سایت رادیو فردا ۳/۱/۹۷ : « روز گذشته دونالد ترامپ در صفحه توییترش اعلام کرد که جان بولتون را به مقام مشاور امنیت ملی آمریکا انتخاب کرده و وی تا حدود دو هفته ی دیگر رسما جایگزین اچ.آر. مک مستر خواهد شد. آقای بولتن حامی حمله ی نظامی به کره شمالی و ایران است و معتقد است که توافق هسته ای با ایران فاقد ارزش است. آقای بولتن رئیس موسسه دست راستی گیت استون، از موسسات فشار اسرائیل، و عضو ارشد موسسه ی نومحافظه کار آمریکن اینترپرایز نیز است».
در حالیكه مكمستر میرود، ترامپ، جان بولتون را برای پست مشاور امنیت ملی برمیگزیند
والاستریت ژورنال ۳/۱/۹۷ : « به قلم: بركا بولهاوس- پرزیدنت دانلد ترامپ گفت كه سفیر سابق جان بولتون را بعنوان مشاور امنیت ملی جدید خودش برگزیده تا جانشین ژنرال مكمستر شود. ... بولتون كه نیاز به تأیید سنا برای این پست ندارد شخصیتی جدلبرانگیز در واشنگتن بوده و در سرمقالات، تفاسیر تلویزیونی و دیگر گفتگوها روی كاخ سفید فشار گذاشته است تا مواضع سختتری را نسبت به ایران و كرهشمالی اتخاذ كند. ... قبلاً دمكراتها و برخی جمهوریخواهان گفتهاند كه چنانچه بولتون برای مناصبی در وزارتخارجه كاندید شود، بواسطه نظرات وی حول سیاست خارجی، با وی مخالفت خواهند بود. ... پنجشنبه، قانونگذاران جمهوریخواه انتصاب بولتون به منصب امنیت ملی را ستودند. سناتور تام كاتُن وی را “انتخابی عالی” خواند. ... هری كازیانیس، مدیر مطالعات دفاعی در مركز منافع ملی، یك بانك فكری بنیانگزاری شده توسط پرزیدنت ریچارد نیكسون، گفت، “ترامپ كسی را میخواهد كه رو راست به او بگوید اوضاع چگونه است. فكر نمیكنم ترامپ او را بعنوان مشاور امنیت ملی میآورد اگر كه فكر میكرد مسائل پیش نرود. این میتواند یك اتحاد بسیار قوی باشد و بولتون تا آخر دوره این دولت در این مقام بماند”.
مارك دوبویتز، مدیركل بنیاد دفاع از دمكراسیها كه خواهان وضع تحریم علیه ایران و كرهشمالی است گفت كه انتصاب بولتون احتمالاً آخرین میخ در تابوت توافق ایران خواهد بود. دوبویتز ابراز امیدواری كرد كه ظهور یك تیم امنیت ملی مهاجم در واقع احتمال اینكه آمریكا به جنگ مبادرت كند را كاهش دهد. وی گفت، “ بولتون معتقد به بكارگیری تمامی اهرمهای قدرت آمریكاست. اما شاید این دیدگاه كه ترامپ، بولتون و (كاندید وزیرخارجه مایك) پمپئو آماده بكارگیری این اهرمها هستند احتمال بكارگیری آنها را كاهش دهد. خامنهای، كیم جونگ اون، پوتین و دیگران وقتیكه ضعف آمریكا را میبینند، بیشتر و نه كمتر مهاجم میشوند.” این انتصاب همچنین با انتقاد از جانب دمكراتها، برخی دیپلماتهای سابق و دیگران همراه بود كه گفتند كه اضافه شدن بولتون تهدید درگیری نظامی در آینده را افزایش خواهد داد. ... بعد از آنكه بولتن نتوانست حمایت كنگره را در سال 2006 بدست آورد، وی منصب [سفیر آمریكا-م] سازمان ملل را ترك كرد. ابتداء ، پرزیدنت بوش از یك “انتصاب فترت” برای قرار دادن وی در این منصب در مواجهه با مخالفت دمكراتها كه امكان تصویب وی را نمیداد، استفاده كرده بود».
