۱۴۰۳ خرداد ۲۳, چهارشنبه

بیانیه اکثریت پارلمان ایرلند شمالی «حمایت از آزادی و مقاومت در ایران برای صلح و امنیت جهانی»

                         پارلمان ایرلند شمالی

حمایت از آلترناتیو دموکراتیک برای تغییر رژیم ایران و صلح در خاورمیانه

حمایت بین‌المللی از برنامه ۱۰ماده‌یی مریم رجوی

بیانیه اکثریت پارلمان ایرلند شمالی «حمایت از آزادی و مقاومت در ایران برای صلح و امنیت جهانی»

آقای ادوین پوتس رئیس پارلمان و اکثریت نمایندگان پارلمان ایرلند شمالی (۴۷ نماینده از ۹۰ نماینده)

حمایت خود را از برنامهٔ ۱۰‌ماده‌یی خانم مریم رجوی اعلام کردند و خواستار لیست‌گذاری تروریستی سپاه پاسداران

و به‌رسمیت‌شناختن مبارزه کانون‌های شورشی با پاسداران شدند

امضاکنندگان این بیانیه شامل ۲ معاون رئیس مجلس، دو وزیر پیشین دادگستری، معاون پیشین نخست‌وزیر و وزیر پیشین بهداشت ایرلند شمالی و ۶ رئیس و نایب‌رئیس از احزاب مختلف این کشور است

اکثریت پارلمان ایرلند شمالی نقض فاحش حقوق‌بشر به‌ویژه سرکوب زنان را در ایران محکوم می‌کنیم و به حسابرسی از مسئولان قتل‌عام ۱۳۶۷ به‌خاطر جنایت مستمر علیه بشریت فراخوان می‌دهیم

اکثریت نمایندگان ایرلند شمالی

مردم ایران شایسته برخورداری از یک نظام دموکراتیک هستند، ما همه دولتها را فرا می‌خوانیم که از برنامه ۱۰ ماده‌یی خانم مریم رجوی، برای یک جمهوری دموکراتیک با جدایی دین و دولت و برابری زن و مرد حمایت کنند

بیانیهٔ اکثریت نمایندگان ایرلند شمالی

اقدامات رژیم ایران علیه مخالفان ایرانی در اشرف۳ در آلبانی را قویاً محکوم می‌کنیم و بر حقوق آنها در چارچوب کنوانسیون ۱۹۵۱ ژنو و کنوانسیون اروپایی حقوق‌بشر تأکید می‌کنیم

بیانیهٔ دربارهٔ ایران

حمایت از آزادی و مقاومت در ایران برای صلح و امنیت جهانی

سرکوب بی‌رحمانه مردم ایران از جمله اقلیت‌های قومی و مذهبی مایه نگرانی عمیق است. در جریان قیام ۱۴۰۱ به‌گفته گزارشگر سازمان ملل در وضعیت حقوق‌بشر در ایران «ویدئوهای تأیید شده نشان می‌دهد نیروهای امنیتی به‌طور عامدانه از فاصله نزدیک به معترضان غیرمسلح در ایران شلیک می‌کنند».

رژیم ایران رکورددار اعدام به‌نسبت جمعیت در جهان است و تنها در سال۲۰۲۳، ۸۶۴نفر را بدار آویخته است. در سال۱۳۶۷ با حکم خمینی برای اعدام مجاهدین سرموضع، ۳۰هزار زندانی سیاسی در عرض چندین هفته قتل‌عام شدند.

رژیم ایران با تشکیل یک دادگاه فرمایشی و غیابی برای رهبری مقاومت و بیش از ۱۰۰تن از اعضای اپوزیسیون مجاهدین خلق با اتهام‌هایی مانند محاربه، قصد دارد برای اقدامات تروریستی علیه آنها به‌خصوص در اروپا زمینه‌سازی کند و هم‌چنین اروپا را برای محدود کردن مخالفان به‌ویژه در اشرف۳ در آلبانی تحت‌فشار قرار دهد. قضاییه رژیم اهرم سرکوب خامنه‌ای برای کشتار و تروریسم است.

اروپا جولانگاه تروریسم حکومت (رژیم) ایران است. در فوریه ۲۰۲۱ دادگاه آنتورپ بلژیک یک دیپلمات در حال خدمت رژیم ایران را به‌خاطر اقدام به بمب‌گذاری در برنامه سالانه شورای ملی مقاومت ایران در حومه پاریس به ۲۰سال زندان محکوم کرد.

دیکتاتوری دینی حاکم رفرم‌پذیر نیست. مردم ایران در قیام۱۴۰۱ هر گونه دیکتاتوری از نوع سلطنتی یا مذهبی را رد کردند و خواستار تغییر رژیم برای استقرار یک جمهوری دموکراتیک شدند.

مردم ایران از هر گونه حقوق سیاسی و مدنی محروم شده‌اند، در حالی‌که در مقدمه اعلامیه جهانی حقوق‌بشر با تأکید بر حقوق بنیادین همه انسان‌ها آمده است «ضروریست که حقوق انسانی با اجرای قانون حمایت شود تا بشر به‌عنوان آخرین علاج به قیام بر ضداستبداد و فشار مجبور نشود».

