سئول سهشنبه 5 ژانویه، اعلام کرد که «کوتاه ترین زمان»، هیئتی رسمی را برای مذاکره درباره آزادی نفتکش توقیف شده و 20 تن خدمه آن به ایران اعزام خواهد کرد که همزمان با رسیدن یگان ضد دزدی دریایی کرده جنوبی به آبهای نزدیک تنگه هرمز است.
سپاه پاسداران ایران دوشنبه 4 ژانویه در بیانیهای با تاکید بر توقیف نفتکش کره جنوبی موسوم به «هانکوک شیمی»، «به دلیل نقض مکرر قوانین زیست محیطی دریایی» است، خاطر نشان کرد که این نفتکش حامل 7200 تن«مواد شیمیایی نفتی» بوده است.
وزارت دفاع کره جنوبی سهشنبه 5 ژانویه تاکید کرد که یک ناوشکن حامل یگان ضد دزدی دریایی به آبهای نزدیک تنگه هرمز رسیده، و در صدد اجرای «مأموریت خود برای اطمینان از امنیت شهروندان ما» است.
به گزارش خبرگزاری کره جنوبی «یونهاپ» به نقل از یک مقام نظامی که نامش فاش نشد، واحد 300 نفره چونگهای از اواخر سال گذشته در منطقه حضور داشته و در صدد دست زدن به عملیات رزمی نیست.
او افزود: «این مسئله باید از طریق دیپلماسی حل شود. این یگان پاسدار ایمنی شهروندان ما هستند كه پس از توقیف نفتکش از این آبراه استفاده میكنند.»
به گزارش خبرگزاری یونهاپ، وزیر امور خارجه کره جنوبی سهشنبه 5 ژانویه گفت که تلاشهای دیپلماتیک خود را برای آزادی نفتکش حامل پرچم کره جنوبی به کار میبرد که از سوی ایران توقیف شده است.
خانم کانگ کیونگ وا گفت که دوشنبه 4 ژانویه به مسئولان ایرانی پاسخ داده و اکنون این وزارتخانه در حال مذاکره با دیپلماتهای تهران برای حل این مشکل است.
پیش از این وزارت خارجه کره جنوبی، سفیر ایران در سئول را برای ابلاغ اعتراض رسمی، احضار کرد.
توقیف این نفتکش در حالی صورت میگیرد که روابط تهران و سئول در رابطه با داراییهای بلوکه شده ایران در بانکهای کره جنوبی ناشی از تحریمهای آمریکا، دچار تنش شده است.
تلویزیون ایران به نقل از یكی از مقامات دولتی گفت كه چوی جونگ كون معاون وزیر امور خارجه كره جنوبی، قرار است در مورد درخواست ایران از كره جنوبی برای آزاد كردن 7 میلیارد دلار دارایی بلوکه شده در بانکهای این كشور با مسئولان ایرانی، بحث و تبادل نظر كند.
یک مقام وزارت امور خارجه سئول در مورد سفر معاون وزیر خارجه این کشور به رویترز گفت: «هنوز برنامه مشخص نیست.»
نیروهای ایرانی دوشنبه 4 ژانویه، یک نفتکش کره جنوبی را در تنگه هرمز بازداشت کردند. سپاه پاسداران از بازداشت این نفتکش خبر داد و آن را به دلیل «نقض قوانین محیط زیست دریایی» توصیف کرد.
در بیانیه منتشر شده در وب سایت «سپاه نیوز» آمده است که نیروی دریایی سپاه «یک کشتی متعلق به کره جنوبی را توقیف کرده است.»
با این حال سپاه پاسداران، محل توقیف این نفتکش را مشخص نکرد و خاطرنشان ساخت که این کشتی، حامل 7200 تن «مواد شیمیایی نفتی» است.
گفتنی است که نیروی دریایی ایران پیشتر کشتیهای در حال تردد در خلیج را رهگیری یا متوقف کرده است. از جمله بارزترین این دست از عملیات، توقیف «استینا امبیرو» نفتکش حامل پرچم بریتانیا در ژوئیه 2019 است که به اتهام برخورد به یک قایق ماهیگیری توقیف و پس از حدود دو ماه آزاد گردید.