براساس این طرح وزارت خزانه داری آمریکا باید فهرست سرمایهها و داراییهای این افراد را منتشر کند.
به گزارش آسوشیتدپرس, این طرح با ۲۸۹ رای موافق به تصویب رسید. این طرح برای قانونی شدن می بایست در سنا نیز به تصویب برسد و سپس رییس جمهوری آمریکا آن را امضا کند.
بروس پولیکین، نماینده جمهوریخواه از ایالت ماین، به هنگام معرفی این طرح گفت : در حدود ۷۰ مقام ایران ثروت های شخصی هنگفتی را کسب کرده اند، آنها همچنین از این ثروت هابرای کمک به گروه های تروریستی و گروه هایی که به منافع ما ضربه می زنند استفاده می کنند. وی افزود: این حق شهروندان ایرانی و همه مردم در سراسر جهان است که بدانند این حامیان اصلی تروریسم چه مقدار ثروت کسب کرده اند و برای چه منظوری آن را مصرف می کنند. این نماینده جمهوریخواه تاکید کرده است: مقام های ارشد رژیم ایران، از جمله خامنه ای و مقام های اصلی سیاسی و نظامی ایران، از طریق ساختار استبدای، فاسد و مخفی در کشور ثروت های هنگفتی را کسب کرده اند. وی گفت: رژیم ایران بزرگترین رژیم حامی تروریسم است و نمی توان به آن اعتماد کرد. این مهم است که برای امنیت منطقه و ایالات متحده این دارایی های مخفی برای مردم جهان افشا شوند.
تصویب لایحه ۱۶۳۸ تحت عنوان «شفافیت مالی سران (رژیم) ایران» در کمیته خدمات مالی کنگره، بعد از لیستگذاری سپاه پاسداران بهعنوان یک سازمان تروریستی توسط خزانهداری آمریکا، اقدامی برای شناسایی سرمایههای سردمداران رژیم در داخل آمریکا و یا در هر نهاد مالی در خارج از این کشور است.
این لایحه که اکنون باید توسط مجلس نمایندگان و سنا بهتصویب برسد، بعد از تبدیلشدن به قانون، دولت آمریکا را موظف خواهد کرد، ظرف ۹۰ روز مشخص کند که هر کدام از سران اصلی رژیم، چه میزان پول و سرمایه در خارج از ایران دارند و به چه نحوی این سرمایهها را به خارج منتقل کردهاند.
لایحه مذکور در سپتامبر سال گذشتة میلادی، در مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت آرا بهتصویب رسیده بود؛ اما دولت اوباما تهدید به وتو آن کرد و از اینرو مراحل قانونیشدن آن طی نشد.
در لایحه ۱۶۳۸ از جمله، آمده است: «تعداد زیادی از مقامات ارشد و سران نظامی (رژیم ایران) سرمایههای بسیار هنگفتی چه بهصورت فردی و چه بهصورت نهادی گرد آوردهاند و از طریق سوءاستفاده از مواضع خود توانستهاند به بخش اعظم اقتصاد ایران چنگ بیندازند... نهادینهشدن فساد و تبعیض به سود خویشاوندان در حیطة اقتصاد و فرصتهای سرمایهگذاری داخلی و خارجی، از ویژگیهای حکومت ایران است و بهطور خاص بهنحو وسیعی از سپاه پاسداران در اکثر بخشهای عمدة اقتصاد کشور استفاده شده و کنترل آنها در دست سپاه است».
شماری از سردمداران و نهادهای رژیم آخوندی که لایحة ۱۶۳۸ به شناسایی اموال و سرمایههای آنها فراخوان میدهد، عبارتند از:
ولی فقیه و رئیسجمهور رژیم آخوندی، اعضای شورای نگهبان و مجلس خبرگان ارتجاع، اعضای نیروهای اطلاعاتی و امنیتی، سرکرده و معاون سپاه پاسداران و همچنین سرکردگان و معاونان نیروی زمینی، نیروی هوا و فضا و نیروی دریایی سپاه، سرکردة بسیج ضد مردمی، سرکردة نیروی تروریستی قدس، سرکردة نیروی انتظامی رژیم، نمایندة خامنهای در سپاه پاسداران، رئیس تعاونی سپاه پاسداران و رئیس سازمان انرژی اتمی رژیم آخوندی.
