پیام ولید فارس نسبت به اضداد جان بولتون از جمله ایران
توئیتر ۴/۱/۹۷ : « توئیتر ولید فارس- سنانتور روبیو درست گفته است ایران و افراطیون از جان بولتون بدشان می آید چونکه از پایداری و پشتکار او در هراسند. آنها می دانند که او با ترفندهای آنها تحت تاثیر قرار نمی گیرد.
مارکو روبیو: جان بولتون یک موهبت بزرگ برای کاخ سفید است. من نفس نفس افتادن ها و اضطراب در اینترنت و تلوزیونها که در این رابطه را می بینم مسخره است. کسانی که بایستی به خشم آمده باشند ایران، مادورو، کره شمالی و تروریستها هستند. این خبر بدی برای آنهاست. ».
انتصاب جان بولتون توسط ترامپ موجب نگرانی در آسیا ميشود.
نیویورک تایمز ۳/۱/۹۷ : « ... واکنش عمومی د رایران اکا می شودثراً بی سرو صدا بود که سال نو فارسی را جشن می گرفتند اما عباس علی کدخدایی یک مقام عضو شورای نگهبان با صدور بیانیه ای در تلگرام اظهارات پیشین آقای بولتون درحمایت از مجاهدین خلق معروف به ام.ئی.کی به رهبری مریم رجوی را محکوم کرد. کدخدایی گفت اکنون سوال این است که چرا یک سیاستمدار تندرو آمریکایی برای این موضع حساس تعیین شده در حالی که مستمراً او از گروه تروریستی رجوی حمایت می کند و ملاقات می کند و معروف است که او حامی قوی این گروه است؟. آقای کدخدایی ام.ئی.کی را یک سازمان تروریستی خواند و گفت حملاتی را علیه شهروندان ایرانی و مقامات دولتی انجام داده و درکنار پرزیدنت سابق عراق صدام حسین بوده است».
ترامپ مشاور امنیت ملی را کنار گذاشت
روزنامه العرب- لندن ۳/۱/۹۷ : « رئیس جمهور آمریکا، جان بولتون که به مواضع سرسختش علیه ایران معروف میباشد را بجای مک مستر بعنوان مشاور امنیت ملی تعیین کرد. روز پنجشنبه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با گامی در کادر اقدامات درون دولت آمریکا بمنظور خلاصی از کسانیکه مواضعی متناقض و مخالف با طرحهایاو حول پروندههای مختلف و در صدر آنها پرونده ایران دارند، اچ آر مکمستر مشاور امنیت ملی را برکنار کرد. ترامپ مشاور امنیت ملی را با جان بولتون سفیر سابق آمریکا در ملل متحد که یکی از رهبران باز در دولت جورج دبلیو بوش بود جایگزین کرد. ... جان بولتن به مواضع سخت سرانه در قبال ایران شناخته میشود. ... همانطور که ترامپ با تیلرسون اختلاف داشت با مک مستر نیز توافق نداشت بطوریکه گله میکرد که وی بسیار لجباز است و علم و اطلاع او که ظاهرا ربط زیادی هم به موضوع نداشت وقت زیادی میگیرد. ... به این ترتیب مک مستر به لیست بلند مسئولین بلندپایه آمریکایی میپیوندد که از زمان تصدی پست ریاست جمهوری توسط ترامپ در ژانویه 2017 یا استعفا داده یا برکنار شده اند. از جمله این افراد میتوان به کارشناس استراتژیک استیو بانون و مایکل فلین و مدیر دفتر تحقیقات فدرال جیمز کومی و کارمند ارشد کاخ سفید رینس پیربوس و وزیر بهداشت تام برایس و مدیر ارتباطات ها هیکس و انتونی سکارا موچی و مشاور اقتصادی جاری کوهن و سخنگوی کاخ سفید شان اسبایسر اشاره کرد. ».
