۱۴۰۰ خرداد ۵, چهارشنبه

سازمان جهانی گردشگری ریاض را به عنوان مقر خود در خاورمیانه انتخاب کرد

سازمان جهانی گردشگری روزسه شنبه 5 خرداد،اعلام کرد،ریاض را بعنوان مقرخود درمنطقه خاورمیانه انتخاب کرده‌است.این اولین باری است که سازمان جهانی گردش گری در خارج از مادرید و در منطقه خاورمیانه دفتری رسمی برای خود افتتاح می‌کند.

این دفتر منطقه‌ای توسط «زوراب پولولیکاشویلی»، دبیرکل دفتر منطقه‌ای سازمان جهانی گردشگری و احمد الخطیب، وزیر گردشگری سعودی در جریان اجلاس «بهبودی بخش گردشگری» که در ریاض برگزار شده بود، افتتاح گردید.

مأموریت و وظائف دفتر منطقه‌ای سازمان جهانی گردشگری در ریاض شامل، هماهنگی سیاست‌ها و ابتکارات 13 کشور در خاورمیانه، ارتقا دادن به بخش گردشگری و توسعه پایدار آن، جمع‌آوری آمار مهم مربوط به این بخش، تبادل اطلاعات و تشویق سرمایه‌گذاری در امور اساسی تشکیل دهنده گردشگری خواهد بود.

سازمان جهانی گردشگری همچنین برنامه‌ای برای شناسایی و معرفی بهترین دهکده‌های گردشگری را آغاز و از تأسیس اولین آکادمی جهانگردی در ریاض برای کل منطقه خاورمیانه خبر داد.

همزمان با افتتاح دفتر منطقه‌ای سازمان جهانی گردشگری، پادشاهی عربی سعودی از اختصاص 100 میلیون دلار برای ایجاد صندوق بین‌المللی گردشگری فراگیر که اولین صندوق حمایت از رشد گردشگری جهانی با همکاری بانک جهانی است، خبر داد.

در همین حال شورای وزیران سعودی در جلسه روز گذشته، از وزیر گردشگری این کشور یا نماینده او خواست تا با سازمان جهانی گردشگری درباره امضای پیش‌نویس توافق‌نامه همکاری بین وزارت گردشگری سعودی و این سازمان جهانی گفتگو کند. این شورای مجوز آغاز همکاری وزارت گردشگری سعودی با سازمان جهانی گردشگری را صادر کرد. در جلسه شورای وزیران اعلام شد که وزیر گردشگری سعودی مجاز است تا به مذاکره با طرف‌های عمانی و فرانسوی برای امضای دو پیش‌نویس تفاهم نامه در زمینه گردشگری میان وزارت گردشگری سعودی و وزارت میراث و گردشگری عمان و «وزارت اروپا و امور خارجه جمهوری فرانسه»، اقدام کند.

چند روز پیش، وزارت گردشگری پادشاهی عربی سعودی، خانم «گلوریا چگووارا مانزو»، که پیشتر رئیس شورای جهانی سفر و گردشگری و وزیر گردشگری در مکزیک بود، را به سمت مشاور ارشد وزارت گردشگری این کشور منصوب کرد. وزارت گردشگری سعودی گفته‌است، با انتصاب خانم چگوارا، در تلاش است تا از تجربه گسترده او برای تیم کاری این وزارت با هدف انتقال به مرحله توسعه در چارچوب چشم‌انداز 2030 استفاده کند.

استراتژی ملی وزارت گردشگری سعودی با هدف افزایش سهم بخش گردشگری در تولید ناخالص داخلی تا بیش از 10٪ تا سال 2030 و فراهم آوردن بیشترین فرصت‌های شغلی مطابق با چشم‌انداز پادشاهی عربی سعودی برای سال 2030 ترسیم شده‌است.

گردشگری سعودی