۱۳۹۸ فروردین ۲۵, یکشنبه

جنبش النجباء عراق هم وارد مناطق سیل‌زده ایران شد


به موازات “حشد الشعبی”، جنبش النجباء عراق وارد خاک ایران شده تا از سرایت سیل به شهر عماره جلوگیری کند. روزنامه کیهان می‌نویسد مدافعان حرم به دعوت قاسم سلیمانی از عراق، افغانستان و پاکستان به یاری سیل‌زدگان آمده‌اند.

خبرگزاری فارس گزارش می‌دهد که کاروان جنبش النجباء عراق با بیش از ۱۰۰ خودروی سبک و سنگین، از مرز مهران وارد خاک ایران شده است. فارس به نقل از کانال اطلاع‌رسانی این جنبش می‌نویسد: «تمامی مدیران دفاتر نمایندگی نُجَباء در عراق و در رأس آنان حاج نصر الشمری رئیس شورای اجرایی جنبش، این کاروان را همراهی می‌کنند.»

حشد الشعبی عراق نیز با تجهیزاتی کامل شامل لودر، گریدر و ماشین‌های راهسازی وارد ایران شده است. حشد الشعبی در اطلاعیه‌ای توضیح داده که که واحد مهندسی و لجستیکی این سازمان برای انحراف مسیر سیل و “حمایت از مناطق عراق” از جمله شهر عماره وارد ایران شده و این کار با هماهنگی تهران و بغداد صورت گرفته است.

اما روزنامه کیهان، چاپ تهران علت حضور گروه‌های غیرایرانی در مناطق سیل‌زده را دعوت فرمانده سپاه قدس دانسته و می‌نویسد: «در پی دعوت فرمانده محبوب مدافعان حرم، سردار سرلشگر قاسم سلیمانی برای کمک به سیل زد گان، رزمندگان مدافع حرم از حشدالشعبی عراق تا لشگر فاطمیون افغانستان در قالب موکب‌های خدمت رسانی و اردوهای جهادی به مناق سیل زده کشورمان شتافته‌اند.»
Iran Überschwemmung und Kältewelle (FARS)

در گزارش سرویس سیاسی کیهان آمده که مدافعان حرم، بسیجیان و رزمندگان فاطمیون در پی سخنان قاسم سلیمانی “یک اردوی جهادی” برپا کرده و عازم لرستان شدند: «بیش از ۲۰ موکب عراقی با محوریت حشدالشعبی عراق از مرزهای ایلام و خوزستان وارد کشور شده‌اند. این موکب‌ها با ۴۰ دستگاه کامیون حامل کمک‌های مردمی و کالاهای اساسی وارد شده و مهم‌ترین ماموریت آنها خدمات‌دهی است.»

قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، پس از حضور در برخی مناطق سیل‌زده خوزستان گفته بود که کمک به حادثه‌دیدگان اخیر “دفاع از حرم” است.

“حشد الشعبی” یا “بسیج عراق” شبه نظامیانی هستند که در ۴۰ گروه مختلف متشکل شده‌اند. ساختار و بدنه اصلی حشد الشعبی را شیعیان عراقی تشکیل می‌دهند. سفیر ایران در بغداد گفته است که این نیروها با مراجعه به سفارت و سرکنسولگری‌های ایران و دریافت ویزا وارد ایران شده‌اند.

حشد الشعبی اعلام کرده که طی حضور در خاک ایران به ترمیم مدارس و مساجد آسیب‌ دیده، رفع انسداد معابر و تامین کالاهای اساسی مردم خواهد پرداخت.

سیل اخیر در ایران، بحث “مدیریت بحران” یا “بحران مدیریت” را دامن زده و رقابت‌های سپاه و دولت را بارزتر از قبل کرده است. هر یک از آنها دیگری را مسئول سوءتدبیر، ناکارایی و تصمیم‌گیری‌های نادرست معرفی می‌کند؛ مردم هر دو را.