۱۳۹۸ فروردین ۱۳, سه‌شنبه

گرداب بحرانهای بی علاج رژیم در چنبره تحریم ها و انزوای جهانی و منطقه

در گرداب بحرانهای بی علاج رژیم و بی راه حلی در برون رفت از تحریم ها، انزوای جهانی و منطقه‌یی و بحران اجتماعی اقتصادی، به نظر می رسد که همه باندهای حاکمیت در یک چیز اتفاق نظر دارند و آن شرایط انفجاری جامعه و تهدید قیام وسیلابی است که تمامیت حکومت تبهکار ولایت فقیه را باخود ببرد


درحالیکه سعید حجاریان مهره کهنه کار اطلاعاتی رژیم برخطر سیل خیابانی توده ها و تکرار رخدادهای دیماه ۹۶تاکید می کند،
سعید مدنی جامعه شناس همسو با باند روحانی هشدار می دهد:«مردم هرچه فقیرتر شوند به جای آن که خواسته‌های خود را از راه‌های دموکراتیک دنبال کنند به سمت شورش و پایین کشیدن دولت‌های نالایق حرکت می‌کنند». (سایت رادیو آلمان ۱۱/۱/۹۸)

مسعود نیلی مشاور اقتصادی سابق روحانی با اشاره به فساد فراگیر موجود و با ابراز وحشت از انتشار سریع اطلاعات در میان مردمی که جوانان فارغ التحصیل بیکار در آن زیاد است، هشدار می دهد این وضعیت «می‌تواند یک نقطه عطف بسیار خطرناک برای آینده نظام باشد». این کارشناس حکومتی ریشة بحران‌های رژیم را در دوگانگی ساختارحاکمیت نظام ولایت دانسته و می نویسد:«حکمرانی در کشور ما جزیره‌ای شده و این جزایر متعدد هم به یکدیگر اعتماد ندارند. در مساله سیاست خارجی دوگانه «تعارض» و «تعامل» شکل گرفته است. دنبال‌کنندگان تعامل فکر می‌کنند اگر موانع تعامل با جهان برداشته شود منابع خارجی به کشور سرازیر می‌شود و دنبال‌کنندگان تعارض معتقدند هرگونه تعاملی به از دست رفتن استقلال کشور منجر می‌شود».
نیلی سپس هشدار می دهد اگر نظام به «عقلانیت سیاسی» باز نگردد «مشکلات دو چندان خواهد شد». (سایت حکومتی اقتصاد برتر ۱۲/۱/۹۸)

محمد مهدی بهکیش یک کارشناس دیگر نظام با اشاره به بحران‌های اقتصادی و ظرفیت انفجاری جامعه هشدار می دهد«توان جامعه با سرعت زیاد رو به تحلیل می‌رود و تاب‌آوری‌اش در برابر فشارها و تنگناها کاهش می‌یابد».وی راه برون رفت نظام از بحران ها را در پذیرش خواسته های جامعة جهانی دانسته و می گوید: «حتی اگر هیچ تحریمی علیه اقتصاد ما وجود نداشته باشد، باید تعاملات حداکثری با دنیا داشته باشیم و به قوانین و مقررات بین‌المللی پایبند باشیم». (سایت ویستا ۱۱/۱/۹۸)
محمد فطانت رییس سابق سازمان بورس سهام در رژیم ابراز نگرانی می کند که «حکومت و دولت طی سال‌های گذشته با اتخاذ برخی سیاست‌ها در عرصه سیاسی و سیاست‌های اشتباه در عرصه اقتصادی باعث شدند تا امید در دل مردم فرسایش پیدا کند».وی در وحشت از نفرت عمومی از نظام بازگرداندن اعتماد عمومی را «مهم ترین اقدامی که دولت باید انجام دهد» دانسته است. (سایت حکومتی ساعت ۲۴ ـ ۱۱/۱/۹۸)

جهانبخش خانجانی همسو با باند روحانی نیز با اشاره به بحران های اقتصادی با بیان اینکه:«مطمئن هستم این فشارها در ایجاد معضلات جدید ما را دچار چالش‌های جدید و بزرگ‌تر اقتصادی خواهد کرد». مصادره کردن مشکلات داخلی به مشکلات خارجی را طرحی شکست خورده دانسته و می گوید:«مسئولان مختلف یک اشتباه استراتژیک پیش گرفته تا به غلط با عاریه گرفتن از فشارهای خارجی فشارهای داخلی را مرتفع کرده و در برخی موارد فضا را امنیتی کنند». (خبرگزاری حکومتی ایلنا ۱۲/۱/۹۸)
سایت حکومتی۵۵آنلاین هم هشدار داد:‌«یکی از چالش های جدی حکمرانی، وضعیت فقرا در کشور است» این مطلب با نگرانی می افزاید: «نه تنها تغییرات بنیادی در جهت بهبود اوضاع در سال ۹۸ رخ نخواهد داد بلکه با اثرگذاری تحریم هایی که با تاخیر زمانی بیشتر بر اقتصاد کشور اثر می گذارند و نیز پیش بینی تشدید تحریم های صادرات محصولات نفتی، تداوم وضعیت نزولی رفاه جامعه قابل پیش بینی است». این سایت حکومتی در ادامه با بیان اینکه وضع اقتصاد نظام “با شیلک تیر خلاص آمریکا مسیر نزولی سختی را در پیش گرفته است» افزود «سیاست های نامناسب در سال ۹۷، سوخت لازم را برای به آتش کشیدن اقتصاد کشور فراهم کرده است».