۱۴۰۳ اردیبهشت ۷, جمعه

استراسبورگ - تصویب قطعنامه پارلمان اروپا - بحران منطقه و نقش سپاه پاسداران و فراخوان به نامگذاری تروریستی سپاه - سخنرانیها

استراسبورگ

تصویب قطعنامه پارلمان اروپا

بحران منطقه و نقش سپاه پاسداران

و فراخوان به نامگذاری تروریستی سپاه

۳۵۷رأی موافق در برابر ۲۰رأی مخالف و ۵۸رأی ممتنع

ریچارد چارنسکی عضو کنفرانس رؤسای هیأت‌های پارلمان اروپا

جهان به تدریج تحلیل‌هایی را که مقاومت ایران

در چهار دهه به ما می‌گفته است دارد تأیید می‌کند

رژیم ایران سر مار است که جنگ تولید می‌کند

زمان آن رسیده که خامنه‌ای سر مار قیمت بدهد

ما باید از کانون‌های شورشی در داخل ایران حمایت کنیم

روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، پنجم و ششم اردیبهشت ماه پارلمان اروپا در استراسبورگ برای بررسی نقش جنگ‌افروزانه و مخرب رژیم آخوندی در خاورمیانه و ضرورت مقابله با بی‌ثبات سازی حکومت آخوندی تشکیل جلسه داد. این آخرین اجلاس و آخرین رأی‌گیری این دوره از پارلمان اروپا بود که با صدور قطعنامه علیه رژیم ایران پایان می‌یابد.

در این اجلاس که با حضور جوزپ بورل رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد، نمایندگان پارلمان از کشورهای مختلف و از گروه‌های گوناگون سیاسی در پارلمان ضمن محکومیت رژیم به‌عنوان سر مار جنگ‌افروزی و تروریسم خواستار لیست‌گذاری سپاه پاسداران و حمایت از تغییر دموکراتیک در ایران شدند.

در پایان سخنرانیها قطعنامه مشترک گروه‌های مختلف سیاسی در پارلمان اروپا روز پنجشنبه به رأی گذاشته شده و با ۳۵۷ رأی مثبت در برابر ۲۰رأی منفی و ۵۸رأی ممتنع به تصویب رسید

.سخنرانیهای نمایندگان پارلمان اروپا از کشورهای مختلف

محکومیت جنگ‌افروزی رژیم آخوندی در منطقه

فراخوان به لیست‌گذاری سپاه پاسداران و به‌رسمیت شناختن مقاومت مردم ایران

میلان زور - رئیس مشترک گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا، وزیرآموزش و ورزش اسلوونی ۲۰۰۹

آقای رئیس از صحبت شما متشکرم. رژیم ایران یک تهدید مضاعف است. اول از همه در داخل ایران که به‌طور سیستماتیک مردم کشته شده و حقوق‌بشر نقض می‌شود. و آقای بورل، شما هرگز به‌وضوح به نفع اپوزیسیون ایران به رهبری مریم رجوی و برنامه ده ماده‌ای او موضع نگرفته و نایستادید.

تهدید دیگر خارجی است. رژیم ایران این ظرفیت را دارد که با داشتن یک صنعت نظامی عالی، کشورهای عضو اتحادیه اروپا را تهدید کند. و بنابراین در اینجا، واکنش اتحادیه اروپا بسیار ضعیف است.

آقای بورل، شما هرگز برای برخی از ما که توسط رژیم ایران به‌عنوان تروریست در لیست سیاه قرار گرفتیم، در حمایت از ما چیزی نگفتید. تعدادی از اعضای پارلمان اروپا در این فهرست قرار گرفتند.

بنابراین من بار دیگر از دو خواسته همکارانم حمایت می‌کنم مبنی بر این‌که باید تحریم‌های شدیدتر را اعمال کنید و سپاه پاسداران رژیم ایران را در لیست تروریستی قرار دهید.

گی فرهوفشتاد-نخست وزیر پیشین بلژیک-نماینده پارلمان اروپا

فکر می‌کنم این چهارمین مناظره من است آقای بورل درباره ایران با شما و هر بار نتیجه یکی است ما استراتژی شما را دوست نداریم. ما خواهان تغییر استراتژی شما هستیم. استراتژی دیپلوماسی مماشات به هیچ جایی نمی‌رسد. مطلقاً به هیچ کجا نمی‌رسد.

