۱۳۹۷ آبان ۳, پنجشنبه

ورود مجمع تشخیص مصلحت و بالا گرفتن جنجال FATF

مجمع تشخیص مصلحت و FATF
مجمع تشخیص مصلحت و FATF
مجلس ارتجاع سه‌شنبه گذشته با حضور ظریف وزیر خارجه و عراقچی معاون او جلسه غیرعلنی تشکیل داد تا اظهارات آنها درباره لزوم پیوستن به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم (CFT) را استماع کند.

گروه ویژه اقدام مالی (FATF) روز جمعهٔ ‌ گذشته (۲۷مهر) در پایان نشست عمومی خود در پاریس با انتشار بیانیه‌یی اعلام کرد که تعلیق حضور رژیم ایران در لیست سیاه را تمدید می‌کند و به آن ۴ماه دیگر برای پاسخ به تعهداتش مهلت می‌دهد. دادن مهلت ۴ماهه در شرایطی است که روند تصویب لوایح چهارگانه مرتبط با FATF در هزارلای نظام گیرکرده است. دولت برای تکمیل توصیه‌های گروه FATF ۴لایحه را به مجلس شورای اسلامی ارسال کرده است؛ لایحه «الحاق‌ به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی(پالرمو)» و «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» به‌تصویب نمایندگان رسیده و به شورای نگهبان ارسال شد. شورای نگهبان با وجود تأیید این لوایح آنها را به‌منظور تأمین نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام، به مجلس شورای اسلامی برگردانده و این امر موجب دعوای جدیدی در این ماجرای پرجنجال شده است.

ظریف و عراقچی روز اول آبان در جلسه غیر‌علنی مجلس ارتجاع حاضر شدند و گزارشی از آخرین روند مذاکرات خود با گروه CFT اروپایی ارائه کردند. تلویزیون رژیم همان‌ شب در یک خبر بسیار کوتاه تنها اشاره‌یی به این جلسه کرد: «نماینده‌ها در جلسه غیرعلنی میزبان وزیر خارجه و معاونش بودند و مسائل پرونده برجام و CFT و چگونگی انجام تعهدات اروپایی‌ها رو روی میز گذاشتند. آن‌طور که نایب‌رئیس اول مجلس گفته، وزیر خارجه در مورد روند گفتگوها و مذاکراتش در اروپا و کشورهای مختلف به نماینده‌ها گزارش داد».

نعمتی، سخنگوی هیأت‌رئیسه مجلس، در این مورد گفت: «در این جلسه ظریف و عراقچی مواردی را مطرح کردند مبنی بر این‌که آمریکایی‌ها فشار حداکثری را از طریق منابع و موضوعات اقتصادی به ما وارد می‌کنند و بر این باورند که با این فشارها می‌توانند کشور ما را به فروپاشی بکشانند».

نعمتی در مورد مذاکره با اروپایی‌ها و تشکیل ساز‌و‌کار مالی گفت: «اروپایی‌ها قول دادند از ۱۳آبان ساز‌و‌کار ارتباط مالی با ایران انجام شود و به غیر‌ از اروپایی‌ها، روسیه، هند و چین به این موضوع متعهد هستند».

وی افزود: «ظریف در این جلسه مطرح کرد که اروپایی‌ها تاکنون ایستادگی خوبی را در موضوع برجام داشته‌اند... ظریف در این جلسه بیان کرد که باید ساز‌و‌کار مناسب در این مهلت ۴ماهه به‌تصویب نظام برسد ضمن این‌که اعلام کرد که نکند با خودتحریمی ما، قراردادها و تفاهم‌های دوجانبه با برخی کشورها دچار خدشه شود».

احمد علیرضابیگی از اعضای باند خامنه‌ای در مجلس ارتجاع، طی اظهاراتی که در خبرگزاری سپاه پاسداران درج شده با اشاره به نشست غیرعلنی روز سه‌شنبه مجلس گفت: «در جلسه امروز، محمدجواد ظریف و تیم وزارت امور خارجه درصدد توجیه کم‌کاریهای خود در رابطه با برجام و FATF برآمدند».