در جریان جلسة بررسی و تصویب لایحة شفافیت مالی سران رژیم آخوندی در کمیتة خدمات مالی کنگره، بروس پالیکویین Paliquin ارائهدهندة این لایحه در سخنان خود، گفت: «همة ما میدانیم که... حکومت ایران، اصلیترین حامی تروریسم در سراسر جهان است... همچنین اطلاعاتی داریم که نشان میدهد، حدود ۷۰-۸۰ تن از سران سیاسی و (فرماندهان) نظامی (رژیم) ایران، حدود یک سوم اقتصاد (این کشور) را تحت کنترل خود دارند. آنها ثروت عظیمی را به طرق مختلف انباشتهاند. از جمله ولی فقیه (رژیم) ایران که یک سازمان کمک به فقرا را به یک امپراطوری مالی تبدیل کرده است... بسیار مهم است که ما دست به هر کاری بزنیم دریافت پول به کسانی که تروریسم را پشتیبانی میکنند... متوقف کنیم...».
وی اضافه کرد که لایحة ۱۶۳۸ باعث خواهد شد همه ببینند سران رژیم، چه میزان پول و سرمایه را برای خود انباشتهاند.
نمایندة کنگره آن واگنر نیز، تصریح کرد: «لایحة «شفافیت سرمایههای سران (رژیم) ایران»، نابرابری مالی موجود در ایران را روشن خواهد ساخت. (رژیم) ایران از سال ۱۹۸۴ بهعنوان یک حکومت حامی تروریسم نامگذاری شده و سران آن همچنان به ثروت خود میافزایند».
وی افزود: «خوشحالم که رئیسجمهور (آمریکا) اقدامات لازم را برای بازبینی برجام انجام میدهد... در سال ۲۰۱۱ وزارت خزانهداری گفت که سران (رژیم) ایران، از جمله اعضای سپاه پاسداران...، به افزایش ثروتهای خود در تمامی بخشهای اقتصاد... ادامه میدهند. این نه فقط به ضرر بخش خصوصی ایران، بلکه به ضرر مردم عادی در ایران تمام شده است. فارغ از اینکه رئیسجمهور چه تصمیمی دربارة برجام اتخاذ کند، من معتقدم که جاهطلبیهای اتمی (رژیم) ایران تغییری نکرده است. به همین دلیل این لایحه بسیار مناسب است...».
بعد از آن نمایندة کیث راسفوس Rothfus در سخنانش، گفت: «این لایحه سران فاسد (رژیم) ایران را هدف قرار میدهد که به قیمت (منافع مردم ایران) ثروتهای قابل توجهی را انباشتهاند... نفوذ مخرب (رژیم) ایران در سراسر خاورمیانه ادامه دارد... ثروتهای (رژیم) ایران در حمایت از گروههای تروریستی مثل حزبالله بهکار گرفته میشود... سران (رژیم) ایران باید بهخاطر فسادشان و بهخاطر اهداف خشونتبارشان مورد حسابرسی قرار گیرند...».
نمایندة کنگره راجر ویلیامز نیز در حمایت از لایحة ۱۶۳۸ سخنرانی کرد، و گفت: «یک سوم اقتصاد ایران تحت کنترل بنیادهایی است که سران سیاسی و نظامی (رژیم ایران) آنرا در اختیار دارند. مردم ایران شایستة آن هستند که از جزییات این فساد مطلع بشوند... شرکتهای خارجی که در پی تجارت با (رژیم) ایران هستند نیز باید بدانند که آیا نهادهای طرفحساب آنها...، برای تأمین مالی تروریسم و نقض حقوق بشر استفاده میشوند یا خیر؟... فارغ از برجام، (رژیم) ایران همچنان حکومت اصلی حامی تروریسم در جهان است».
پس از پایان سخنان نمایندگان، جب هنزرلینگ رئیس کمیتة خدمات مالی ضمن تأکید بر حمایت از لایحة ۱۶۳۸، افزود: «این فقط دولت ترامپ نیست که نتیجهگیری کرده، (رژیم) ایران از حکومتهای اصلی مورد نگرانی بهخاطر پولشویی است، بلکه حتی دولت اوباما نیز همین اعتقاد را داشت...».
ایلیانا رزلهتینن رئیس زیرکمیته خاورمیانه و شمال آفریقا در مجلس نمایندگان آمریکا از طرح افشای سرمایهها و داراییهای خامنه ای و سایر سردمداران رژیم آخوندی حمایت کرد. وی روز چهارشنبه ۲۲آذر در توئیت خود نوشت: در مجلس نمایندگان در حمایت از این طرح صحبت کردم. این اوباش کنترل اکثریت اقتصاد ایران را در دست دارند. نباید به آنها اجازه داد از فعالیت غیر قانونی شان سود ببرند.