شما می‌گویید نه نه ما تحریم کرده‌ایم چه تحریمی ما کرده‌ایم؟ تنها سه یا چهار شخص چقدر چند نفر بودند شما می‌توانید بگویید. فکر می‌کنم سه یا چهار یا پنج. صرفاً به این خاطر که ایران به روسیه سلاح صادر کرده. بنابراین این پارلمان از شما می خواهد تا این استراتژی را تغییر دهید که بر اساس اولاً تحریم‌های واقعی باشد که علیه رهبری رژیم ایران باشد

دوم این‌که سپاه پاسداران را یک سازمان تروریستی نامگذاری کنید. نمی‌فهمم چرا اینکار را نمی‌کنید. در نهایت کار با این رژیم را با دیپلوماسی از سر نگیرید بلکه زمان آن است که اپوزیسیون را به‌رسمیت بشناسید و رابطه مستقیم با آنها برقرار نمایید. آنها نماینده واقعی مردم ایران هستند.

ریشارد چارنسکی- عضو کنفرانس رؤسای هیأت‌های پارلمان اروپا، وزیر پیشین امور اروپایی لهستان

آقای نماینده عالی از زمان جنگ اکتبر، جهان به تدریج تحلیل‌هایی را که مقاومت ایران در چهار دهه به ما می‌گفته است را دارد تأیید می‌کند رژیم ایران سر مار است که جنگ تولید می‌کند. رژیم ایران بخش فعال از دو جنگ اصلی است که صلح و آرامش اروپا را تهدید می‌کند. آنها پهپادها و موشکها را برای کشتن اوکراینی‌ها ارائه می‌دهند.

آنها محرک اصلی جنگ در غزه هستند که تاکنون این همه تلفات داشته است. زمان آن رسیده که خامنه‌ای سر مار باید قیمت این جنگ‌افروزیها را بدهد. اتحادیه اروپا بایستی سپاه پاسداران را لیست‌گذاری تروریستی کند. ما باید از مقاومت کانون‌های شورشی مجاهدین خلق در داخل ایران حمایت کنیم و حق آنها را برای مبارزه با رژیم به‌رسمیت بشناسیم.

خاویر سارسالخوس – رئیس مشترک گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا

خیلی ممنون آقای رئیس و نمایندگان محترم

در مورد تشدید خصومتها در خاورمیانه و در واقع حمله مستقیم رژیم ایران به اسراییل تجاوزگری را به سطح بسا بالاتری برده است اما این تشدید وضعیت نتیجه کار نیابتیهای رژیم ایران یعنی حماس و حزب‌الله و هم‌چنین حوثیها می‌باشد. رژیم ایران یک تهدید جهانی است و در منازعات مختلف فعال است و فقط در خاورمیانه نیست. بلکه در جنگ اوکراین هم فعال است.

رژیم ایران یک استبداد مذهبی است که قدرت خود را بر مبنای سرکوب خونین گذاشته و هم‌چنین عناصر تروریستی خودش را در اختیار دارد. رژیم ایران پیشاپیش محتمل است که توانایی اتمی شدن را دارد و دستیابی به تسلیحات اتمی توسط آن نزدیک است. بنابراین این قطعنامه مشخص بی‌نهایت مهم است. رژیم ایران باید قیمت عواقب نقض تعهداتش را بدهد. در نهایت مردم ایران و مبارزه زنان و اپوزیسیون دموکراتیک که توسط رژیم استبداد مذهبی در تهران شیطان‌سازی شده، همه اینها و همه این سازمانها خواستار به‌رسمیت شناخته شدن و حمایت اتحادیه اروپا در جهت صلح و امنیت جهان هستند.

