شوک تحریم!
تحریم حداکثریِ نمایش انتخابات حکومتی در روزهای ۸ و ۱۵ تیر، از مهمترین رخدادهای سیاسی و اجتماعی در سال ۱۴۰۳ تا هماکنون است. رسانههای حکومتی معترفاند که حدود ۶۰ درصد واجدان شرایط، انتخابات را تحریم کردهاند. برخی کارشناسان حکومتی برای توصیف کیفیت تحریم، از تعبیرهایی چون «طلاق»، «گذار» و «نه سنگین» استفاده کردهاند.
هزاران فیلم، مستند، عکس و گزارش هست که نشان میدهند دامنهی تحریم بسابسا فراتر از آمار رسمیِ حکومتی است. بر اساس این مستندات، تنها ۹ درصد واجدین شرایط [معادل حدود ۶ میلیون نفر] به پای صندوقهای رأی رفتهاند؛ یعنی حدود ۵۵ میلیون نفر از واجدین شرایط، به کلیت نظام ملایان «نه» گفتهاند.
وصف حال کارگزاران و رسانههای حکومتی را پس از تحریم قاطع انتخابات، فقط «شوک» میتواند بیان کند. قابل فهم است که هیچکس چون خامنهای و خودیها و نانخورهای نظام، این «شوک» را تا مغز استخوان حس نمیکند.
اکنون باید دید وجوه این شوک که همانا ژرفا و دامنهی تحریم را نشانی میدهند و آشکار میکنند، چه واقعیتهای سرسخت محققشده هستند. این واقعیتها از مسیر کشاکش یک جامعه و تاریخ مبارزات آن با حاکمیت سیاسی آمدهاند و اکنون از ویژهگیهای تحریم در ۸ و ۱۵ تیر ۱۴۰۳ میگویند:
الف ــ باوجود خواهشها و تمناهای خامنهای برای کشاندن بهپای صندوقهای رأی، اکثریت مردم بهطور مستقیم با «نه» و مشت قاطع، ولی فقیه ارتجاع را نشانه گرفتند.
ب ــ تحریم قاطع نمایش حکومتی، یک اتفاق مهم «سیاسی» است. این تحریم میگوید اکثریت جامعهی ایران با نگرش و نظر سیاسی، حاکمیت را نفی کردهاند.
ج ــ پیوند امر سیاسیِ حاکمیت [تمامیتخواهی، سانسور، دروغ، جنایت، جنگافروزی] با امر طبقاتیِ آن[چپاول، دزدی، اختلاس، رانتخواری، تخریب محیط زیست، تورم، فقر، بیکاری] به مشتی درشت در پیکرهی جامعهی ایران علیه تمامیت حاکمیت بالغ شد و بر گیجگاه آن فرود آمد.
د ــ شکست دجالگری «دینی»، «مردمسالاری» مبتذل و «شیطانسازی» سیاسیِ ذاتیِ تبلیغات چندین دههی حاکمیت در منظر اکثریت مردم و گسترش این شکست تا اعماق جامعهی ایران.
هـ ــ کساد شدن بازار فریبکارانهی خرید عمر برای نظام توسط اصلاحاتیهای قلابی و لو رفتن ماهیت و ذات فقاهتیمحور آن نزد تحریمکنندهگان کل حاکمیت. این تحریم میگوید بختک اصلاحات که چند صباحی امیدهای کاذب و واهی میپراکند و علیه هرگونه قیام و انقلاب زهر میپاشید، ضربهیی کاری از جامعهیی سیاسیشده دریافت کرد و تعیین تکلیف شد.
و ـ این تحریم بهطور خاص با شتاب دادن تشدید درگیری میان باندهای حاکمیت، نشانیهای فروپاشی و اضمحلال نظام را بسیار وسیعتر و همهجانبهتر از گذشته، آشکار نموده است. تضادهای گذشته به تخاصمهای سرسخت انجامیده و تحریص قدرت و ثروت، خصلت گرگمحوری یافته است.
ز ــ اصلیترین پیام تحریمهای بزرگ در ۸ و ۱۵ تیر ۱۴۰۳ ویژهگیِ سرنگونیخواهی دارد. این پیام میگوید قیام و انقلاب آن روی ناگزیر این تحریم است. این پیام میگوید جامعهی ایران خود را مهیای یک جایگزین ذیصلاح و دموکراتیک برای کنار گذاشتن قاطع حاکمیت ولایت فقیه نموده است.