تصمیم چین برای تحریم برخی مسئولان دولت پیشین ایالات متحده آمریکا از دید جو بایدن، رئیس جدید کاخ سفید اقدامی «غیرسازنده و بدبینانه» است.
یک سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در دولت بایدن روز چهارشنبه ضمن اعلام این مطلب از مسئولان هر دو حزب اصلی فعال در عرصه سیاست آمریکا خواست که این اقدام را محکوم کنند.
چین تقریبا همزمان با ادای سوگند جو بایدن به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهوری ایالات متحده از وضع تحریمهایی برای برخی مسئولان دولت پیشین این کشور خبر داد.
وضع این تحریمها که نوعی واکنش آشکار به روابط تیره و خصمانه میان چین و آمریکا در دوران زمامداری ترامپ است به ویژه در پی مواضع بسیار تند اخیر مایک پمپئو، وزیر امور خارجه پیشین ایالات متحده بر ضد مقامات حزب کمونیست چین صورت گرفته است.
بر اساس آنچه دولت چین اعلام کرده مایک پمپئو به دلیل آنچه «دروغ و تقلب» خوانده شده به همراه بیست و هفت مسئول ارشد دولت پیشین آمریکا تحت رهبری دونالد ترامپ تحت تحریم پکن قرار گرفتهاند.
وزارت امور خارجه چین اعلام کرده که پمپئو و دیگر افراد تحت تحریم در «طراحی، تقویت و اجرای» اقداماتی مداخلهگرانه در امور داخلی این کشور نقش داشتهاند.
بر اساس این تحریمها مقامات ارشد سابق دولت آمریکا که نامشان در فهرست این تحریمها آمده به همراه اعضای خانوادههای آنها از ورود به چین منع میشوند و شرکتهای مرتبط و تحت رابطه با این افراد نیز اجازه فعالیت تجاری در چین را نخواهند داشت.
چین ۲۸ تن از اطرافیان ترامپ از جمله پمپئو را تحریم کرد
در همین راستا امیلی هورن، سخنگوی شورای امنیت ملی دولت جو بایدن طی سخنانی اعلام کرده که وضع چنین تحریمهایی در روز برگزاری مراسم تحلیف ریاست جمهوری «به ظاهر تلاشی برای ایجاد تفرقه و اختلافات حزبی است.»
رویترز با انتشار گزارشی در این خصوص به نقل از این مسئول کاخ سفید آورده: «آمریکاییهای هر دو حزب باید این رویکرد غیرسازنده و بدبینانه را مورد انتقاد قرار دهند.»
امیلی هورن در ادامه تصریح میکند: «رئیس جمهور بایدن مشتاق همکاری با رهبران هر دو حزب برای تثبیت موقعیت آمریكا است برای آنکه این کشور در زمینه رقابت با چین دست بالا را داشته باشد.»
مایک پمپئو درهفته های پایانی ریاست جمهوری دونالد ترامپ به شدت به چین تاخت و اقدامات گستردهای را علیه این کشور اعلام کرد.
وزیر خارجه پیشین آمریکا همچنین روز سه شنبه گذشته به صراحت پکن را به دلیل اقدام علیه مسلمانان اویغور به «نسل کشی و جنایت علیه بشریت» متهم کرد.
وزیر خارجه آمریکا سیاست چین در قبال مسلمانان را «نسل کشی» و «جنایت علیه بشریت» خواند
سخنگوی وزیر امور خارجه چین نیز در پاسخ پمپئو را سیاستمداری آمریکایی توصیف کرده که به «دروغگویی و کلاهبرداری» مشهور است و همچون «دلقکها» همواره با اقدامات و سخنانی خودش را مضحکه دیگران قرار میدهد.
چین در حالی همواره انتقادها نسبت به بدرفتاری با اقلیت مسلمان و ایغور ساکن منطقه سین کیانگ را رد میکند که به گفته سازمان ملل متحد دست کم یک میلیون نفر در اردوگاههای بازپروری این منطقه تحت بازداشت قرار دارند.
گفتنی است که آنتونی بلینکن، گزینه دولت جدید آمریکا برای وزارت امور خارجه آمریکا روز سهشنبه اعلام کرده که با انتقادهای پمپئو نسبت به چین در خصوص نحوه رفتار با مسلمانان ساکن در استان سین کیانگ چین موافق است.