«انتخاب بولتون و پمپئو؛ روزهای سختی در انتظار آقایان خامنهای و روحانی است»
سایت یورونیوز ۴/۱/۹۷ : « ترامپ دو چهره ای که موضع ضدایرانی دارند را به خدمت گرفت. آیا به خدمت گرفتن این چهره ها به معنای چرخش بنیادین آقای ترامپ و تیم و دولت او در ارتباط با برجام و ایران است؟ در همین خصوص با بهروز خسروزاده، کارشناس بین الملل و استاد دانشگاه گوتینگن آلمان گفتگو کرده ایم. ... با انتصاب جان بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی و مایک پمپئو به عنوان وزیر امور خارجه و آغاز به کار آنها در ماه آوریل، رئیس جمهوری آمریکا در واقع کابینه جنگی تشکیل داده است. این کابینه به اندازه کافی وقت برای عمل دارد زیرا در طول سه سال باقی مانده از ریاست جمهوری ترامپ همراه او خواهد بود. ...
یورونیوز: جان بولتون در نخستین صحبت خود بعد از اعلام این خبر گفت که هر چیزی در گذشته گفته مربوط به گذشته است. آیا این به معنی آن است که او در مواضع تند خود تجدید نظر خواهد کرد؟ هر مقامی که مسئولیتی رسمی می پذیرد می بایست نخست خود را سر سمت جدید باز یابد. آقای بولتون قطعا در مواضع خود نسبت به ایران تجدید نظر نکرده است. اگر این چنین بود، در همان سمت قبلی باقی می ماند. من عزم دستگاه ترامپ در برخورد با ایران را جدی می دانم. البته بولتون شفاف ناگفته چگونه می خواهد به سقوط رژیم ایران برسد. بارها از لزوم برخورد نظامی در صورت الزام سخن گفته، چندین بار هم گفته این کار را بدون درگیر کردن نیروهای مسلح آمریکا می توان انجام داد. یکی از این راه ها حمایت از گروه های مخالف است که به نظر می رسد بیشتر منظور او گروه هایی از قبیل مجاهدین خلق باشند. آقای بولتون در شهریور گذشته هم طرحی چهار ماده ای برای خروج از برجام ارائه نموده بود. به هرحال روزهای سختی در انتظار آقای خامنه ای و آقای روحانی می باشد».
نقویحسینی: انتخاب جان بولتون نشان از تشدید فشارها علیه ایران دارد
خبرگزاری تسنیم(رژیم) ۴/۱/۹۷ : « سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: انتخاب جان بولتون در مسند مشاور امنیت ملی آمریکا با این هدف صورت میگیرد که فشارها و سیاستهای خصمانه علیه ایران در روزهای آینده بیشتر شود.
به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم ، سیدحسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا با اشاره به انتصاب جان بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا و تشریح سوابق و دیدگاههای وی درباره جمهوری اسلامی ایران گفت: جان بولتون یکی از طراحان براندازی جمهوری اسلامی ایران بود و در این مسیر حتی از گروهک تروریستی منافقین حمایت و از این گروه بهره برداری ابزاری میکند. ... نقویحسینی تصریح کرد: انتخاب جان بولتون در مسند مشاور امنیت ملی آمریکا با این هدف صورت میگیرد که فشارها و سیاستهای خصمانه علیه ایران در روزهای آینده بیشتر شود. ...».
فارن پالیسی خبر داد؛بولتون به دنبال تغییر اعضای شورای امنیت ملی آمریکا است
باشگاه خبرنگاران جوان(رژیم) ۴/۱/۹۷ : « به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، نشریه آمریکایی فارن پالسی از تصمیم جان بولتون مشاور امنیت ملی جدید آمریکا برای تغییر اعضای شورای امنیت ملی این کشور خبر داد. فارن پالسی نوشت بولتون قصد دارد شماری از اعضای شورای امنیت ملی و مقامات بلندپایه در کاخ سفید را تغییر دهد.
