۱۳۹۸ فروردین ۱۳, سه‌شنبه

سیل در ایران: اعلام حالت فوق‌العاده در شوش


پس از بیش از دو هفته سیل در ایران، هر روز بر تعداد استان‌های زیر آب افزوده می‌شود. این فاجعه طبیعی تاکنون جان بیش از ۴۰ نفر در کشور را گرفته و هر روز در یک شهر یا منطقه حالت فوق‌العاده اعلام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، موسی خادمی، استاندار لرستان می‌گوید که بر اثر سیل «تاکنون تلفات جانی در پلدختر نداشتیم.» او اظهار کرد: «به دلیل قطع ارتباطات، از شب گذشته نگران بودیم که کسی در آب یا خانه خود گرفتار سیلاب نشده باشد.»

مدیرکل مدیریت بحران لرستان نیز گفته است: «تا غروب همه افرادی که در سیل پلدختر محاصره شده‌اند، نجات می‌یابند.»

به گزارش این خبرگزاری و از زبان مسئولان، پلدختر همچنان وضعیت بحرانی دارد، در لرستان ۲۵۰۰ نفر در کمپ اردوگاهی اسکان یافته‌اند، راه ارتباطی ۶۵ روستای شهرستان کوهدشت قطع است و ۱۶ هزار باغ و زمین زراعی دلفان از بین رفته‌اند.

استاندار لرستان می‌گوید حجم خسارات ناشی از سیل در استان بسیار بالاست و بنا بر گزارش‌ها همچنین بر اثر بارش‌های سنگین قسمتی از ضلع غربی تپه قلعه فلک‌الافلاک دچار ریزش شده است.

به گفته رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات کشاورزی در استان خراسان رضوی، «مجموع خسارت وارده به بخش کشاورزی بر اثر بارندگی‌های اخیر در استان» نزدیک به ۹۰ میلیارد تومان نبوده است.

حسین خاکی رقم دقیق را «بیش از ۸۷۹ میلیارد ریال» عنوان کرد.

آقای خاکی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا در خصوص میزان خسارت وارده به بخش کشاورزی بر اثر بارندگی‌های اخیر گفت: «برآورد اولیه خسارات در بخش زراعت و باغبانی در سطح ۶۲۲۸ هکتار و حدود ۶۶۷ هزار و ۲۷۱ میلیون ریال بوده است.»

خبرگزاری ایسنا روز سه‌شنبه از قول رئیس اورژانس ایران از انتقال «۷۳ مصدوم در مناطق سیل‌زده» استان لرستان توسط بالگردهای اورژانس به مراکز درمانی تا ساعت ۱۲ ظهر خبر داد.

در ادامه انتشار اخباری از اثر مخرب سیل‌های اخیر بر مکان‌های باستانی و تاریخی ایران، خبرگزاری رسمی ایرنا روز دوشنبه از فرو ریختن یک یخچال طبیعی در استان همدان خبر داد.

ایرنا در این باره نوشت: «یخچال میرفتاح، از آثار تاریخی دوره قاجاریه و تنها بنای خشتی استان همدان و یگانه یخچال در غرب کشور، زیر فشار بارش برف و باران اخیر طاقت نیاورد و فرو ریخت.»

احمد ترابی، معاون مرمت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان، گفت: «قسمت فوقانی این بنا خشتی بود و به دلیل جذب و نفوذ باران و برف بسیار سنگین شده و ریزش کرد.»

آقای ترابی همچنین هشدار داد که مسجد جامع و امامزاده کوه، امامزاده هود و امامزاده اظهر، از بناهای گنبدی همدان، «به دلیل قابلیت جذب و نفوذ باران و برف بیشتر در معرض آسیب هستند».

پیشتر در روز چهارشنبه، هفتم فروردین، محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی ایران، گفته بود که بر اثر شدت باران «تَرک‌های نقش رستم متأسفانه در حال باز شدن هستند و وضعیت بحرانی است».

پس از پلدختر در استان لرستان، حال از شهر شوش در استان خوزستان خبر می‌رسد که به دلیل جاری شدن سیل حالت فوق‌العاده اعلام شده است.

خبرگزاری میزان روز سه‌شنبه به نقل از عدنان غزی، فرماندار شوش، خبر داد که در این شهر حالت فوق‌العاده اعلام شده است.

به گفته آقای غزی، «بیش از ۳۰ روستا» در حوالی این شهر نیز تخلیه شده‌اند.

پلدختر در جنوب استان لرستان روز دوشنبه در شرایط اضطراری قرار گرفت و راه‌های ارتباطی و مخابراتی با آن قطع شد.