۱۳۹۶ اسفند ۲۹, سه‌شنبه

رادیو آلمان:‌ حمله موشکی به اقتصاد رژیم ایران در سالی که گذشت


اقتصاد ایران

رادیو آلمان  روز دوشنبه 28اسفند  با عنوان: ‌حمله موشکی  به اقتصاد رژیم ایران در سالی که گذشت به بررسی شکست سیاست اقتصادی رژیم ایران پرداخت و از جمله نوشت:‌  سیاست خارجی رژیم ایران پیامدهای منفی بسیاری برای اقتصاد  این رژیم داشته است. اما در سال ۹۶ تاثیرات ناشی از نقش رژیم ایران در منطقه و فعالیت‌های موشکی رژیم ایران در سایه تحولات بین‌المللی و سیاستهای دولت دونالد  ترامپ شدت و حدت بیشتری یافت.
بحران اقتصادی رژیم  ایران برآیند سه بحران متفاوت است: بحران ارزی، بحران مالی و بحران بانکی. آنچه به‌طور مشترک در هر سه بحران و تشدید آنها دخیل است، سیاست خارجی  رژیم ایران در منطقه و به‌ویژه فعالیت‌های موشکی  این رژیم  است.

در واپسین روزهای سال ۹۶ رژیم ایران تنها موفق به امضای یک قرارداد کوچک نفتی با شرکت روسی زاروبژنفت شد. قراردادی که در صورت اجرا حداکثر می‌تواند میزان بهره‌برداری از دو حوزه نفتی "آبان" و "پایدار غرب" را بهبود بخشد.

بهای دلار در بازار ارز ایران در واپسین ماه‌های سال ۹۶ افزایش بی‌سابقه‌ای یافت و به مرز ۵۰۰۰تومان نزدیک شد. بر اساس محاسبات مالی رسمی، نرخ برابری ریال در برابر دلار تنها ظرف ۶ماه آخر سال، کاهشی معادل ۲۵درصد داشته است.در واقعیت امر، این بهای دلار یا ارزهای خارجی دیگر نیست که در بازار ارز ایران افزایش یافته است، بلکه این ارزش ریال است که روزبه‌روز در حال کاهش است.

به سخن دیگر، دلار گران‌تر نشده، بلکه ریال ارزان‌تر (کم‌‌ارزش‌تر) شده است. نرخ برابری دلار با سایر ارزهای جهانی، یعنی در قیاس با یورو یا حتی در قیاس با ین نشان از افزایش بهای آن در بازارهای ارز جهان ندارد. بلکه ارزش دلار تا حدودی نسبت به یورو کاهش هم داشته است. بنابراین سخن گفتن از گران شدن دلار تصویری نادرست از بحران مالی حاکم بر ایران می‌دهد.

نقش  رژیم ایران در بحران خاورمیانه، حمایت از حزب‌الله لبنان و حماس، حضور در جنگهای نیابتی در یمن و سوریه، دخالت آشکار و پنهان در بحرین از جمله زمینه‌ساز صف‌آرایی شماری از کشورهای منطقه در جبهه‌ی مخالف رژیم  ایران و به رهبری عربستان سعودی شده است.

این بحران تنها یک راه‌حل دارد و آن جذب سرمایه‌های خارجی است و مانع اصلی برای جذب سرمایه خارجی، سیاست خارجی و فعالیت‌های موشکی رژیم ایران است. بنابراین می‌توان گفت که موشکهای رژیم ایران و سیاست خارجی این  رژیم بیشترین آسیب را برای اقتصاد رژیم ایران به بار آورده‌اند.