بنابرفراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران امروزپنجشنبه ۲۰آبان ۱۴۰۰، فرهنگیان بازنشسته و شاغل تجمع اعتراضی با مطالبه اصلی رتبهبندی شاغلان هشتاد درصد حقوق هیات علمی و همسان سازی بازنشستگان مبتنی بر قانون مدیریت خدمات کشوری در بیش از ۲۰ استان و ۶۰ شهر مختلف برگزار نمودند.
سندیکای کارگران شرکت واحد گزارش داده است که پس از پایان تجمع نیروهای امنیتی لباس شخصی در مترو بهارستان با حمله به معلمان داخل مترو قصد بازداشت چند تن از معلمان را داشتند که پس از ضرب وشتم چندتن از معلمان که قصد سوارشدن به مترو را داشتند ، آقای مسعود فرهیخته از فعالین بازنشسته معلم را بزور بازداشت کردند که در حال حاضر خبری از وضعیت این معلم بازنشسته در دسترس نیست.
در تجمعات امروز آزادی معلمان زندانی و بازگشت به کار آنان، آموزش رایگان و باکیفیت برای جوانان، و حل مشکلات آموزشیاران نهضت سوادآموزی، مربیان پیشدبستانی و معلمان خرید خدمت از جمله سایر مطالبات معلمان ذکر شد.
تصاویر و ویدیوهایی از این تجمعات در شهرهایی از جمله شیراز, کرمانشاه, اندیمشک, لردگان, اهواز, مشهد, اصفهان, قم, ارومیه, مریوان, گناوه, شیروان, ایلام, تهران, بندر ماهشهر, تبریز, بروجرد, سقز, یزد, شیروان, اراک, بندر عباس, زرین شهر, نورآباد و ممسنی, الیگودرز, بندر انزلی, خرم بید, بوکان, ایذه, دورود, بابل, زنجان, پلدختر, خرم آباد, ساری, جهرم, لوداب, اسلام آباد غرب, خرم بید, تاکستان, مرودشت, ملایر, رشت, آمل, قزوین, خمینی شهر, شهرضا, شهر بابک, همدان, مرودشت, جلفا, دیواندره, داران, دزفول, سنقرکلیایی, سنندج, فراشبند, داراب, یاسوج, آمل, نکا و … در شبکه های اجتماعی منتشر شده است.
فرهنگیان استان تهران و البرز امروز در میان تدابیر شدید نظامی و امنیتی در مقابل مجلس دست به تجمع زدند و در پایان مسیر مجلس تا میدان بهارستان را راهپیمایی نمودند. در سایر شهرها تجمعات مقابل ادارات آموزش و پرورش انجام گرفت.
همچنین گزارشاتی مبنی بر برخوردهای امنیتی در پاره ای از این تجمعات در برخی خبرگزاری ها منتشر شده است.
لازم به ذکر است برخی فعالان صنفی و کانونها و انجمنهای صنفی طی هفته گذشته، برای تعلیق تجمع امروز تحت فشار نیروهای امنیتی قرار داشتند اما آنان با تاکید بر حق بودن و قانونی و صنفی بودن مطالبات مقاومت کرده و بر تحقق مطالبات پافشاری نمودند.
معلمان در تجمعات خود شعارهایی از جمله “معلم قیام کن از حق خود دفاع کن” , “معلم می میرد تبعیض نمی پذیرد”, “با این همه هیاهو حاصل وعده ها کو؟ ” «معیشت، منزلت، حق مسلم ماست»، «اجرای همسانسازی، بدون حقهبازی»، «همش وعده شنیدیم، عدالتی ندیدیم»، «معلم بیدار است، از تبعیض بیزار است»و … , سر دادند.در همین حال برخی معلمان در بوشهر در دستنوشتههایی خواستار مختومه شدن پرونده محمد ملاکی، عضو کانون صنفی معلمان و اعاده حیثیت از او شدند و به بازخرید اجباری و اخراج محمد حبیبی، سخنگوی این کانون صنفی اعتراض کردند.
محمود ملاکی، دبیر آموزش و پرورش بوشهر فروردین ۱۴۰۰ از سوی اداره اطلاعات بوشهر به دلیل فعالیتهای صنفی بازداشت شده بود.
محمد حبیبی خوزانی نیز پیشتر با اتهاماتی چون «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی» به تحمل بیش از ده سال حبس (هفت سال و نیم قابل اجرا) محکوم و اردیبهشت ۱۳۹۷ به زندان منتقل شد و آبان سال گذشته آزاد شد.
اما هیئت تجدید نظر بررسی تخلفات وزارت آموزش و پرورش مهر امسال با ارسال نامهای به اداره آموزش و پرورش شهریار، با اعلام حکم قطعی، رای به بازخرید اجباری و اخراج این معلم از آموزش و پرورش داد.
در شهرهای کُردنشین نیز از جمله در سقز و مریوان نیز معلمان در دستنوشتههایی آموزش رایگان باکیفیت را حق همه کودکان دانستند و خواهان آموزش به زبان مادری و توجه به اصل ۱۵ قانون اساسی شدند.
در قطعنامه پایانی این تجمع سراسری که از شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان منتشر شده، دلیل تجمع امروز اعتراض به شیوه تقسیم بودجه و اختصاص درصد بسیار اندکی از سهم بودجه سالانه کشور به آموزش و پرورش عنوان شده است.
در این قطعنامه همچنین ضمن انتقاد از تاخیر ۱۴ ساله در اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری برای شاغلان و بازنشستگان آموزش و پرورش، از زیر پا گذاشتن قانون حق اعتراض، برخوردهای شدید امنیتی با معترضان، زندانهای طولانیمدت ، ضربوشتم، اخراج، تبعید و محرومیتهای گوناگون معترضان نیز انتقاد شده است.
معلمان شاغل و بازنشسته در دو ماه اخیر در اعتراض به اجرا نشدن طرح رتبهبندی معلمان که کلیات آن خردادماه سال جاری در مجلس به تصویب رسید، بارها تجمع کردهاند.
در صورت تصویب و اجرای طرح رتبهبندی، پایه حقوق و مزایای معلمان به دستکم ۸۰ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاهها خواهد رسید که با آنها همرتبه و همسابقه هستند.
این در حالی است که با وجود تصویب کلیات طرح رتبهبندی، حدود چهار ماه است که جزئیات آن در صحن علنی مجلس بررسی نشده است.
تجمعکنندگان در سخنرانی های خود از مقامات جمهوری اسلامی خواستند که بدون اغراض شخصی و جناحی، بدون فریبکاری، برای جلوگیری از انحطاط آموزش و پرورش کشور به خواستههای فرهنگیان توجه کرده و در برطرف کردن مشکلات آنان اقدام کنند. آنان اعلام کردند که هرگز اجرای ناقص رتبهبندی و همسانسازی حقوق بازنشستگان را نخواهند پذیرفت و در صورت ادامه بیاعتنایی به خواستههای آنان، در چند هفته آینده این اعتراضات به شیوههای گوناگون همچنان دنبال خواهد شد.
شورای هماهنگی از معلمانی که به فراخوان جواب مثبت دادند قدردانی و تشکر کرده و تاکید کرده است که پیروزی ما در گرو تقویت تشکلیابی مستقل و همبستگی ماست.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن حمایت از تمامی مطالبات معلمان شاغل و بازنشسته ، بازداشت خشونت بار مسعود فرهیخته معلم بازنشسته را محکوم کرده است.