پرزیدنت بایدن گفت که دولت او امیدوار است که در اسرع وقت شاهد کاهش راکت پراکنی علیه مناطق مسکونی در اسرائیل باشد.او در ادامه گفت که دولت او نه تنها در حال رایزنی با اسرائیلیها بلکه با دیگر مقامات در منطقه است.
آقای بایدن گفت: «نهادهای اطلاعاتی، و مقامات وزارتخانه های دفاع و خارجه با همتایانشان در اسرائیل به طور مداوم در حال گفتگو هستند و نه تنها با اسرائیل بلکه با همتایان در کشورهای منطقه. نه تنها با اسرائیلیها بلکه ما با مصریها و سعودیها و دیگران هم در تماس هستیم. روند گفتگوها ادامه دار است.»
روز پنجشنبه جن ساکی سخنگوی کاح سفید که پس از پرزیدنت بایدن در کاخ سفید در کنفرانس خبری روزانه سخن می گفت، تاکید کرد که دولت آمریکا علاوه بر مقامات اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطینی، در حال رایزنی است بلکه با مقامات قطر، تونس و مصر که با حماس ارتباط دارند در حال گفتگو است تا بتواند هر چه سریعتر اقدامی در راستای کاهش تنش انجام داده باشد.
در میانه اردیبهشت، تلاش اسرائیل برای اخراج شماری از خانوادههای فلسطینی از خانههایشان در منطقه شیخ جراح موجب اعتراض فلسطینیها در اورشلیم شرقی و افزایش تنشها شد. همان زمان، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در تماس تلفنی با همتای خود در اسرائیل، نگرانی جدی دولت بایدن در مورد وضعیت درگیریهای خشونت بار جاری در اورشلیم را ابراز داشت.
بعد از این تنشها حماس از غزه به سوی شهرهای اسرائیل صدها راکت پرتاب کرد که چند کشته برجای گذاشت. اسرائیل هم در مقابل، حملات موشکی به غزه را آغاز کرد که بیش از ۸۰ کشته برجای گذاشت.
حماس که کنترل غزه را دردست دارد، درفهرست گروههای تروریستی آمریکا قرار دارد.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، در گفتوگو با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، ضمن ابراز تسلیت بابت جانباختن انسانها، حملات راکتی به اسرائیل را محکوم کرد.
گروههای فلسطینی روز پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت نیز مراکز اقتصادی اسرائيل را آماج حملات راکتی خود قرار دادند و اسرائيل نیز بمباران غزه را ادامه داد.
با ادامه درگیریها میان اسرائيل و گروههای شبه نظامی فلسطینی در نوار غزه، شمار کشته شدگان در غزه به ۸۳ نفر افزایش یافت. چند کودک نیز در میان قربانیان هستند. شمار کشتهشدگان در اسرائيل نیز هفت نفر، از جمله یک کودک شش ساله، گزارش شده است.