۱۳۹۸ خرداد ۱۳, دوشنبه

مقام مسئول: در مبادلات بانکی برای دارو دچار مشکل هستیم


سایت رادیو فردا(فارسی) ۱۲/۳/۹۸ : « بهروز بنیادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، می گوید مبادلات بانکی در تأمین دارو همچنان با مشکل مواجه است. وی یکشنبه ۱۲ خردادماه در گفت وگو با خبرگزاری ایلنا گفت تحریم ها قطعاً در بحث غذا و دارو مؤثر بوده، چرا که باز هم در تبادل مالی و بانکی دچار مشکل هستیم.
اخیراً گزارش هایی از کمبود برخی داروها و دستگاه های پزشکی در کشور منتشر شده است، اما با تأیید و تکذیب های زیادی مواجه شده است. آمریکا اعلام کرده است صادرات دارو، غذا و محصولات پزشکی به ایران آزاد است. آقای بنیادی نیز گفته است کشورهایی از جمله سوئیس اعلام آمادگی کردند که در حوزه دارویی و تجهیزات پزشکی آمادگی لازم برای کمک به ایران را دارند. جمهوری اسلامی جزئیات ورود کالاها به کشور طی سال جاری را منتشر نکرده، اما آمارهای منتشر شده توسط سایت رسمی اتاق بازرگانی حاکی است ایران در سال ۹۷ حدود ۱٫۲۴ میلیارد دلار دارو وارد کرده که ۲۱۳ میلیون دلار آن از سوئیس و حتی ۳۳ میلیون دلار آن مستقیماً از آمریکا بوده است. ایران در سال گذشته از حدود ۸۰ کشور واردات دارو داشته است. در این میان قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت، نیز یکشنبه به ایلنا گفته است ما در کشور با کمبود دستگاه رادیوتراپی مواجه هستیم، چراکه نسبت به آمارهای بین المللی تعداد دستگاه های رادیوتراپی ما در حد مطلوبی نیست. به گفته وی یکی از دلایل کمبود دستگاه های رادیوتراپی تحریم هاست، چراکه در واردات دستگاه های رادیوتراپی محدودیت ایجاد شده است. معاون درمان وزارت بهداشت گفت اما با دستور مقام عالی وزارت قرار است تا پایان سال ۳۲ دستگاه به این بخش اضافه کنیم و امیدواریم تا حدودی کمبودها برطرف شود. جان بابایی دربارهٔ اخبار منتشر شده در خصوص کمبود باتری قلب و مرگ چندین نفر بعد از بی هوشی گفت: مراکزی که جاهایی که اعمال جراحی مربوط به باتری قلب انجام می شود، مشخص هستند و ما هم سهمیه لازم را به همه مراکز داده ایم.
معاون درمان وزارت بهداشت همچنین دربارهٔ چهار بیماری که در بیمارستان قلب پس از عمل جراحی قلب باز به هوش نیامده و به کما رفته اند، گفت: ما بلافاصله پس از شنیدن این خبر وارد عمل شدیم و بررسی کردیم که آیا این بیماران توسط یک دکتر معالجه شده اند یا خیر و متوجه شدیم که اعمال جراحی این ۴ بیمار توسط ۴ پزشک انجام شده و همچنین داروهای بیهوشی را نیز چک کردیم. وی با بیان اینکه یک نفر از آنها به هوش آمده است، گفت: مورد مشکوکی در خصوص داروها و تجهیزات پزشکی مشاهده نشد و به گفته بستگان بیماران یکی از آنها از دیابت طولانی و دو بیمار دیگر از نارسایی قلبی و کلیوی رنج می بردند. ظهارات آقای جان بابایی دربارهٔ مشکل واردات دستگاه های رادیوتراپی در حالی بیان می شود که مجتبی نجفی، مدیر گروه تصویربرداری اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، ۵ خردادماه در گفت وگو با ایلنا دربارهٔ اختلال در ورود دستگاه های جدید رادیوتراپی به خاطر تحریم ها گفته بود: در حال حاضر هیچ مشکل خاصی در خصوص واردات تجهیزات رادیوتراپی وجود ندارد و شرکت های واردکننده دستگاه های مورد نیاز را برای مراکزی مانند بنیاد بیماری های خاص وارد می کنند. بهمن ماه پارسال عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران گفت: دولت سه و نیم میلیارد دلار ارز برای واردات دارو (و تجهیزات پزشکی) به شرکت های دارویی تخصیص داده، اما مشخص نیست این ارزها چگونه هزینه شده و کسی در این زمینه اطلاع رسانی نمی کند.
گزارش های زیادی دربارهٔ سوء استفاده های مالی در بخش پزشکی و دارویی در ایران منتشر شده است. دی ماه پارسال دکتر حمیدرضا جان قربان، متخصص مغز و اعصاب، و همسر وی دکتر آزاده سجادیه متخصص پوست که رسانه های ایران از آنها به عنوان سلطان تجهیزات پزشکی نام بردند، مجموعاً به ۳۰ سال زندان و پرداخت ۱۲۰۰ میلیارد ریال جریمه محکوم شدند. این افراد ۴۹۴ هزار قطعه پزشکی تقلبی به ارزش ۷۳ میلیون دلار را از شرکت های چینی خریداری کرده و با برچسب و نام محصولات بریتانیا به کشور قاچاق کرده و به بیمارستان ها و پزشکان فروخته بودند. بنابر گفته های دادگاه این دو پزشک به بیش از ۲۲۰ پزشک و متخصصان بیمارستان ها مجموعاً ۳۱۰ میلیارد ریال پورسانت پرداخته بودند تا از تجهیزات شرکت های آنها استفاده کنند.».