۱۳۹۶ آذر ۲۹, چهارشنبه

دولت روحانی از قوه قضائیه خواست خودش به سرعت جلوی قاچاق را بگیرد


سایت رادیو فرانسه ۲۹/۹/۹۶ : « محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت، اظهارات اخیر دادستان کل کشور، حجت الاسلام محمدجعفر منتظری، را درباره مبارزه با قاچاق کالا مورد انتقاد قرار داد و گفت که او نباید علناً مقامات جمهوری اسلامی را به دست داشتن در کار قاچاق متهم می کرد.



محمدباقر نوبخت سپس افزوده است : حالا که دادستان کل کشور این کار را کرده باید خودش به جای حرف زدن، یک لحظه هم امان ندهد و اقدامات قضایی لازم را در برخورد با قاچاقچیان انجام بدهد در غیر این صورت، به گفته نوبخت، همه مقامات سه قوه در مظان اتهام دست داشتن در امر قاچاق قرار می گیرند.
نوبخت به اظهارات سه روز پیش دادستان کل کشور اشاره کرده که گفته بود : علت شکستِ مبارزه با قاچاق کالا این است که برخی مقامات به جای مبارزه دلسوزانه با قاچاق کالا از این کار سر باز می زنند چون خودشان و فرزندان شان در قاچاق کالا دست دارند.
محمدجعفر منتظری همچنین گفته بود که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کشور هم اکنون رئیس و مسئول ندارد و کلیه تلاش ها برای رفع این نقیصه تاکنون بی نتیجه مانده است. او همچنین گفته بود که علت ورشکستگی اقتصادی کشور قاچاق کالا است که از طریق مبادی گمرکی و رسمی کشور صورت می پذیرد و ناله همه مقامات از رئیس جمهوری تا نمایندگان مجلس را بلند کرده است.
با این سخن دادستان کل کشور مسئول قاچاق در کشور را تلویحاً نیروهای نظامی معرفی کرده بود تا آنجا که مبادی ورود و خروج کشور در کنترل همین نیروها است. محمدجعفر منتظری با این اشاره گفته بود که از دست او و قوه قضائیه و هیچ یک از دیگر ارکان قدرت در زمینه مبارزه با قاچاق کالا کاری ساخته نیست، هر چند دادستان کل کشور از دولت و سازمان تعزیرات حکومتی خواسته بود که مسئولیت مبارزه با قاچاق کالا را برعهده بگیرند.
اکنون به نظر می رسد که محمدباقر نوبخت متقابلا توپ را در زمین قوه قضائیه انداخته است و از دادستان کل کشور خواسته است که اگر در اظهاراتش صمیمی و صادق است لحظه ای در زمینه مبارزه با قاچاق درنگ نکند و خودش آستین بالا زده و این مبارزه را در دستور کار قرار بدهد و مطمئن باشد که از همه گونه حمایت دولت نیز برخوردار است. اما، با این سخن محمدباقر نوبخت سخن دادستان کل کشور را تلویحاً تأئید کرده که مقامات کشور یا خود در قاچاق کالا دست دارند یا متولیان قاچاق کالا را می شناسند، اما جرات مقابله با آنها را ندارند و با شانه خالی کردن از زیر بار این مسئولیت، دیگری را به مبارزه با قاچاق فرامی خوانند.
اساس برآوردهای رسمی ٩۲ درصد کالاهای وارداتی کشور را کالاهای قاچاق به ارزش ۴٢ میلیارد دلار تشکیل می دهند و این رقم شامل صادرات قاچاق از جمله قاچاق سوخت نمی شود که به تنهایی رقم هنگفتی را تشکیل می دهد ».