رژیم ایران نیروی محرک در پشت جنگ خاورمیانه و حملات به کشتیرانی و تجارت آزاد در دریای سرخ است. سر مار در ایران است.

سپاه پاسداران با گروه‌های نیابتی‌اش عامل گسترش ترور و مانع صلح و امنیت در منطقه و جهان است.

نقض فاحش حقوق‌بشر به‌ویژه سرکوب زنان را در ایران محکوم می‌کنیم و به حسابرسی از مسئولان قتل‌عام سال۱۳۶۷ به‌خاطر جنایت مستمر علیه بشریت فراخوان می‌دهیم.

مردم ایران شایسته برخورداری از یک نظام دموکراتیک هستند. ما همه دولتها را فرا می‌خوانیم که از برنامه ده ماده‌یی خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران برای یک جمهوری دموکراتیک مبتنی بر جدایی دین و دولت، و برابری زن و مرد حمایت کنند.

اقدامات رژیم ایران علیه مخالفان ایرانی در اشرف۳ در آلبانی را قویاً محکوم می‌کنیم و بر حقوق آنها در چارچوب کنوانسیون ۱۹۵۱ ژنو و کنوانسیون اروپایی حقوق‌بشر تأکید می‌کنیم.

رژیم ایران همه راههای فعالیت سیاسی را برای تغییر بسته است، از این‌رو جهان آزاد باید حق مردم ایران برای قیام و حق کانون‌های شورشی سازمان مجاهدین را برای مقابله با سپاه پاسداران به‌رسمیت بشناسد.

ما نقش مخرب رژیم ایران در خاورمیانه و سیاست جنگ‌طلبانهٔ آن‌را قویاً محکوم می‌کنیم و به لیست‌گذاری تروریستی سپاه پاسداران و اجرای تحریم‌های نفتی علیه این رژیم فراخوان می‌دهیم.

 دکتر استیو ایکن معاون رئیس پارلمان ایرلند شمالی در مصاحبه با سیمای آزادی

ما خواهان تغییر رژیم در ایران هستیم

می‌خواهیم یک حکومت دموکراتیک مدرن در ایران

جایگاه خود را در جهان داشته باشد

دکتر استیو ایکن- معاون رئیس پارلمان ایرلند شمالی

نام من دکتر استیو ایکن است. من عضو پارلمان قانونگذاری ایرلند شمالی و نماینده حزب اتحادیه ملی‌گرا و نایب‌رئیس پارلمان ایرلند شمالی هستم. ما به‌عنوان یک پارلمان، به ویژه به صلح و ثبات در خاورمیانه علاقه‌مندیم و نگرانی‌های بسیاری در مورد تأثیر رژیم حاکم بر ایران بر این ثبات داریم.   برای همه کسانی که می خواهند ایران را در دنیای مدرن ببینند، تنها چیزی که مانع آن می شود، رژیم حاکم است. آنچه ما به‌طور خاص خواهان آن هستیم این است که یک حکومت دموکراتیک مدرن در ایران جایگاه خود را در جهان داشته باشد و نقش رهبری را در سراسر خاورمیانه و فراتر از آن به‌عهده بگیرد، زیرا ایران موضوعات زیادی برای ارائه به جهان دارد.

و متأسفانه در حال حاضر به دلیل نحوه عملکرد رژیم حاکم و نقض حقوق همه مردم ایران و هم‌چنین سرکوب حقوق زنان، قادر به انجام آن نیست. تمام مسائل دیگری که از این  سرکوب ناشی می‌شود نیز باید رفع شود. به همین دلیل ما خواهان تغییر رژیم در ایران هستیم. آنچه ما می خواهیم ببینیم این است که ایران به‌عنوان یک کشور مدرن، به عنوان یک رهبر در منطقه جایگاه خود را داشته باشد و در جهت تبدیل منطقه به مرکز صلح و ثبات و پیشرفت تلاش کند.  این چیزی است که ما می خواهیم به عنوان مردم ایرلند شمالی شاهد آن باشیم.

این مبارزه با رژیم ظالمی است که همه ابزارهای حکومتی را در اختیار دارد. مانند نقش سپاه و تأثیری که دارد و نقش آن در کنترل اقتصاد کشور. همه اینها مسائل بسیار مهمی هستند که باید با آنها برخورد کرد. باید هر کاری که می‌توانیم انجام بدهیم تا بتوانیم از طرف جامعه بین المللی به اپوزیسیون در ایران کمک کنیم تا بر این مشکلات غلبه کنند، به نظر من این بسیار مهم است و یکی از چیزهایی است که ما متعهد به انجام آن هستیم و می خواهیم با جدیت روی آن کار کنیم.

ایران می‌تواند امید و چراغ راه آینده باشد ولی با رژیم حاکم نمی‌توان این کار را کرد. باید هر کاری را که می‌توانیم برای حمایت از تغییر انجام بدهیم.