۱۳۹۸ تیر ۹, یکشنبه

جمهوری اسلامی ایران در صدد راه‌اندازی شبکه‌های ترور در کشورهایی مانند سودان، چاد، غنا، نیجر، گامبیا و آفریقای مرکزی است

روزنامه دیلی تلگراف، ۲۴ ژوئن (سوم تیرماه)، در گزارشی نوشت، جمهوری اسلامی ایران در صدد راه‌اندازی شبکه‌های ترور در کشورهایی مانند سودان، چاد، غنا، نیجر، گامبیا و آفریقای مرکزی است که ماموریت آنها هدف قرار دادن منافع آمریکا و غربی‎ها در مقابل تحریم‌هاست.
در ایران بیش از ده‌هزار طلبه از کشورهای فقیر آسیایی و آفریقایی همچون سودان و سومالی، تانزانیا، یمن و سوریه و بحرین تحصیل می‌کنند و مشخص نیست پس از پایان تحصیل مشغول چه کارهایی می‌شوند





مقام‎های امنیتی غربی می‎گویند این شبکه ترور تحت فرمان قاسم سلیمانی فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأسیس شده است. آنها به دنبال هدف قرار دادن مقامات و سفارت‎های غربی در کشورهای آفریقایی هستند.

یک مقام بلندپایه امنیتی به دیلی تلگراف گفته ایران در حال ایجاد یک شبکه برون‎‌مرزی تروریستی در آفریقا برای هدف قرار دادن غربی‎هاست و اینها همه بخشی از تلاش‎های تهران برای صدور عملیات تروریستی در سرتاسر دنیاست. ماموران اطلاعاتی می‎گویند جمهوری اسلامی ایران سه سال است روی پروژه تأسیس شبکه‎های تروریستی کار می‎کند. این اقدام از زمانی آغاز شد که رژیم توافق اتمی را امضا و غنی‎سازی اورانیوم را متوقف کرد.

این عملیات از طریق واحد ۴۰۰ سپاه قدس سازماندهی می‎شود که حامد عبداللهی آن را هدایت می‎کند که از سال ۲۰۱۲ نام او در فهرست تروریست‎ها قرار گرفته است. شاخه آفریقایی این سازمان قرار است توسط علی پرهون سازماندهی شود.

جزییات این شبکه در پی بازداشت تعدادی از عناصر آن در ماه گذشته در کشور چاد لو رفت. تحقیقات نشان می‎دهد رژیم ایران افرادی در گروه سنی ۲۵ تا ۳۰ سال را برای عملیات خرابکاری آموزش می‎دهد. تخمین زده می‎شود تعداد آنها حدود ۳۰۰ نفر باشد.

این در حالیست که در رد این فعالیت‌های خرابکارانه، جعفر قنادباشی تحلیلگر جمهوری اسلامی درباره مسائل آفریقا به ایلنا ادعا کرده، «جمهوری اسلامی ایران هم در عرصه نظری و هم در فضای عملی هیچ دکترین و یا راهبرد خاص مبنی بر استفاده از جریان‌های تروریستی یا افراط‌گرا علیه هیچ دولت یا کشوری نداشته و نخواهد داشت. این تفکر نه تنها در وضعیت کنونی ایران بلکه حتی در زمان حیات امام خمینی برای مبارزه با رژیم پهلوی هم در دستور کار نبوده و بارها از این موضوع به عنوان خط قرمز انسانی و اسلامی ما نام برده شده است.»

او ادعا کرده این گزارش‎ها یک «سناریوی ایران‎هراسی» و توطئه جدید علیه جمهوری اسلامی است و پیوندهای سیاسی و منافع مشترک میان اسرائیل، بریتانیا، آمریکا و اعراب وارد مرحله‌ای شده که سعی دارند تمام هرج و مرج‌هایی که خودشان بانی آنها بوده‌اند را به گردن ایران بیاندازند.
تیرماه سال ۱۳۹۶ مسئولان سازمان صدا و سیما اعلام کردند با هدف ترویج اسلام شیعی شبکه Hausa TV برای قاره آفریقا و مخاطبانی که زبان هوسایی دارند تاسیس شده است، عکس: حضور طلاب آفریقایی در راهپیمایی‎های حکومتی ایران

سیدرضا صدرالحسینی یک کارشناس و تحلیلگر دیگر جمهوری اسلامی در زمینه‌ی مسائل بین‎الملل نیز با اشاره به اینکه «آمریکا به دنبال پرونده‌سازی امنیتی علیه ایران در آفریقاست» می‎گوید، «یکی از دلایلی که باعث شده ایالات متحده و شرکای آن به اتهام‌زنی علیه ایران در فضای رسانه‌های خود روی بیاورند، علاقه مردم کشورهای آفریقایی (خصوصاً شمال آفریقا) به ایران و گفتمان جمهوری اسلامی است. آنها پیوندهای زیادی با جمهوری اسلامی دارند و اخیراً شاهد بودیم که در روز قدس چه اتفاق‌های خیره‌کننده‌ای در آفریقا صورت [روی] داد. از سوی دیگر ایران بارها کمک‌های زیادی در ادوار مختلف و در قالب کمک‌های بشردوستانه برای مردم آفریقا ارسال کرده که مجموع این مؤلفه‌ها منافع آمریکا و اسرائیل و همچنین برخی از کشورهای عربی رابه خطر انداخته است. از این منظر شاهد آن هستیم که نشان دادن ایران به عنوان تهدید، اینبار در جغرافیای آفریقا نمایان شده است.»

سابقه نشان داده در اغلب مناطقی که رد پای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی دیده می‏شود، روس‎ها نفوذ دارند. گزارش‎های متعدد حاکیست روسیه به‌خصوص در سال‎های اخیر در حال محکم کردن جای پای خود در کشورهای آفریقایی از جمله سودانِ بحران‎زده است که این مسئله کشورهای غربی‌ را نگران کرده است. اتفاقاً امانوئل ماکرون رئیس‌جمهوری فرانسه، شنبه ۲۹ ژوئن (هشتم تیرماه) در کنفرانس خبری پس از نشست G20 تاکید کرد که خواستار آغاز فصل جدیدی در روابط میان اتحادیه اروپا و روسیه هستیم و مسائل مشترک زیادی داریم از جمله موارد زیادی در آفریقا، موضوع خلع سلاح و برقراری آرامش در اروپا.

بستر پرآشوبی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نظامیان روس را هشت سال پیش به سوریه کشانده وتا امروز در آن کشور نگه داشته است، دهه‎هاست در شمار زیادی از کشورهای آفریقایی حاکم است. جمهوری اسلامی به ویژه در دو دهه گذشته سرمایه‌گذاری ایدئولوژیک و نظامی در چندین کشور آفریقایی کرده و در فعال کردن سلول‎های شبه‌نظامی برای انجام ماموریت‎های خرابکارانه موفق بوده است.

مقام‎های جمهوری اسلامی تا کنون واکنش رسمی به خبر روزنامه تلگراف که به نقل از منابع غربی منتشر شده نشان نداده‌اند اما برخی رسانه‎ها در رد فعالیت‎های تروریستی جمهوری اسلامی در آفریقا با کارشناسان سیاسی صحبت کرده‌اند.