بولتون همچنین تصمیم دارد همه مخالفان سیاست دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را که در دوره هربرت مک مستر منصوب شده بودند تغییر دهد. بولتون همچنین بعضی از افرادی را که با باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا همکاری کرده بودند، عوض میکند».
واکنش روسها به انتصاب جان بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی ترامپ
خبرگزاری فارس(رژیم) ۴/۱/۹۷ : « سیاستمداران روس و کارشناسان مسائل سیاسی در این کشور به انتصاب جان بولتون به سمت مشاور امنیت ملی کاخ سفید از سوی دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریکا واکنش نشان داده اند. به نوشته المانیتور با آنکه برخی از مقام های روسیه واکنش محتاطانه ای به این موضوع داشته اند و آمادگی شان را برای همکاری اعلام کرده اند، عده ای دیگر نگرانی مسکو را از سمت و سوی احتمالی سیاست خارجی آمریکا اعلام کرده اند. یک سخنگوی کرملین در پاسخ به سئوالی در این مورد گفت: این سئوال مربوط به ما نیست، مربوط به دولت آمریکا است. ... آلکسی پسکوف، سناتور ارشد روس و رئیس شورای کمیته فدراسیون در امور سیاست های اطلاعاتی در توئیتی نوشت: بولتون همراه با بوش، دیک چنی و رامسفلد از حامیان آشکار جنگ در عراق بودند. او برای براندازی بشار اسد از تروریست ها حمایت کرده و متخصصی عظیم در مداخله گری و تجاوز است. نگرانی های اصلی مسکو از انتخاب بولتون برای این سمت مواضع او در خصوص روابط آمریکا و روسیه، آینده توافق هسته ای با ایران، آینده گفت وگوها با کره شمالی، تغییر سیاست های آمریکا در سوریه و مشورت دهی های احتمالی او به ترامپ درباره چین را شامل می شود. سرگئی ریابکوف گفت: ما با توجه فراوان انتصاب ها در دولت آمریکا را دنبال می کنیم. آماده همکاری سازنده برای حل مسائل تل انبارشده در روابط دوجانبه مان در خصوص امنیت بین المللی، ثبات راهبردی و شمار دیگری از بحران ها و درگیری های منطقه ای هستیم. در میان اظهارنظرهای کارشناسان مسائل سیاسی در روسیه به ندرت نظر مثبتی درباره این انتصاب مطرح شد. به نوشته المانیتور کارشناسان روس هم معتقدند که با آرایش جدید دولت ترامپ به گونه ای است که خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران محتمل تر از هر زمان دیگر به نظر می رسد. کونستانتین وان اگرت، کارشناس مسائل سیاسی در روسیه در صفحه اش در فیسبوک نوشت: احتمالاً برجام به زودی مدفون می شود».
بولتون: خلع سلاح هسته ای پیونگ یانگ باید همانند لیبی باشد
سایت اعتماد آنلاین(رژیم) ۴/۱/۹۷ : « جان بولتون مشاور جدید امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا گفت: ترامپ باید در جریان دیدار با رهبر کره شمالی به شکل مستقیم بر نحوه رهایی از برنامه سلاح های هسته ای پیونگ یانگ در سریعترین وقت ممکن تمرکز کند. به گزارش اسکای نیوز عربی، بولتون در گفتگو با رادیو آزاد آسیا اظهار کرد: مذاکرات میان دونالد ترامپ و کیم جونگ اون باید همانند مذاکراتی باشد که به بارگیری عوامل تشکیل دهنده برنامه هسته ای لیبی به آمریکا در سال 2004 میلادی منجر شد. وی با اشاره به اینکه ما خواستیم که این مذاکرات در ماه می یا قبل از آن باشد، افزود: اگر آنها برای انجام گفتگوهای جدی آماده نباشند قطعا دیدار بسیار کوتاهی خواهد بود. ... وی ادامه داد: اگر قرار است چنین دیداری با مقامات پیونگ یانگ برگزار شود، پس باید پیروزی در آن ها همانند مذاکراتی باشد که 13 یا 14 سال پیش با لیبی انجام شد. منبع: شفقنا».
