۱۳۹۷ آبان ۱, سه‌شنبه

تبعات روانی و آثار عینی تحریمها در ۱۳آبان - اعتراف کارگزاران رژیم ایران

تحریم رژیم ایران و تبعات مادی و روانی آن

حریم رژیم ایران و تبعات مادی و روانی آن
روزنامه حکومتی آرمان مورخ اول آبانماه ۹۷در مطلبی پیرامون آثار تحریمها از جمله نوشت، قبل از این‌که تکلیف برنامه هسته‎ای ایران تعیین شود، آمریکا تحریم‎های متعددی علیه (رژیم) ایران اعمال کرده بود. پس از توافق برجام، در دوره اوباما، تحریم‎های سازمان ملل و آمریکا متوقف شد.
اما وقتی ترامپ به‌عنوان رئیس‎جمهور آمریکا روی کار آمد، تهدید کرد که آمریکا از برجام خارج ‎می‎شود. و در نهایت نیز تحریم‎ها مجدداً بازمی‎گردد. آمریکا علاوه بر آن، تحریم‎های جدیدی را نیز علیه (رژیم) ایران اعمال خواهد کرد.
اگر نتوانیم نفت صادر کنیم در آمدی نخواهیم داشت و در نتیجه ارزی نیز وجود ندارد که بتوان مواد لازم را وارد کرد
باید اذعان کرد که تحریم‎های قبلی بسیار شدید نبود. لذا آمریکا قصد دارد این تحریم‎ها را گسترده‎تر کند. یعنی همان تحریم‎های قدیمی و علاوه بر آن تحریم‎های جدیدی که وضع خواهد شد را نیز علیه ما اعمال خواهد کرد. همچنین باید اذعان کرد که در سیاست، جنبه‎های تبلیغاتی و روانشناختی بسیار مهم است و در حالیکه هنوز تحریم‎های نفت و گاز اعمال نشده ولی همه مردم از تحریم آبان ماه آگاه هستند اثر روانی خود را به جای خواهد گذاشت. جنبه تبلیغاتی بسیار مهم است.

آمریکایی‎ها تا جایی که بتوانند تحریم‎ها را اعمال خواهند کرد و اگر ایران نتواند نفت صادر کند درآمدی نخواهد داشت و در نتیجه ارزی نیز وجود ندارد که بتوان مواد لازم را از سایر کشورها خریداری کرد. بنابراین قیمت هر چیز افزایش خواهد یافت و آثار روانی تحریم‎ها این‎گونه در جامعه بر جای خواهد ماند.

در مورد بسته پیشنهادی اروپا نمی‌‎توان دقیق نظر داد. این‌که تحریم‎ها تا چه مدت طول خواهد کشید مشخص نیست. تحریم‎ها روی صادرات نفت و همچنین میزان ارز تاثیرگذار خواهد بود. ممکن است مشکلات بانکی پیش آید. این‌که تحریم به چه شدت و تا چه اندازه‎ای خواهد بود، نمی‎توان پیشاپیش نظر داد. تحریم‎ها به سیاست‎های دو طرف یعنی ایران و آمریکا بستگی دارد.

نمی‌توان نسبت به آینده خوشبین بود – مشکلات کشور بیشتر ناشی از مشکلات داخلی است
ممکن است اگر دو طرف به توافق و یا مذاکره برسند آثار تحریم‎ها کاهش یابد، اما اگر مواضع خصمانه دو طرف فعلی حفظ شود طبیعتاًًً وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نامطلوب خواهد بود. در نتیجه اگر این وضعیت ادامه پیدا کند در حال حاضر حداقل در کوتاه‎مدت نمی‎توان نسبت به آینده خوشبین بود ولی این‌که وضعیت در بلندمدت چگونه خواهد بود نیاز به گذشت زمان دارد.

اما آنچه که مهم است این است که کشور در حال‎حاضر نمی‎تواند راه‎های ساده را در پیش گیرد. بیشتر مشکلات کشور بیش از آن که در خارج از کشور باشد در داخل کشور است. برای مثال در دوره اوباما، مشکلات بیرونی تا حدودی حل شد آنچه که این توافق را کاملا بی‎اثر ساخت، مسأله داخلی است. مشکل بین‎المللی نتیجه ساختار داخلی است که مشکلات بسیاری دارد و خود را در سیاست خارجی نشان می‎دهد.

کاهش ۴۲درصدی گردشگران اروپایی به ایران به‌دلیل تبعاًًت تحریم و چالشهای دیپلماتیک
در رابطه با تبعاًًت تحریمهای رژیم ایران، خبرگزاری حکومتی ایسنا به‌نقل از ابراهیم پورفرج به‌اصطلاح رئیس «جامعه تورگردانان» نوشت: «در نیمه دوم سال، با وجود آن‌که بهای سفر به ایران به نصف کاهش پیدا کرده، اما شمار گردشگران اروپایی و آمریکایی «به‌دلیل تهدید و تحریم» ۴۲درصد کمتر شده‌ است.

آژانس‌های داخلی به‌دلیل نوسانات ارز، نرخ سفر به ایران را در حدود ۵۶درصد کاهش داده‌اند

این وضعیت در حالی است که ایران با ۲۲مرکز فرهنگی/تاریخی ثبت‌شده در فهرست «میراث جهانی یونسکو»، و کویر لوت در فهرست سایتها و مراکز طبیعی، در کنار آمریکا در رتبه دهم در میان کشورهای جهان قرار دارد؛ بالاتر از ژاپن، برزیل، استرالیا، یونان و ترکیه. ایتالیا، چین و اسپانیا در صدر این فهرست هستند».

این خبرگزاری حکومتی، تصور موجود در میان شهروندان دیگر کشورها در مورد ایران، «چالشهای دیپلماتیک» یا مسائلی مانند پوشش‌های اجباری و یا نبود مراکز تفریحی و سرگرمی معمول در بسیاری از کشورهای جهان را به‌عنوان عوامل ناتوانی این رژیم در جذب گردشگران خارجی نام برده است.

تلاش آمریکا برای قطع رژیم ایران از سوئیفت و به صفر رساندن صادرات نفت
سیگال مندلکر اعمال تحریم‌ها برای رژیم ایران گران تمام خواهد شد
مصائب یک اقتصاد درهم‌شکسته
تجمع اعتراضی مالباختگان (غارت‌شدگان) کاسپین در تهران / تجمع و اعتراض در شهرهای ایران + عکس و فیلم
سرنگونی رژیم ایران و آلترناتیو دموکراتیک ـ بخش چهارم – آلترناتیو، تعریف و ویژگیها
خبرها را از تلگرام مجاهد دنبال کنید