بشار اسد، رئیس جمهور سوریه با کسب ۹۵.۱٪ آراء در انتخاباتی که غرب آن را تقلبی و فرمایشی خوانده بود، برای چهارمین بار به عنوان عالیترین مقام دستگاه اجرایی در کشور جنگزده سوریه برگزیده شد.
حمودا صباغ، رئیس پارلمان سوریه میزان مشارکت رای دهندگان در این انتخابات را حدود ۷۸٪ اعلام کرد و افزود که بیش از ۱۴ میلیون سوری در آن شرکت داشتهاند.
دولت اسد اعلام کرد که انتخابات روز چهارشنبه به خوبی نشان داد که سوریه با وجود بیش از یک دهه جنگ و درگیری که صدها هزار کشته و ۱۱ میلیون آواره بر جای گذاشته، عملکردی طبیعی دارد.
پیش از این سازمان ملل خواستار آن شده بود که رای گیریها تحت نظارتهای بینالمللی انجام شود تا از این مسیر، زمینۀ ایجاد یک توافق سیاسی و تدوین قانون اساسی جدید فراهم آید.
وزرای خارجه کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا، بریتانیا و ایالات متحده نیز در بیانیهای ضمن انتقاد از اسد اعلام کرده بودند که با توجه به وضعیت سیاسی حاکم بر سوریه، این رای گیری آزاد و عادلانه نخواهد بود. ترکیه، از مخالفان منطقهای بشار اسد نیز این انتخابات را غیرقانونی اعلام کرده بود.
این انتخابات همچنین از سوی کردهای تحت حمایت آمریكا كه منطقهای نفتخیز و خودمختار را در مناطق شمالی ادلب اداره میكنند، تحریم شده بود.
تأیید صلاحیت ۲ نفر از میان ۵۰ نامزد برای رقابت با بشار اسد
«جمهوری صفها»؛ چرا مصائب اقتصادی جنگ ۱۰ ساله حکومت اسد را متزلزل نمیکند؟
تحقیق پلیس لندن درباره نقش همسر بشار اسد در «تروریسم» و «جنایت جنگی»
با این پیروزی، بشار اسد ۵۵ ساله برای ۷ سال دیگر بر مسند قدرت خواهد بود و حکومت را برای شش دهه در میان خانواده اسد حفظ خواهد کرد. پدر او حافظ اسد نیز برای مدت ۳۰ سال یعنی تا زمان مرگش در سال ۲۰۰۰ میلادی بر این کشور حکومت کرد.
در جریان این انتخابات دو نامزد نهچندان شناخته شده دیگر یعنی سلوم عبدالله که پیش از این سابقه وزارت داشته و محمود احمد مرعی که رئیس یک حزب کوچک مخالف دولت بوده نیز شرکت داشتند که گفته میشود هر کدام به ترتیب ۱.۵ درصد و ۳.۳ درصد آرا را به دست آوردهاند