گزارش انتخاب جان بولتون به سمت مشاور امنیت ملی
تلویزیون بی بی سی(فارسی) ۳/۱/۹۷ : « مجری: جان بولتون سیاستمدار آمریكایی و از محافظه كاران سرسخت ، مشاور شورای امنیت ملی آمریكا می شود. آقای بولتون به مواضع تند علیه حكومت ایران شهرت دارد. او در گذشته خواهان استفاده از نیروی نظامی علیه ایران و كره شمالی بوده، مشاور شورای امنیت ملی در تعیین سیاست خارجی و تدوین اجرای استراتژی نظامی ایالات متحده نقش تعیین كننده ای دارد. بهمن كلباسی گزارش می دهد. ... تصویری از ورود دیروز جان بولتون به كاخ سفید برای دیداری دیگر با ترامپ، چند ساعت بعد آقای ترامپ به ژنرال مك مكستر مشاور فعلی امنیت ملیش خبر داد كه وقت رفتن فرا رسیده و بعد هم در شبكه اجتماعی توئیتر خبری كه رسانه ها چند هفته ای بود آن را گزارش می كردند و كاخ سفید تكذیب ، تایید كرد. رئیس جمهوری نوشت سفیر سابق جان بولتون تا كمتر از سه هفته دیگر كارش را در كاخ سفید آغاز می كند. او سومین مشاور امنیت ملی آقای ترامپ در چهارده ماه ریاست جمهوریش است. سمتی حساس كه مسئولیت هماهنگی میان دستگاههای مختلف سیاست خارجی و امنیتی و جمع بندی و ارائه پیشنهادات و تحلیل ها در مورد مسائل مختلف به مقام اول كشور را دارد. اما برخلاف پست های مثل وزارت و سفارت به رای اعتماد مجلس سنا نیازی نیست. با وجودی كه انتظار این انتصاب می رفت، اما سابقه آقای بولتون در حمایت از حمله نظامی به عراق و توصیه مكررش به بمباران ایران و كره شمالی آن را به صدر اخبار برد. او در زمان جرج بوش یك سال سفیر آمریكا در سازمان ملل بود، اما همان وقت هم به خاطر مواضع تندش نتوانست از مجلس سنا رای اعتماد بگیرد و مجبور به كناره گیری شد. در دوران باراك اوباما هم از سرسخت ترین مخالفان مذاكرات با ایران و توافق هسته ای بود و با آمدن ترامپ خواستار خروج فوری از این توافق شد. ... آقای بولتون به سازمان مجاهدین خلق هم بسیار نزدیك است و پای ثابت گردهمایی های این گروه جلوی سازمان ملل و نشست هایشان در اروپا بوده و برای سخنرانی در جمعشان هزاران دلار پول گرفت.او از جمله تابستان گذشته آنها را اپوزیسیون واقعی حكومت ایران خواند و وعده جشن پیروزی در تهران داد. انتخابی كه پیامدهای جدی دارد، از جمله اینكه احتمال ماندن آمریكا در برجام را در 22 اردیبهشت مهلتی كه آقای ترامپ تعیین كرده حتی از قبل هم كمتر است، این برای دیپلماتهای اروپایی كه مشغول مذاكره با وزارت خارجه آمریكا هستند تا بلكه دونالد ترامپ را راضی كنند در برجام بماند هم خبر خوبی نیست. چند سناتور جمهوری خواه از رسیدن آقای بولتون به این سمت حمایت كرده اند. اما سناتور های دمكرات بعضی جمهوری خواهان و قریب به اتفاق ناظران سیاست خارجی ازجمله دیپلمات های پرسابقه آمریكایی آن را خطرناك خوانده اند و درباره آغاز جنگی دیگر هشدار دادند».
واکنش دو مقام ایرانی به انتصاب جان بولتون
سایت رادیو فردا ۳/۱/۹۷ : « .... ... مقامهای جمهوری اسلامی ایران، همزمان با تعطیلات نورورزی، هنوز واکنشی به انتصاب جدید در دولت دونالد ترامپ ابراز نکردهاند. تنها عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، در کانال تلگرامیاش این خبر را کوتاه اما معنادار توصیف کرده و با متهم کردن جان بولتون به حمایت از سازمان مجاهدین خلق، نوشته خود را به تحلیل این سازمان اختصاص داده است.
