۱۴۰۰ خرداد ۱۰, دوشنبه

همکاری دانمارک با سازمان اطلاعات آمریکا در جاسوسی از رهبران اروپا

تماس رهبران وسیاستمداران چند کشوراروپایی و ازجمله صدراعظم آلمان ووزیر وقت امورخارجه این کشور سال‌ها شنود شدند. گفته میشود سازمان اطلاعات دانمارک دراین عرصه با آژانس امنیت ملی آمریکا همکاری کرده است.

جاسوسی از رهبران و سیاستمداران کشورهای اروپایی توسط سازمان اطلاعات آمریکا (ان‌اس‌ای) موضوع جدیدی نیست. آنچه در این بین تازگی دارد، همکاری سازمان اطلاعات دانمارک با آژانس امنیت ملی آمریکا در شنود و جاسوسی از رهبران و سیاستمداران اروپایی است.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک رسانه دانمارکی، “دنیشه روندفونک” از همکاری اطلاعاتی دانمارک با سازمان جاسوسی آمریکا درباره شنود تماس‌های تلفنی و جاسوسی از رهبران و سیاستمداران چند کشور اروپایی و از جمله آلمان خبر داده است.

گفته می‌شود که افشای همکاری سازمان اطلاعات دانمارک با آژانس امنیت ملی آمریکا نتیجه تحقیقات مشترک رسانه‌ یادشده دانمارکی با چند رسانه آلمانی و از جمله روزنامه “زوددویچه” و دو فرستنده رادیووتلویزیونی آلمان، NDR (اِن دِ اِر) و WDR (وِ دِ اِر) بوده است.

در آلمان تماس‌های تلفنی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر وقت امور خارجه این کشور و پِر اشتاین‌بروک، کاندید حزب سوسیال دموکرات در انتخابات مربوط به گزینش صدراعظم این کشور توسط سازمان اطلاعات آمریکا و در همراهی با سازمان اطلاعات دانمارک برای مدت چندین سال شنود شده‌اند.

خبرگزاری رویترز در ادامه گزارش خود نوشته است که دولت دانمارک نیز دست‌کم از سال ۲۰۱۵ نسبت به جاسوسی از رهبران چند کشور اروپایی مطلع بوده است.

سازمان اطلاعات نظامی و خارجی دانمارک “اف‌ای” امکان جاسوسی از رهبران و سیاستمداران اروپایی را برای آژانس امنیت ملی آمریکا فراهم آورده است.

گفته می‌شود در ایستگاه جاسوسی و شنود سانداگرگاردان، واقع در نزدیکی کپنهاگ، ماموران سازمان اطلاعات آمریکا از طریق بهره‌برداردی از یک نقطه تبادل اینترنتی از رهبران کشورهای اروپایی جاسوسی کرده‌اند.

سازمان اطلاعات دانمارک از طریق ارائه این نقطه تبادل اینترنتی و کابل‌های انتقال خدمات اینترنتی و ارتباطی نصب‌شده زیر دریا امکان جاسوسی را برای آژانس امنیت ملی آمریکا فراهم ساخته است.

دولت دانمارک، سازمان اطلاعات این کشور و همچنین آژانس امنیت ملی آمریکا تا کنون در برابر انتشار این گزارش اعلام موضع نکرده‌اند.

فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس جمهور کنونی آلمان و وزیر امور خارجه سابق این کشور در پاسخ به خبرنگاران گفته است که او از این موضوع اطلاعی نداشته و از طریق رسانه‌ها از جاسوسی آمریکا مطلع شده است.