برجام پلاس
باند مغلوب نظام برای نگهداشتن خود در پازل قدرت، بهشدت نیاز دارد تا مذاکرت اتمی رژیم با اروپا و آمریکا حول برجام به دستآوردهای ولو مقطعی و ناپایدار برسد،
از اینرو با شنیدن هر خبر، گمانه، گزینه و فرضیه یا حتی پیشنهاد بین طرفین مذاکره، پیدرپی اعلام پیروزیهای پوشالی و باسمهای میکند. پیروزیهایی که پای در واقعیت ندارند و به اعتراف روزنامهٔ جهان صنعت ۱۳اردیبهشت، یک «خوشبینی» و «سیاست آرزومندانه»! است.نگاهی به سرتیترهای منتشر شده بهخودی خود گویاست:
پیشرفت جدید در مسیر احیای برجام (۱ اردیبهشت ۱۴۰۰)
تفاهم برای برداشتن تحریمهای بخشی وجود دارد/ لیست تحریمی مربوط به اشخاص حدود هزار و ۵۰۰مورد است (۶ اردیبهشت ۱۴۰۰).
چین و روسیه تقریباً در همهٔ موارد با ما همراهند/ تحریمهای کاتسا هم باید لغو شود (۷ اردیبهشت ۱۴۰۰).
نشانههای مثبت در وین به چشم میخورد (۱۰اردیبهشت ۱۴۰۰)
حسن روحانی هم اعلام کرد: «مذاکرات برجام در وین ۶۰ تا ۷۰درصد پیشرفت داشته» آمریکا علیالظاهر در این مرحله جدی هستند و میگویند ما تحریمها را برمیداریم».
احیای برجام تا خرداد؟ (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰)
موافقت با خروج نام اکثریت افراد، اشخاص و نهادها از فهرست تحریمها (۱۱اردیبهشت ۱۴۰۰)
لیست احتمالی لغو تحریمها (۱۳اردیبهشت ۱۴۰۰)
صلح انتخاباتی!
این حلوا حلوا کردن برای شیرین کردن دهان، همانطور که اشاره شد یک نیاز انتخاباتی از سوی باند مغلوب نظام برای بهدست آوردن سهمی از مردار قدرت و نیز بیانگر تقلای کل حاکمیت برای خروج از خفگی اقتصادی و بحرانهای لاعلاج است.
باند مغلوب نظام اسم این سیاست را «صلح انتخاباتی»! گذاشته است.
«صلح موقتی که در وین در حال تحقق است را میتوان اینگونه دید که قطعاً این اتفاق و گشایش و خبرهای خوش بر انتخابات ایران اثر دارد» (جهان صنعت. صلح انتخاباتی. ۱۳اردیبهشت ۱۴۰۰).
بنابراین «صلح انتخاباتی» و نیاز به بازارگرمی نمایش انتخابات، وجهی از خبرها رونمایی و اگراندیسمان میشود که این هدف را برآورده نماید. مشابه این سیاست را در اعلام خبرهای مربوط به خرید و ورود واکسن و نیز واکسیناسیون عمومی میتوان دید که هدف همهٔ آنها رونق بخشیدن به نمایش کساد انتخابات است.
مذاکرات پیشرفتی نکرده است!
بهرغم این گشایشنماییها و اعلام پیروزیهای پوشالی حداقل تاکنون دستاوردی در زمینهٔ برجام عاید فاشیسم دینی نشده است.
عباس عراقچی که بهعنوان منبع صدور اخبار خوشبینانه در مورد پیروزیهای پوشالی رژیم در برجام در ۱۰اردیبهشت گفت: «ما هنوز چالشها و جزییات سختی در پیش داریم و برای آنها راهحلی نیافتهایم... در مجموع، روند پیش رو در مسیر درستی قرار دارد اما هم چالش و هم جزییات سختی داریم. لازم است در مورد کلمه به کلمه و عبارت به عبارت آنها، به توافق برسیم».
دو روز بعد از اظهارات عراقچی، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا در مصاحبه با ای.بی.سی به تاریخ ۱۲اردیبهشت درباره مذاکرات اتمی با رژیم آخوندی گفت: «ما هنوز در وین به توافق نرسیدهایم».
او اضافه کرد: «برای از بین بردن شکافهای باقی مانده هنوز فاصله زیادی وجود دارد. این اختلافات در رابطه با محدودیتهای هستهیی هستند که رژیم ایران در برنامه خود قبول خواهد کرد تا اطمینان حاصل کند که هرگز نمیتوانند سلاح هستهیی کسب کند».
روزنامهٔ وطن امروز ۱۳اردیبهشت با انگشت گذاشتن بر این پارادوکس، مینویسد:
«نشست کمیسیون مشترک برجام برای احیای توافق هستهیی که این روزها به مذاکرات وین مشهور شده، با عملکرد ابهامبرانگیز تیم مذاکرهکننده ایرانی به ریاست عباس عراقچی به میدانی برای روایتهای متضاد تبدیل شده است».
این روزنامهٔ وابسته با باند غالب در ادامه افزوده است:
«یک منبع امنیتی هم پنجشنبه درباره آخرین وضعیت مذاکرات وین در گفتگو با این شبکه برونمرزی ایران اعلام کرد: آمریکا نهتنها تاکنون لغو همه تحریمها را نپذیرفته، بلکه حتی با لغو مؤثر همان تحریمهای ناقص هم موافقت نکرده است»
لغو تحریم به بهای پذیرش برجام پلاس
بنا به اذعان رسانههای خود رژیم پذیرش رفع تحریم از سوی آمریکا لاجرم همراه با امتیاز دادن از سوی رژیم خواهد بود و پای آن را به برجام پلاس خواهد کشاند که بهنوعی تنازل از سیاستهای پیشین اعلام شدهٔ رژیم است. روزنامهٔ جهان صنعت بهعنوان یک رسانهٔ باند مغلوب، در عین القای خوشبینی در زمینهٔ به نتیجه رسیدن مذاکرات برجام نوشته است:
«آمریکاییها بر اساس سیاست اعلامی بایدن بهدنبال این هستند که با مذاکره، ایران را کنترل کنند. بنابراین اگر آمریکاییها تحریمها را لغو کنند، باید ضمانتهایی را دریافت کنند که ایران در آینده رفتار و کنش خود را تغییر دهد. آمریکاییها در بحث هستهیی دنبال برجامپلاس هستند و میخواهند بندهای غروب، بازنگری شود. ایران تضمین دهد که به هیچوجه دنبال بمب هستهیی نخواهد بود و به فتوای رهبری ایران هم اکتفا نمیکند. آنها میخواهند آن فتوا به قانون تبدیل شود و تضمین عینی پیدا کند. بنابراین سعی در افزایش حیطه بازرسیها خواهند داشت؛ بازرسیهای سرزده حتی از مراکز نظامی مدنظر آنهاست.
در عینحال تلاش دارند پروندههای دیگر مثل پرونده موشکی، حضور ایران در منطقه، پرونده حقوقبشری و موضوعات اعراب و اسراییل را هم به برجام و مذاکرات بیفزایند» (۱۳اردیبهشت۱۴۰۰).
اعلام پیروزیهای پوشالی برای بازارگرمی در نمایش انتخابات و تزریق خوشبینی گرهی از کل نظام باز نخواهد کرد، چرا که سالهاست مردم ایران تکلیفشان را با این رژیم از اصولگرا و اصلاحطلب روشن کردهاند و پاسخشان به خیمه شببازی انتخابات تحریم قطعی آن است و این اقدامات رژیم هم تنها بحرانی بر بحرانهای لاعلاج رژیم میافزاید.