در واکنشی دیگر به گزارش خبرگزاری مهر حسین امیرعبداللهیان، دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل، با اشاره به اظهارات رئیس جمهوری آمریکا و نخست وزیر اسرائیل و همچنین انتصابات اخیر در کاخ سفید گفته است: تقویت رویکرد امنیتی، برای کسب سود تجاری بیشتر آمریکای ترامپ، تاکتیک جدید آنها ست».
جان بولتون چه فکر میکند؟
سایت بی بی سی(انگلیسی) ۳/۱/۹۷ : « جان بولتون، یکی از محافظهکاران بسیار تندرویی بود که در زمان دولت جورج بوش پسر، ظاهر شد و قرار است به زودی مشاور امنیت ملی جدید دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا شود. یک مدافع سرسخت اقتدار آمریکا و طرفدار ستیزه گر استفاده از این اقتدار در خارج از مرزهای آمریکاست. آقای بولتون هرگز از آشکار شدن نظرات تند خود ابایی ندارد، چه در جایگاه یک مقام دولتی، چه در نوشتههایش در روزنامهها و چه از تریبون شبکه فاکس نیوز.
۵ باور جان بولتون:
۱. "حمله پیشگیرانه علیه کره شمالی توجیهپذیر است"...
۲. "بمباران ایران هم اشکالی ندارد"...
۳. او طرفدار پر و پا قرص سازمان ملل نیست. آقای بولتون در یک سخنرانی گفته بود: "ملل متحد وجود ندارد. فقط یک اجتماع بینالمللی وجود دارد که در مواردی میتواند بوسیله ایالات متحده آمریکا، به عنوان تنها قدرت واقعی که در جهان مانده است هدایت شود، چه وقتی متناسب با منافع ما باشد چه وقتی که بتوانیم دیگران را هم با خود همراه کنیم."...
۴. "جنگ عراق یک اشتباه نبود"...
۵. "با روسیه باید قاطعانهتر برخورد شود"آقای بولتون دخالت ادعایی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا را یک "اقدام واقعی جنگی" دانست که "واشنگتن هرگز نباید آن را تحمل کند."... اخیرا و به دنبال ماجرای مسموم شدن سرگئی اسکریپال، جاسوس سابق روسیه در بریتانیا، جان بولتون گفت که "غرب باید پاسخی بسیار محکم به روسیه بدهد."».
تاثیر انتخاب بولتون در سیاست خارجی آمریکا
تلویزیون اسکای نیوز(عربی) ۳/۱/۹۷ : « ... گزارش: تغییری جدید در تیم سیاست خارجی آمریکا صورت گرفت که دونالد ترامپ رئیس جمهور در مجموعه ای تغییرات در این ماه ایجاد کرد. وی سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل جان بولتون را بعنوان مشاور امنیت ملی معرفی کرد و جای هربرت مک ماستر را گرفت.
جان بولتون: فکر می کنم مسائلی که با آن مواجه هستیم گسترش تروریزم است و این موضوعی است که قبلا در این رابطه کار کرده بودم و روشن است که رئیس جمهور آنرا در اولویتش قرار داده است که همین کار را انجام می دهیم.
ادامه گزارش: بولتون از بازهای جمهوریخواهی محسوب می شود که با جنگ نظامی علیه ایران و کره شمالی موافق است در صورتیکه نیاز باشد. او از مخالف ترین افراد با توافق اتمی با ایران است.
بولتون: رژیم ایران باید تغییر کند( در یکی از گردهمایی های مقاومت-م)
ادامه گزارش: این تغییری است که مفسران می گویند هدفش تعیین مسئولینی است که با ایده های ترامپ در سیاست خارجی موافق هستند و این کار در زمانی حساس صورت می گیرد زیرا که همزمان با پایان آخرین مهلتی شده است که ترامپ برای تمدید التزام به توافق اتمی با ایران تعیین کرده است و نزدیک به دیدار ترامپ و رهبر کره شمالی است که در ماه می آینده خواهد بود. دیپلمات های آمریکایی می گویند که با تعیین بولتن تیم سیاست خارجی ترامپ نسبت به قبل بیشترین انسجام پیدا کرده است و کمتر در معرض موضع گیری های متناقض قرار می گیرد مشکلی که با وزیر خارجه برکنار شده ریکس تیرلسون و مسئولین سابق داشت.».