انتخاب بولتون به معنای یک جنگ قریبالوقوع نیست
خبرگزاری تسنیم(رژیم) ۳/۱/۹۷ : « استاد دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا با استناد به تحقیقات خود میگوید بولتون به خاطر مواضع مشهور جنگطلبانهاش نمیتواند ضرورت یک جنگ دیگر را به راحتی به دیگران و از جمله اعضای کنگره بقبولاند. الیزابت ساندرز، دانشیار علوم سیاسی دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا طی یادداشتی در نشریه واشنگتنپست میگوید: یک فرد جنگطلب همچون جان بولتون - مشاور جدید امنیت ملی ترامپ - نقش محدودتری در شکلدهی به دیدگاه دیگران درباره یک نزاع بالقوه دارد. این استاد دانشگاه آمریکایی بر این اساس میگوید که جان بولتون به خاطر سوگیری دیدگاههایش نمیتواند [ضرورت] یک جنگ جدید را بهخوبی به دیگران بقبولاند. ... اما درباره بولتون، دیدگاههای جنگطلبانه او و سابقهاش در جنگ عراق، احتمالا از همین حالا بر دیدگاههای دیگران درباره هرگونه موضعی که بخواهد در حمایت از جنگ بگیرد، تأثیر گذاشته است. حتی اگر عموم مردم توجهی به مباحثات اصلی بر سر سیاست خارجی آمریکا نکنند - یا حتی ندانند که بولتون چه کسی است - اما اعضای کنگره که میتوانند مباحث مرتبط با سیاست خارجی را به عموم مردم منتقل کنند، احتمالا دیدگاههای وی [بولتون] را نادیده میگیرند».
جان بولتون یک جمهوریخواه تندرو و حامی منافقین، مشاور امنیت ملی آمریکا میشود
سایت خبر آنلاین(رژیم) ۳/۱/۹۷ : « دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا جان بولتون، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل را به عنوان مشاور امنیت ملی خود انتخاب کرد. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بولتون، از محافظه کاران تندرو که در بسیاری از میتینگهای ضد ایرانی حضوری فعال دارد، قرار است در 9 آوریل در کاخ سفید شروع به کار کند، او در برهه ای حساس و بحرانی به عنوان مشاور ارشد آقای ترامپ برگزیده شده است. پیامدهای داخلی، منطقه ای و بین المللی انتخاب بولتون را چگونه ارزیابی می کنید؟ .. ».
جان بولتون کیست و چه سوابقی ضد ایران دارد؟ +تصاویر
سایت هم اندیشی(رژیم) ۳/۱/۹۷ : « ...دونالد ترامپ, رئیسجمهور آمریکا بامداد جمعه «هربرت ریموند مکمستر» را از سمتش به عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید برکنار و «جان بولتون», سفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل را به عنوان جانشین او منصوب کرد. در این گزارش, مروری داریم بر سوابق این فرد ضد ایرانی و حامی رژیم صهیونیستی که به تازگی به تیم امنیتی ترامپ وارد شده است.
