۱۳۹۹ دی ۲۱, یکشنبه

فعال حقوق بشر بریتانیایی: بی‌بی‌سی فارسی از حکومت ایران دفاع می‌کند

بنیاد خیریه پیتر تاچل که در زمینه دفاع از حقوق همجنسگرایان فعالیت می‌کند بی‌بی‌سی فارسی را به «ترویج دیدگاه همجنسگراهراسی جمهوری اسلامی» متهم کرد.

پیتر تاچل، مدیر این بنیاد، در نامه‌ای رسمی به تیم دیوی، مدیر بی‌بی‌سی جهانی، «همجنسگراهراسی منزجرکننده» بی‌بی‌سی فارسی را محکوم و این رسانه را به «دفاع» از حکومت ایران و ستایش «جهاد و فرهنگ شهادت» متهم کرد.

بنیاد پیتر تاچل اعلام کرده در مقاله‌ای که به تازگی در وبسایت بی‌بی‌سی فارسی منتشر شد، از برخی عبارات تحقیرآمیز علیه همجنسگرایان استفاده شده و آنان با معتادان به مواد مخدر و افرادی که مرتکب رابطه جنسی با محارم می‌شوند مقایسه شده‌اند.

به گفته این بنیاد(link is external)، همچنین شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی فارسی در برنامه‌ای که روز ششم ژوییه ۲۰۱۹ پخش کرده، راهپیمایی همجنسگرایان در لندن را مورد تمسخر قرار داده است. این در حالی است که با وجود اعتراض همجنسگرایان ایرانی این برنامه همچنان روی سایت بی‌بی‌سی فارسی موجود است.

این بیانیه در رسانه‌های بریتانیایی نیز مثل دیلی میل و دیلی تلگراف منعکس شده است.

پیتر تاچل که اصالتا استرالیایی است پیشتر نامزد پارلمان از حزب کارگر بریتانیا در پارلمان این کشور بود و از سال ۲۰۰۴ به حزب سبزها پیوسته است.

او در این نامه خواستار عذرخواهی رسمی بی‌بی‌سی فارسی و برکناری رزیتا لطفی، مدیر آن، شده است.

این فعال مدنی همچنین از مقام‌های بی‌بی‌سی خواست تا تحقیقی درباره «مدیریت، کارکنان، نظارت و محتوای بی‌بی‌سی فارسی» انجام شود و همچنین تحقیق شود که آیا «بی‌بی‌سی فارسی تحت نفوذ عواملی است که مدافع یا شاید ماموران دیکتاتوری ایران» هستند.

پیتر تاچل به میل‌آنلاین گفت: «باورنکردنی است که بی‌بی‌سی فارسی انتشار این توهین‌ها به همجنسگرایان را در وبسایت خود مجاز دانسته است. آیا این کار عمدی بوده یا متن را پیش از انتشار بررسی نکرده‌اند؟»

او با بیان این که مقام‌های ارشد بی‌بی‌سی از این توهین‌ها شگفت‌زده شده‌اند، گفت به نظر او بی‌بی‌سی فارسی «قانون جداگانه‌ای دارد و مورد نظارت قرار نمی‌گیرد».

این فعال مدنی بریتانیایی از به جریان افتادن تحقیقی در این زمینه از سوی بی‌بی‌سی ابراز خرسندی کرد و ادامه داد: «باید مقررات متعددی وضع شود تا عدم تکرار چنین مواردی تضمین شود.»

یک حساب کاربری در توییتر با نام «نفرت‌پراکنی بی‌بی‌سی فارسی را متوقف کنید» در دو هفته اخیر ایجاد شده که آقای تاچل نیز مطلبی از آن را در صفحه خود در توییتر بازنشر کرده است.

بی‌بی‌سی اعلام کرده که مقاله منتشر شده یک «نظر شخصی» بوده و مورد اصلاح قرار گرفته است. همچنین توضیح و پوزشی نیز در انتهای مقاله اضافه شده است.