میزان صادرات تجهیزات ضبط ویدیو از چین به ایران در سال ۲۰۲۲ در مقایسه با سال پیش از آن بیش از دو برابر شده و به مبلغ ۱۳٫۳ میلیون دلار رسیده است
در بحبوبه افزایش تنشها بین واشینگتن و پکن، مقامات آمریکایی اعلام کردند که ایالات متحده در حال بررسی طرح اعمال تحریمهای جدید علیه شرکتهای چینی بهدلیل فروش تجهیزات امنیتی و نظارتی به نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی است.
به گزارش روزنامه «والاستریت ژورنال»، مقامات وزارت خارجه و وزارت خزانهداری آمریکا با بررسی عملکرد شرکت «تیاندی تکنولوژی» در نظر دارند، این شرکت چینی ارائهکننده کالاهای نظارتی و امنیتی در شهر تیانجین را تحریم کنند.
بر اساس این گزارش، مقامات جمهوری اسلامی به طور فزایندهای از فناوری روز برای سرکوب اعتراضات در ایران استفاده کرده و سپاه پاسداران نیز کالاهای مورد نیاز خود در این زمینه را از شرکت مذکور تامین کرده است.
در صورت اعمال تحریمهای جدید آمریکا، شرکت تیاندی تکنولوژی از انجام معاملات تجاری در چارچوب سیستم مالی آمریکا و استفاده از دلار برای انجام خرید و فروشهای خود محروم خواهد شد.
وزارت خارجه آمریکا به نوبه خود از احتمال اعمال تحریمها علیه شرکتهای ارائهکننده کالاهای امنیتی و نظارتی چینی خودداری کرد. با این وجود وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد، این وزارتخانه برای «پاسخگو کردن افراد و نهادهایی که مسئول حمایت از نقض حقوق بشر هستند» از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.
کالاهایی که شرکت تیاندی تکنولوژی به سپاه پاسداران فروخته است، شامل دوربینهای مدار بسته تلویزیونی، دوربینهای تشخیص چهره و دیگر ابزارهای تحلیلی و شناختی پیشرفته است.
مقامات جمهوری اسلامی از جمله موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ایران، پیشتر خواستار استفاده از دوربینهای تشخیص چهره برای ثبت «تخلفات حجاب» در ایران شده بودند.
آمارهای رسمی نشان میدهد، میزان صادرات تجهیزات ضبط ویدیو از چین به ایران در سال ۲۰۲۲، در مقایسه با سال پیش از آن بیش از دو برابر شده و به مبلغ ۱۳٫۳ میلیون دلار رسیده است.
از آغاز خیزش سراسری مردم ایران علیه جمهوری اسلامی و سرکوب گسترده اعتراضات توسط نیروهای حکومتی، واشینگتن تحریمهای زیادی را علیه مقامات و نهادهای ایرانی اعمال کرده است.