عضو ارشد در موسسه آمریکایی اینتر پرایز- سفیر سابق ایالات متحده در سازمان ملل- عضو پروژه قرن آمریکایی جدید
تحصیلات: لیسانس از دانشگاه ییل- دکترای حقوق از مدرسه حقوق ییل
سوابق علمی و اجرایی: عضو سابق موسسه آمریکایی اینترپرایز (۲۰۰۷) ؛ نائب رئیس تحقیقات سیاست عمومی (۲۰۰۱-۱۹۹۷)- رئیس انجمن سیاست ملی (۱۹۹۶-۱۹۹۵)- عضو هیئت مدیره پروژه قرن آمریکایی جدید (۲۰۰۱-۱۹۹۸)- عضو ارشد موسسه منهتن[۳] (۱۹۹۳)- مدیر اجرایی سابق کمیته تصمیمگیری کمیته ملی جمهوریخواهان- عضو سابق هیئت مشاوران موسسه یهودی امور امنیت ملی (۲۰۰۱)- عضویت در کمیته صلح و امنیت در خلیج (۱۹۹۸)
مشاغل دولتی: نماینده ایالات متحده در سازمان ملل (۲۰۰۷-۲۰۰۵)؛ معاون امور خارجه جهت کنترل حوزه امنیت بینالملل (۲۰۰۵-۲۰۰۱)؛ امور سازمان در وزارت امور خارجه (۱۹۹۳-۱۹۸۹)- رئیس کمیسیون آزادی ادیان جهانی ایالات متحده (۲۰۰۱-۱۹۹۹)- معاون دادستان کل در وزارت دادگستری (۱۹۸۹-۱۹۸۵)- نائب رئیس (۱۹۸۳-۱۹۸۲) و مشاور عمومی (۱۹۸۲-۱۹۸۱) در آژانس ایالات متحده در زمینه توسعه بین الملل
بخش خصوصی: عضو پیوسته در شرکت کاوینگتون و برلینگ (۱۹۸۱-۱۹۷۴)- شریک لارنر, رید, بولتون و مک منوس (۱۹۹۹-۱۹۹۳) ... به علت دیدگاههای نظامی و جنگطلبانه بولتون, بسیاری از گروههای نومحافظهکار, همواره او را به عنوان یکی از مدعیان ریاستجمهوری میشناسند و در آستانه هر انتخابات نام او را مطرح میکنند. از جمله در آستانه انتخابات 2012 بود؛ هنگامی که دوسال مانده به انتخابات, در سال ۲۰۱۰ در برنامه تلویزیونی فاکس نیوز از او درباره تمایلش برای حضور در عرصه رقابتی ریاستجمهوری سؤال شد, او گفت: "نمیتوانم به این سؤال جواب منفی بدهم, اما فعالان سیاسی برای دانستن جواب این سؤال باید تا انتخابات پاییز صبر کنند." البته امنیت ملی نیز حوزه مورد علاقه بولتون است و انتصاب اخیر ترامپ نیز چندان دو از ذهن نبوده است. ... منتقد سرسخت حزب دموکرات: بولتون به دلیل نگرش انتقادی ستیزه جویانهاش به سیاستهای دولت اوباما, شهرت زیادی یافته است. به عنوان مثال, وی در اواخر سال ۲۰۰۹ و در جمع دانشجویان دانشگاه شیکاگو ضمن انتقاد از سیاستهای دولت اوباما, پیشنهاد کرد که اسرائیل باید حمله هستهای به ایران را مد نظر قرار دهد. او همچنین اقدامات دولت اوباما در زمینه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاحهای هستهای را ضعیف خواند. ...
حمایت بولتون از مجاهدین خلق: بولتون در ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ پاسخی جالب در کنفرانس بروکسل در حمایت از سازمان مجاهدین خلق ایراد کرد. وی در آنجا از "مشروعیت سازمان مجاهدین خلق و خارج کردن نام این سازمان از لیست سازمانهای تروریستی حمایت نمود. ...
