روزنامه لوموند چاپ فرانسه، یک منبع دیپلماتیک فرانسه: ما عناصری در دست داریم که دست داشتن مقامات رژيم ايران در توطئه سوء قصد علیه گردهمایی مجاهدین در ویلپنت را اثبات میکند
براي فرانسه قابل قبول نیست که رژيم ایران برای حمله تروریستی در قلمرو ملی فرانسه تلاش کند
روزنامه لوموند فرانسه طی مقاله یی درشماره ۴ اكتبر ۲۰۱۸ (۱۲مهر۹۷)، اقدامات فرانسه عليه وزارات اطلاعات رژيم آخوندي را فرستادن يك پيام قوي به رژيم ايران توصیف میکند مبني بر اينكه براي فرانسه قابل قبول نیست که رژيمی مثل رژيم ایران، تلاش کند تا دست به یک حمله تروریستی در قلمرو ملی فرانسه بزند.
روزنامه لوموند فرانسه
لوموند ضمن اشاره به تلاشهاي فرانسه براي حفظ توافق اتمي با رژيم آخوندی مي نويسد: ژان-ایو لودریان…روز ۲ اکتبر در یک اطلاعیه مشترک با همکاران خود در وزارت اقتصاد و وزارت کشور، برونو لومر و ژرار کولون، اعلام کرد «حمله تروریستی خنثی شده در ویلپنت – در روز ۳۰ ژوئن علیه گردهمایی مجاهدین خلق – ضرورت یک رویکرد سختگیرانه در روابطمان با ایران را تأیید میکند». در این اطلاعیه از یک «عمل با وخامت و جدیت بالا که نمیتواند بی پاسخ بماند» صحبت میشود.
یک منبع دیپلماتیک فرانسه تصریح میکند: «ما از مقامات رژيم ايران توضیحات روشن میخواستیم و نه واکنشهای اعتراضی مبنی بر بیگناه بودنشان، زیرا عناصری در دست داریم که دست داشتن آنان را اثبات میکند». به این موضوع در جریان دیدار بین امانوئل ماکرون و حسن روحانی…در حاشیه اجلاس مجمع عمومی ملل متحد «اشاره» شده است.
همین موضوع بطور تفصیلی تر در گفتگوهای بین ژان-ایو لودریان و همتای ایرانی وی،…ظریف مطرح شده است.
از آنجا که توضیحات خواسته شده از تهران هیچگاه در اختیار فرانسویها قرار نگرفت، پاریس تصمیم گرفت اتهامات را علنی و در شرایطی که سخنگوی وزارت خارجه در تهران هر گونه دست داشتن دولتش در این قضیه را تکذیب میکند، اقدامات تنبیهی را اعلام کند.
لوموند میافزاید: پاریس تصمیم گرفته داراییهای معاونت امنیت داخلی وزارت اطلاعات و دو تبعه ایران را مسدود کند. یکی از آنها به نام اسدالله اسدی، دیپلمات و مأمور در وین که تابستان گذشته در آلمان بازداشت شد، به سازمان دادن حمله تروریستی خنثی شده متهم است و اتهام دیگری به نام سعید هاشمی مقدم، از معاونان وزارت اطلاعات، به صدور دستور اجرای طرح مزبور است.
روزنامه لوموند سپس با اشاره به خالي ماندن پست سفير فرانسه در ايران، و پيامدهاي آن بر بحران روابط رژيم و فرانسه به موافقت فرانسه با امريكا بر سر برنامه موشکی رژیم اشاره کرده و مي افزايد:پاریس در عین حال نگرانیهای ایالات متحده را درک میکند و با اهداف واشینگتن در مورد برطرف کردن نواقص توافق ژوئیه ۲۰۱۵ با «مذاکرات جدید جهت آنکادره کردن برنامه اتمی رژيم ایران فراتر از سالهای ۲۰۳۰-۲۰۲۵»، و همچنین موشکهای بالیستیک رژيم ایران و «نقش آن در ثبات منطقه» موافقت دارد. رئیسجمهور فرانسه در نیویورک حتی پذیرفت که «فشارهای حداکثر» آمریکاییان از یک سو، و دیالوگ مورد تجویز اروپاییان از سوی دیگر، میتوانند مکمل باشند. و در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که تلفیق این دو رویکرد «میتواند حتی روند امور را تسریع کند».