وی افزود: «با توجه به فرصتی که ما بعد از برجام داشتیم می‌توانستیم با انعقاد پولی دوجانبه امکان مراودات بین‌المللی را با کشورهای دیگر را فراهم کنیم و امروز چون این کار انجام نشده، با این‌که وقت تنگ است، باید هر چه زودتر تکلیف FATF معلوم شود».
علیرضابیگی اضافه کرد: «ظریف در این نشست عنوان کرد که با توجه به محدودیت زمانی ۴ماهه‌ای که ما داریم، ناچار هستیم FATF را بپذیریم و ما باید هزینه پذیرفتن FATF را به حداقل برسانیم و امروز هزینه FATF برای کشور خیلی زیاد شده است».

قابل‌توجه این‌که جواد ظریف در جلسه مجلس همچنین عنوان کرد: «همین مخالفتهایی که با FATF در کشور صورت می‌گیرد، وجهه نظام را در خارج این‌گونه به نمایش می‌گذارد که در درون نظام جمهوری اسلامی کسانی هستند که مایل به طرفداری و پشتیبانی از تروریسم هستند».

از سوی دیگر ورود مجمع تشخیص مصلحت نظام به پرونده FATF دعوای دو باند بر سر این موضوع را پیچیده‌تر کرده است. روز گذشته علی مطهری، نایب‌رئیس مجلس ارتجاع، در این‌باره گفت: «اخیراً یک مرحله جدید در روند قانون‌گذاری کشور اضافه شده و آن ورود هیاتی موسوم به «هیات عالی نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام» در روند قانون‌گذاری مجلس است».

وی افزود: «بدین ترتیب، هم دو مبنای انطباق به ۳مبنا افزایش یافته و هم یک شورای نگهبان دیگر اضافه شده و ما ۲شورای نگهبان پیدا کرده‌ایم که هر دو پدیده خلاف بیّن و آشکار قانون اساسی است».

وی تصریح کرد: «این بدعت قطعاً موجب تحدید قدرت قانون‌گذاری و تنزل جایگاه مجلس می‌شود و مجلس باید از کیان خود دفاع کند».

ملاحظه می‌شود که چگونه رژیم در چنبره بحران پرجنجال FATF به دام افتاده و مسأله تعلیق ۴ماهه موجب دعوای جدیدی در درون رژیم شده است.
خبرها را از تلگرام مجاهد دنبال کنید
اشتراک گذاری:

 FATF یا اتحادیه بین‌المللی مبارزه با پولشویی
اختلافات سیاسی در ایران
تحریمهای بین‌المللی
گزارشات و تحلیلها
بازتاب بحرانهای اجتماعی در مجلس ارتجاع
گزارشات و تحلیلها1397/08/03
بازتاب بحرانها در مجلس ارتجاع
بازتاب بحرانها در مجلس ارتجاع
گره خوردن بحرانهای نظام به یکدیگر، چنان کلاف سردرگمی در نظام ایجاد کرده که نهادهای مختلف حاکمیت تنها کاری که از دستشان بر می‌آید دربردن خود و متهم کردن دیگری است. جلسه مجلس ارتجاع در روز اول آبان محل بازتاب برخی از بحرانهای گریبان‌گیر رژیم به‌طور خاص در عرصه اجتماعی اقتصادی بود. درست در شرایطی که ظریف در جلسه غیرعلنی مجلس ضمن این‌که هیچ تضمینی برای حل مشکلات اقتصادی نداد، گفت تنها امکان احتمالی حل مشکلات اقتصادی اجتماعی تصویب FATF است، موجی از این بحرانها در بیان اعضای مجلس آخوندی و رسانه‌های حکومتی تنها نمودی از بحران بی‌راه‌حلی نظام شد.

