجه این دادگاه تنها جنبه نمادین دارد اما برخی منابع خبر داده اند که دولت توسط معاون سیاسی وزارت خارجه مراتب اعتراض خود را به گوش انگلیس رسانده اند.
اما در این بین برخی فعالان سیاسی داخل کشور در همین رابطه بر این باورند که برگزاری چنین دادگاهی در داخل کشور و حضور شاهدان این اعتراضات می توانست به شفاف شدن آنچه که در آبان ۹۸ و بی تدبیری های رخ داده کمک کند و حداقل مرحمی باشد بر زخم بازماندگان این حوادث تلخ و دردناک که برخی مسئولان در دولت با لبخند از آن یاد کرد. حسن نوروزی، نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس یازدهم در گفتگو با سایت دیدهبان ایران درباره همین موضوع اظهاراتی را مطرح کرده است که مشروح ان را در ادامه می خوانید. ذکر این نکته حائز اهمیت است که صدای ضبط شده این گفت وگو در تحریریه دیده بان ایران موجود است.
*آقای نوروزی! این روزها در انگلیس دادگاهی برای اعتراضات آبانماه ۹۸ در حال برگزاری است، آیا بهتر نبود در ایران هم چنین دادگاهی برگزار میشد؟
یعنی چی؟ دادگاه چی برگزار شود؟
*دادگاهی در خصوص بی تدبیری های صورت گرفته و کشتهشدههای آبان ۹۸!
بعد در این دادگاه کُشتهشدهها را باید محکوم کنند یا قاتلین را؟
*قطعا منظور محاکمه قاتلین و بی تدبیری های مسئولان است؛ کسانیکه به مردم شلیک کردند!
یکی از آنهایی که به مردم شلیک کرد من بودم، ما کُشتیم. حالا چه کسی میخواهد ما را محاکمه کند؟! طرف آمده بانک را آتش زده است و ما هم او را کُشتیم. چه کسی را میخواهید محاکمه کنید؟
ذکر این مطلب ضروری است که آقای نوروزی در پایان صحبتهایشان عنوان کردند که «شوخی کردم» و بعد تماس را قطع می کند اما با توجه به حساسیت این موضوع انتظار رسانه و مردم این است که نایب رئیس یکی از مهمترین کمیسیون های مجلس شورای اسلامی با جدیت و یا حتی قاطعیت بیشتری به سوالات مربوط در این رابطه پاسخگو باشند. حوادث آبان ۹۸ موضوعی نیست که بشود با آن شوخی کرد و یا مثل مسئولان دولت قبل درباره آن صحبت کرد و گفت “فقط به سر شلیک نکردیم به پا هم زدیم.”
نماینده رباطکریم: ائمه هیچ کدام تک همسر نبودند
نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس یازدهم همچنین گفت: پیامبر اکرم چندین همسر داشتند، امامان ما هیچ کدام تک همسر نبودند، پس آنها چگونه زندگی میکردند؟
چكیده اظهارات حسن نوروزی درباره چندهمسری، مهریه و … را هم بخوانید:
بر اساس روایات مقدار مهریه برای زن در زمان ازدواج اگر در زمان پیامبر بررسی شود معادل رقمی حدود ۲۸ سکه در شرایط اقتصادی فعلی است و نه بیشتر.
این که یک هزار و ۵۰۰ سکه و ۲ هزار مهریه تعیین می شود، غیرشرعی است نتیجه آن نیز این شده است در تهران بالغ بر یک میلیون زن بالای ۳۰ سال مجرد و بدون شوهر داریم و زندگی های زیادی از هم پاشیده است.
(در پاسخ به سوالی درباره مخالفت مدافعان حقوق زنان با طرح اصلاح قانون مهریه و تاکید آن ها بر تضییع حقوق زنان با این بازنگری در قانون): مدافعان حقوق زنان در موضوع مهریه نه از قانون اسلام اطلاعات درستی دارند و نه از قوانین مهریه در شرع.
(با بیان این که «سیره ، شیوه و منطق پیامبر و امامان ما در زندگی سالم باید الگو قرار داده شود»): مهریه حضرت موسی (ع) چوپانی برای پدر خانم شان بود، حضرت شعیب(ع) گفت من دخترم را به تو می دهم تو ۸ سال برای چوپانی کنی،حضرت موسی (ع) داماد سرخانه هم بودند، چوپانی می کردند و زندگی را می گذراندند.
(با تاکید بر این که باید درباره قوانین ازدواج به زندگی پیامبر و امامان دقت کنیم): پیامبر اکرم چندین همسر داشتند ، امامان ما هیچ کدام تک همسر نبودند،پس آن ها چگونه زندگی می کردند؟
پیامبر زنی را به عقد شخصی در آورد و مهریه را تنها آموزش قرآن به زن قرار داد بنابراین اگر بخواهیم زندگی اسلامی داشته باشیم و فکری برای این زنان بالای ۳۰ سال دختران بی شوهر و طلاق های متعدد برای دریافت مهریه کنیم، باید الگوهای دینی خود را مورد توجه قرار دهیم.
مهریه باید عند المطالبه باشد و بلافاصله بعد عقد پرداخت شود نه این که مهریه را نسیه در نظر بگیریم و شوهر را به زندان بیاندازیم و مردان را به کلانتری بکشیم و خانواده ها را از هم متلاشی کنیم.
در حال حاضر طلاق ها زیاد است در برخی نقاط ۴۰ درصد ازدواج ها به طلاق می انجامد و برخی خانم ها ۴ بار ازدواج می کنند و طلاق می گیرند و مهریه می گیرند.