۱۴۰۰ آبان ۲۴, دوشنبه

ظن جاسوسی حزب‌الله لبنان از تجار آمریکایی و اسرائیلی در کلمبیا


وزیردفاع کلمبیا گفته اینکشوردوتبهکارراکه توسط حزب‌الله لبنان بکارگمارده شده بودند ،اخراج کرده است.منابعی درارتش کلمبیا گفته‌اند گروه‌های شیعه لبنان ازتجار آمریکایی و اسرائیلی در این کشور جاسوسی می‌کنند.

وزیر دفاع کلمبیا روز یک‌شنبه ۱۴ نوامبر در مصاحبه با روزنامه “ال‌تیمپو” اعلام کرد فعالیت‌های حزب‌الله لبنان در این کشور به ظن عملیات جنایی کنترل می‌شود. دیگو مولانو گفت: «دو ماه پیش ما با موقعیتی روبرو شدیم که مجبور بودیم عملیاتی را برای دستگیری و اخراج دو تبهکار استخدام‌شده توسط حزب‌الله لبنان انجام دهیم که قصد داشتند یک عملیات جنایی در کلمبیا انجام دهند.»

او از ذکر جزییات بیشتر درباره این عملیات خودداری کرد اما روزنامه “ال‌تیمپو” به نقل از منابعی در سرویس امنیتی ارتش کلمبیا نوشته که گروه‌های شیعه لبنان از تجار آمریکایی و اسراییلی در این کشور جاسوسی کرده‌اند. در کلمبیا تعداد زیادی لبنانی زندگی می‌کنند.

حزب‌الله لبنان پیشتر اعلام کرده بود قصد دارد در ونزوئلا و سایر کشورهای آمریکای لاتین حضور بیشتری داشته باشد.

وزیر دفاع کلمبیا در ادامه مصاحبه خود گفت: «حضور حزب‌الله در ونزوئلا و ارتباط این گروه با باندهای مواد مخدر یا گروه‌های تروریستی در مرز ونزوئلا [با کلمبیا] می‌تواند برای امنیت ملی خطر ایجاد کند.»

کلمبیا، کشور همسایه خود ونزوئلا را متهم می‌کند که از گریلاها (جنگجویان چریکی) در نبرد علیه کلمبیا حمایت کرده و به آنها پناه می‌دهد. روابط دو کشور همسایه دچار تنش است و مرزهای بین آنها از سال ۲۰۱۵ بسته شده است.

هشتم نوامبر زمانی که وزیر دفاع کلمبیا همراه رییس جمهور این کشور از اسرائیل بازدید می‌کرد، گفت دو کشور یک “دشمن مشترک” دارند که ایران و حزب‌الله است و آنها نه تنها عملیات علیه اسرائيل را سازماندهی می‌کنند بلکه از رژیم چپ‌گرای ونزوئلا نیز حمایت می‌کنند.

مولانو اما در مصاحبه روز یک‌شنبه خود گفت که او در اسرائیل “عجولانه” صحبت کرده است. سخنان او در اسرائیل با انتقاد تند ایران روبرو شد. ایران از سال ۱۹۷۵ با کلمبیا روابط دیپلماتیک دارد.

علی ضیایی، سفیر جمهوری اسلامی در بوگوتا (پایتخت کلمبیا) در واکنش به این سخنان وزیر دفاع کلمبیا تصریح کرد “تخریب روابط دو کشور به نفع مردم نیست.”

ایوان دوکو، رییس جمهور کلمبیا بعدا گفت کلمبیا “از واژه دشمن برای نامیدن یک کشور” استفاده نمی‌کند. او در عین حال اضافه کرد: «این بدان معنا نیست که ما در مورد مسائل خاص با ایران اختلاف نظر نداریم.»