آنتونیو لوپز استوریز وایت، نماینده پارلمان اروپا از اسپانیا

آن زمان که برخی از سیاستمداران ساده‌لوح در اروپا و آمریکا فکر می‌کردند می‌توانند با آخوندها بنشینند، تحریم‌ها را لغو کنند و فکر کنند که رژیم ایران دیگر تهدیدی برای ما نخواهد بود، گذشته است. این رژیمی است که اعضای پارلمان اروپا را تحریم می‌کند. رژیمی است که دستور ترور در خاک اروپا را علیه کسانی می‌دهد که جرأت می‌کنند آنها را محکوم کنند، مانند دوست ما و معاون سابق رئیس پارلمان، آلخو ویدال کوادراس. این رژیمی است که کسانی را که شجاعانه تصمیم به شرکت در تظاهرات مسالمت‌آمیز می‌گیرند، می‌کشد، شکنجه می‌کند و سرکوب می‌کند. این رژیم حامی سازمانهای تروریستی در لبنان، سرزمینهای فلسطین، عراق و یمن است. این یک دولت خودکامه غیرقابل اعتماد است که به‌وضوح سعی دارد با ادامه توسعه فناوری نظامی هسته‌یی ما را فریب بدهد. زمان لیست‌گذاری تروریستی سپاه پاسداران فرا رسیده است. زمان آن فرا رسیده است که رویکرد خود را تغییر دهیم و با هم در برابر تهدید رژیم ایران اقدام کنیم. از شما بسیار متشکرم

فرانچسکو گوئیرو - نماینده پارلمان اروپا از پرتغال

ما باید از نیروهای دموکراتیک در ایران که خواهان تغییر هستند حمایت کنیم. آنها خواهان روی کار آمدن یک رژیم مبتنی بر جدایی دین و دولت هستند و ما باید برای صلح در جهت یک روند صلح تلاش کنیم، یک روند صلح در خاورمیانه که به راه‌حل دو کشوری ختم خواهد شد.

لوکاس مندل - نماینده پارلمان اروپا از اتریش

رژیم ایران ما را از طریق تأمین مالی تروریسم و اسلام گرایی در قاره ما، در شهرها، در مناطق روستایی ما تهدید می‌کند. سؤال من این است که چرا ما در گذشته سپاه پاسداران را به‌عنوان یک سازمان تروریستی و آن چیزی که هستند، لیست‌گذاری نکرده‌ایم. به مدت چندین سال من این درخواست را مطرح کرده‌ام. همین پارلمان در ژانویه سال گذشته با اکثریت عظیم به آن رأی داده است. اما نماینده عالی، کمیسر امور خارجی، تقریباً مثل همیشه هیچ اقدامی نکرد. من واقعاً امیدوارم نماینده عالی امور خارجی بعدی در چهار سال آینده مسیر شما را دنبال نکند و به این سیاست‌ها ادامه ندهد. ما باید از امنیت خود دفاع کنیم.

آندری کواچف - نماینده پارلمان اروپا از بلغارستان

رژیم ایران، حزب‌الله، حوثیها سه طرف مسئول بی‌ثباتی نگران‌کننده خاورمیانه و دریای سیاه هستند. و ما هم‌چنین در موارد متعددی تأکید کرده‌ایم که سپاه پاسداران به فهرست تروریستی اتحادیه اروپا اضافه شود و تحریم‌ها علیه آن اعمال شود.

آندرس ویستیسن-نماینده پارلمان اروپا

برای چندین دهه، اتحادیه اروپا مانند احمق های مفید برای رژیم ایران عمل کرده است. برای دهه‌ها، ما نظاره‌گر بوده‌ایم، رصد می‌کرده‌ایم، در حالی که روزبه‌روز رژیم ایران به توسعه سلاحهای هسته‌یی نزدیک شده است.

برت یان رویسن-نماینده پارلمان اروپا

با تشکر از شما آقای رئیس، همکاران عزیز، رژیم ایران بزرگترین نیروی بی‌ثبات کننده خاورمیانه است و سال‌هاست که همین‌طور بوده است. بلکه در واقع تهدیدی برای کل جامعه جهانی است. بازوی دراز سپاه پاسداران ایران تا اروپا می‌رسد. اما قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی اروپا چیست؟ به‌گفته آقای بورل، ظاهراً هیچ مبنای قانونی برای این کار وجود ندارد. اما طبیعتاً این حرف بیهوده است. این صرفاً فقدان اراده سیاسی است. سپاه پاسداران باید هر چه زودتر در آن لیست قرار گیرد و بسته تحریم‌ها علیه رژیم ایران تمدید شود

گروه محافظه‌کاران و رفرمیستها در پارلمان اروپا

رژیم ایران سر مار است که در حال حاضر

نقش فعالی در دو جنگ مختل کننده صلح در اروپا دارد

پارلمان اروپا باید بلادرنگ سپاه را در لیست تروریستی خودش قرار دهد