۱۴۰۳ تیر ۶, چهارشنبه

                  شورای امنیت - عکس از آرشیو

اجلاس شورای امنیت سازمان ملل

برای بررسی نقضهای برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت توسط رژیم آخوندی

تأکید نمایندگان کشورهای عضو بر تشدید تحریم‌ها و فعال کردن مکانیسم ماشه

شورای امنیت ملل متحد بعدازظهر دوشنبه ۴تیر به وقت نیویورک جلسه‌یی برای بررسی نقضهای برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت توسط رژیم آخوندی برگزار کرد. در این جلسه خانم دی کارلو معاون دبیرکل ملل متحد گزارش آنتونیو گوترز را قرائت کرد.

دبیرکل سازمان ملل در این گزارش از جمله گفت: رژیم ایران هیچ‌یک از گام های مغایر با تعهدات هسته‌یی خود را که از می‌۲۰۱۹ برداشته، برنگردانده است. در نامه مشترک مورخ ۳ ژوئن، نمایندگان دائم فرانسه، آلمان و انگلستان اعلام کردند که تشدید تنش هسته‌یی رژیم ایران «برجام را تهی کرده و ارزش عدم گسترش آن را به میزان قابل توجهی کاهش داده است».

گوترز با استناد به آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: در حالی که آژانس از فوریه ۲۰۲۱ قادر به راستی‌آزمایی کل ذخایر اورانیوم غنی شده در ایران نبود، تخمین زد که رژیم ایران ۳۰برابر میزان مجاز بر اساس برجام، ذخایر کل اورانیوم غنی شده را در اختیار دارد.

نماینده دائم انگلستان گفت: با توجه به پیشرفت‌های خطرناک رژیم ایران که ایران را به آستانه تولید سلاح اتمی رسانده است، این وضعیت باید برای این شورا نگران‌کننده باشد. ما به حفظ همه گزینه‌های دیپلماتیک روی میز ادامه می‌دهیم، از جمله در صورت لزوم فعال کردن مکانیزم ماشه سازمان ملل قبل از اکتبر ۲۰۲۵ که زمان منقضی شدن قطعنامه ۲۲۳۱ است.

معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت: ایالات متحده آماده است تا از تمام ابزارهای لازم برای جلوگیری از مجهز شدن رژیم ایران به سلاح هسته‌یی استفاده کند.

نماینده فرانسه گفت: با تشدید برنامه هسته‌یی رژیم ایران برجام را به‌عنوان یک توافق عدم گسترش از محتوای آن خالی کرده و صلح و امنیت بین‌المللی را تهدید می‌کند که توجه کامل شورا را در این زمینه می‌طلبد.

نماینده آلمان گفت: فعالیت‌های اتمی رژیم ایران کاملاً مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان است و امنیت بین‌المللی و هم‌چنین هنجارهای جهانی منع گسترش را تضعیف می‌کند.

سه کشور فرانسه، انگلستان و آلمان در یک کنفرانس مطبوعاتی در ملل متحد با ارائه یک بیانیه مشترک اعلام کردند: پیشرفت‌های هسته‌یی رژیم ایران، که برخی از آنها غیرقابل برگشت هستند، برجام را تهی کرده و بازگشت به راه‌حل مذاکره شده را دشوارتر خواهد کرد. اظهارات مقامات رژیم ایران در مورد توانایی این کشور در ساخت سلاح هسته‌یی و تغییر احتمالی به‌اصطلاح «دکترین» خود صراحتاً مغایر با معاهده منع گسترش سلاحهای هسته‌یی است.