گرانی سرسام‌آور و تأثیر آن بر شرایط انفجاری جامعه و خشم مردم از وعده‌های پوشالی رژیم موضوع اظهارات برخی از اعضای مجلس ارتجاع بود:‌
محمدرضا صباغیان، عضو مجلس ارتجاع، در این رابطه گفت: «واقعا مردم مشکل دارند بعضی از اجناس تا ۴برابر ۵برابر افزایش یافته واقعاً تحملش طاقت‌فرسا شده حالا من نمی‌دانم مسئولان و ما کمتر لمس می‌کنیم ولی واقعاً برای مردم کمرشکن شده دولت هم فقط میگه بسته حمایتی، این واقعاً بسته حمایتی هم تبدیل به جوک شده برای مردم آخه کی می‌خواهید به این مشکلات رسیدگی بشه چند ماه است مردم تحت فشارند اذیت می‌شوند».(سایت مجلس رژیم موسوم به خانه ملت ۱آبان ۹۷)

علیمحمد شاعری، عضو دیگر مجلس، به کلاف سردرگم بوروکراسی آخوندزده رژیم اذعان کرد و گفت: «برای حل مشکلات کشاورزان با وزیر کشاورزی صحبت می‌کنیم می‌اندازد به گردن شورای اقتصاد یا وزارت صمت. آنها هم می‌گویند فلانی وزیر است نه ما».(همان منبع)

نادر قاضی‌پور، عضو دیگر مجلس ارتجاع، در دعوای باندی گوشه‌یی از فساد نهادینه بین مجلس ارتجاع و دولت را رو کرد و گفت: «وزیر بهداشت پول دارد نمی‌گذارد سؤالات را در صحن مجلس مطرح کنند. ما در مورد مواد غذایی یک سال است سؤال داده‌ایم کمیسیون سؤال را نگذاشته در حالی که طبق قانون کمیسیون ۱۵روز وقت دارد».(همان منبع)

منصور مرادی، عضو دیگر مجلس ارتجاع از مریوان، اذعان کرد فرمان کشتن کولبران توسط روحانی و وزیر کشورش صادر شده است. وی نسبت به پیامد این جنایت به نظام هشدار داد و گفت: «به رئیس‌جمهور محترم و وزیر کشور از همین تریبون تذکر می‌دهم که دستور توقف کشتن کولبران را هر چه سریع‌تر اعلام کنید در چنین شرایط اقتصادی و با وجود بیکاری در مناطق کردنشین تداوم کشتار کولبران محروم و مظلوم با هیچ معیار و موازین انسانی و اسلامی قابل توجیه نیست و موجب تعمیق شکاف بین ملت و نظام است».(رادیو فرهنگ ۱آبان ۹۷)

این عضو مجلس بدون اسم بردن از سپاه که عامل به آتش کشیدن جنگلهای زاگرس است میزان و تعدد آتش‌سوزیهای عمدی در جنگلهای زاگرس را نشان دیگری از اعمال خشونت علیه کولبران دانست.

آنچه که این عضو مجلس ارتجاع «تعمیق شکاف بین ملت و نظام» نامید را جواد کاظم‌نسب، عضو دیگر مجلس آخوندی، صریح‌تر بیان کرد و با بیان دجالگرانه و سوزوگداز از جذب جوانان به قطب انقلاب سوزوگداز کرد و گفت: «حوزه انتخابیه و استان و مردم من از چالشها و مصائبی رنج می‌برد که در صورت بی‌توجهی و عدم رفع آنها می‌توان زمینه‌ساز سوء‌استفاده دشمنان، اغفال و سربازگیری از جوانان گردد».(همان منبع)

این هشدارها در شرایطی است که روزنامه حکومتی ایران ارگان دولت روحانی اذعان کرد: «روند تحولات شاخصهای اقتصادی بیانگر تشدید مشکلات کشور و وارد شدن اقتصاد به وضعیت پرخطر و نااطمینان است ولی در میان تصمیم‌سازان کشور نیز تفاهمی برای تغییر این وضعیت نامطلوب شکل نمی‌گیرد. افزایش تنشهای داخلی در شرایط تداوم فشارهای بین‌المللی امید به آینده را کمرنگ کرده است».

واقعیت این است که این اعترافات ناگزیر و متهم کردن باند مقابل و دربردن باند خود، قبل از هر چیز بیانگر وحشت مهره‌های رژیم از شرایط انفجاری جامعه و چشم‌انداز سقوط نظام ولایت است به‌خصوص که انزوای جهانی رژیم و تحریمهای بی‌سابقه‌ای که در راه است به این شرایط بحرانی ضریب می‌زند.

اشتراک گذاری:
 خطر براندازی نظام
ترس رژیم ایران از قیام
بحران سیاسی
گزارشات و تحلیلها
گزیده ها
۳۰ مهر روز یک انتخاب تاریخی