۱۳۹۹ دی ۲۲, دوشنبه

افشاگری پمپئو: ایران از 4 دهه پیش از سلاح‌های شیمیایی استفاده می‌کرد

مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده شامگاه یکشنبه 10 ژانویه 2021 به وقت محلی آمریکا در صفحه رسمی‌اش بر شبکه «توئیتر» نوشت که ایالات متحده اسناد مربوط به کاربرد سلاح‌های شیمیایی توسط ایران و تجارت با آن طی جنگ میان «لیبی - چاد» در سال‌های ما بین 1978 و1987 را از طبقه‌بندی سری خارج کرده است.

بنا به گزارش «ایران اینترنشنال» وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا ایران را متهم کرد که طی جنگ لیبی و چاد در دهه هشتاد میلادی سلاح‌های شیمیایی را در اختیار دولت سرهنگ معمر قذافی رهبر فقید لیبی قرار داده است.

به گفته وزارت خارجه آمریکا پس از سرنگونی رژیم قذافی مقادیری سلاح‌های شیمیایی که روی آنها نوشته‌هایی به زبان فارسی حک شده کشف و ضبط شد.

وزارت خارجه آمریکا همچنین گفت که ایران در جنگ هشت ساله با عراق در آوریل 1987 به کاربرد سلاح شیمیایی گاز خردل در مناطق مختلف عملیاتی در اطراف شهر بصره دست زده است.

این گزارش یادآور شده که بازرسان سازمان ملل گلوله‌های خمپاره شیمیایی کالیبر88 میلیمتری در سال 1991در استان المثنی عراق یافتند که به گفته مسئولان عراقی متعلق به ارتش ایران است.

او با اشاره به مواد تبلیغاتی ارائه شده از سوی وزارت دفاع ایران و شرکت‌های وابسته به آن مانند مجتمع شهید میثمی، وزارت خارجه آمریکا رژیم ایران را متهم کرد که به دبیرخانه توافق منع گسترش سلاح‌های شیمیایی ابلاغ نکرده که قادر است مواد شیمیایی تولید کند که در مبارزه با شورش همانند گلوله‌های دودزا و اسپری‌های سوزان قابل استفاده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین اعلام کرد که درباره پژوهش‌های انجام شده در دو دانشگاه «امام حسین» و «مالک اشتر» درباره عوامل شیمیایی نگران است.

ماه گذشته نیز ایالات متحده آمریکا تحریم‌هایی را علیه مجتمع شهید میثمی وابسته به وزارت دفاع ایران و مدیر تولید مواد شیمیایی آن که در تولید سلاح‌های با کاربرد مبارزه با شورش به کار می‌رود، اعمال کرد.

از سویی ابوالفضل عموئی سخنگوی کمیته امنیت ملی و سیاست خارجی در پارلمان ایران از آغاز تعیین جدول زمانی از سوی سازمان انرژی اتمی ایران برای طراحی راکتوری همانند راکتور آب سنگین «اراک» پیش از عملیات نوسازی آن خبر داد.

در همین راستا بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران نیز تاکید کرد که ایران اقدام به راه‌اندازی نسل دوم از سانتریفیوژها کرده است.

کمالوندی بیان کرد که سازمان انرژی اتمی در حال حاضر اقدام به «ایجاد جدولی زمانی برای طراحی راکتور هسته‌ای همانند راکتور آب سنگین اراک پیش از نوسازی آن کرده است.

شایان ذکر است که عکس‌های ماهواره‌های صنعتی ماه گذشته از اقدام تهران به احداث تاسیسات هسته‌ای جدیدی که تا آن زمان مقامات ایرانی آن را پنهان می‌کردند.

در تهدید جدیدی علیه غرب برای واداشتن آن به برداشتن تحریم‌های اعمال شده بر تهران از سوی دولت آمریکا، یک عضو پارلمان ایران خواستار اخراج بازرسان بین‌المللی انرژی اتمی شد.

احمد امیری فراهانی یکی از نمایندگان مجلس ایران اظهار داشت: «اگر ایالات متحده تحریم‌های مالی، بانکی و نفتی را تا 21 فوریه 2021 لغو نکند، قطعاً بازرسان آژانس انرژی هسته‌ای را از کشور اخراج و اجرای داوطلبانه پروتکل اضافی را متوقف خواهیم کرد».