خط مشی جان بولتون چیست؟ بولتون از اوایل دهه هشتاد و از زمانی که در دولت ریگان مشغول به فعالیت شد, یکی از اعضای اصلی حزب جمهوریخواه بوده است. به عنوان یکی از اعضای گروه وکلای راست جدیدکه در سمتهای مهم در وزارت خارجه و وزارت دادگستری ایالات متحده فعالیت میکردند, بسیار زود مشهور شد. او رشد و ترقیاش را بیشتر مدیون حمایتهای سناتور جسی هلمز (جمهوری خواه - کارولینای شمالی) و ریچارد ویگوئری, یکی از تئوریسینهای راست جدید و کانسرواتیو دایجست هفتهنامه با نفوذش است. ...
گاو وحشی در چینی فروشی: پس از اینکه مسئولیت وزارت امور خارجه در دور دوم ریاست جمهوری بوش, به "کاندولیزا رایس" سپرده شد, بولتون اظهار داشت که تمایل دارد به عنوان دستیار او انتخاب شود. با این وجود, رایس او را به عنوان نماینده ایالات متحده در سازمان ملل انتخاب کرد. برایان اورکهارت درباره انتخاب او اظهار کرد: "این انتخاب بزرگترین توهین به این سازمان جهانی است. نویسنده خوش ذوقی در وب سایت انتقادی کامن دریمز, انتصاب بولتون به عنوان سفیر ایالات متحده در سازمان ملل را به مثابه ورود "یک گاو وحشی به مغازه چینی فروشی" تشبیه کرد. ...
نگاهی به دیدگاههای بولتون: بولتون در دانشگاه حقوق ییل و در دوران زندگی کاریاش به فردی هوشیار, غیرمنعطف و جدی مشهور بوده است که برای دسترسی به اهداف سیاسیاش که بیشتر مربوط به آزادسازی قدرت نظامی ایالات متحده از قید و بندهای درون رابطهای میشود, از تمام توانش استفاده میکند. او در اتاقش یک نارنجک ساختگی دارد که بر روی آن نوشته شده است: "تقدیم به جان بولتون, بزرگترین طرفدار ریگان در دنیا."...
منازعات و انتقادات: نام بولتون چه در داخل و چه در خارج دولت, با مباحثات و منازعات سیاسی و اقتصادی گره خورده است. او در زمان فعالیتش به عنوان معاون دادستان کل, تحت نظر ادوین میس, از دستیابی کمیسیون کری به اسناد موجود درباره ماجرای ایران-کنترا و قاچاق دارو, جلوگیری کرد. لازم به ذکر است که دست نوشتههای بولتون نیز جزء این اسناد بود. او با همکاری با جمهوریخواهان کنگره, درخواست کنگره برای صحبت با نمایندگان ادوین میس و بررسی نقش آنها در این جریانات را رد کرد. ... ».
واکنش بروجردی به انتصاب بولتون: نگاه به شرق را تقویت کنیم
سایت رادیو آلمان ۴/۱/۹۷ : « رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس می گوید با توجه به "تغییرات کلیدی" در کابینه ترامپ، سیاست آمریکا علیه ایران تندتر می شود. او پیشنهاد می کند ایران جهت گیری به شرق، به خصوص چین و روسیه را تقویت کند.
علاءالدین بروجردی معتقد است دونالد ترامپ از دوران مبارزات انتخاباتی قصد برهم زدن توافق هسته ای با ایران را داشته و "تغییرات کلیدی در عناصر تصمیم گیر حوزه سیاست خارجی آمریکا" به همین دلیل صورت گرفته است. اشاره رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به تصمیم های اخیر رئیس جمهور آمریکا و معرفی جان بولتون به عنوان مشاور ارشد امنیت ملی و مایک پومپئو، رئیس پیشین سازمان سیا به عنوان وزیر خارجه است. بروجردی شنبه (۴ فروردین/ ۲۴ مارس) در واکنش به این تحولات به خبرگزاری ایسنا گفت: آمریکایی ها بنا دارند سیاست های تندتری را نسبت به جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کنند و ما باید در مقابل نگاه به شرق به ویژه چین و روسیه را تقویت کنیم. ... ».