۱۳۹۹ بهمن ۲, پنجشنبه

 

با وجود توزیع واکسنهای کووید۱۹ونوید دردسترس قرارگرفتن داروهای جدید،ویروس کرونا که بیش از یکسال است مردم دنیا راعملاً ازپا انداخته، اصرار دارد، این چراغ امیدواری‌های جهانی را خاموش سازد.

در آخرین تلاش‌ها، پژوهشی تازه توسط محققان آمریکایی نشان داد که چگونه پارامتر «501وای. وی 2» درکرونا که با جهش‌های مختلف خود مشخص می‌شود، می‌تواند افرادی را که بدنشان پس از اولین ابتلا، پادتن ساخته ‌است را بار دیگر مبتلا سازد.

پژوهشگران در این خصوص توضیح دادند که این جهش خاص ممکن است به ایجاد «سویه فراری» کمک کند که تحت تأثیر مصونیت تولید شده در موج اول یا پادتن‌های تولید شده توسط واکسن‌ها قرار نخواهد گرفت.

خطری گریزنده

به گفته این پژوهشگران، با توجه به ظهور بسیاری از متغیرها در ویروس کرونا، شناسایی تمایل این نسل از ویروس برای فرار از پادتن‌ها و باقی ماندن در سطح خطر حد اکثری، علاوه بر ارزیابی توانایی نسبی انتقال سریع و ایجاد ابتلا به کووید 19، بسیار حائز اهمیت است.

آنها همچنین خاطرنشان کردند که انواع مختلفی که شامل جهش‌های جدید هستند، می‌توانند بر تأثیرگذاری متقابل شاخک‌های ویروس کرونا با سلول‌های میزبان، تأثیر بگذارند که این امر باعث ورود مجدد ویروس کرونا خواهد شد.

تأثیر جدید مرتبط با شمار مبتلایان و جان‌باختگان

طبق تحقیق منتشر شده توسط وب‌سایت مطالعاتی «بیو آرایکس آی وی» ، انتقال‌پذیری به میزان مرگ مرتبط است زیرا افزایش اجتناب‌ناپذیر نرخ ابتلا ناشی از متغیرهای جدید، منجر به افزایش تعداد مبتلایان و جان باختگان خواهد شد.

عواقب ناگوار ابتلای سریعتر و گسترده‌تر نیز می‌تواند با از دست‌دادن اثربخشی درمان‌ها و واکسن‌های مبتنی بر پادتن که هم‌اکنون در دسترس هستند، تشدید شود و ایمنی را در افرادی که قبلاً به ویروس «موج اول» مبتلا شده‌اند، کاهش دهد.

علت شیوع

گروه تحقیقاتی شرکت «ایمیونیتی بیو» در کالیفرنیا برای درک بهتر خطرات ناشی از جهش‌های فردی یا ترکیبی در متغیرهای «موج دوم»، آنالیز محاسباتی از فعل و انفعالات پروتئین‌های ویروس کرونا را انجام داد که بیانگر احتمال تغییر شاخک‌های گیرنده ویروس کرونا است که به نوبه خود می‌تواند دلیل سرعت بالای انتقال گونه بریتانیایی یا آفریقای جنوبی این ویرس باشد.

جهش ویروسی در بیش از 60 کشور

شایان توجه است که بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت که ساعاتی پیش اعلام شد، ویروس کرونا تاکنون باعث مرگ بیش از دو میلیون نفر از زمان شیوع آن در چین شده ‌است.

این سازمان چهارشنبه 20 ژانویه اعلام کرد که گونه جهش یافته کرونا تاکنون دست کم در 60 کشور جهان کشف شده‌است که ده کشور بیشتر از آمار اعلام شده در یک هفته پیش است.