بنا برتحقیق وارزیابی والاستریت ژورنال روندارسال قطعات ازچین تاتبدیل شدن آنها به پهپاد درایران،تحویل آنها به روسیه وکاربرد درجنگ اوکراین تنها سه ماه زمان میبرد
روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال»، دوشنبه، ۲۲ خرداد در گزارشی اختصاصی نوشت که گروهی از محققان با رمز گشایی از تاریخ ساخت و ارسال قطعات چینی به ایران، متوجه شدند که چگونه این قطعات کمک میکند تا ایران به سرعت پهپادهای مورد نیاز برای ادامه تهاجم روسیه به اوکراین را تامین کند.
بر اساس این گزارش، پس از سرنگونی یک پهپاد ایرانی توسط اوکراین، تاریخ ساخت یک قطعه چینی در این سلاح نشان داد که ظرف سه ماه ساخته و به نیروهای روسیه ارسال شده است.
این افشاگری نشان میدهد که بهرغم فشار فزاینده ایالات متحده برای قطع کردن زنجیره تامین تسلیحات جهانی، جریان ارسال قطعات چینی به ایران ادامه یافته و فرآیند ساخت پهپادهای این کشور را تامین میکند و نیز نشان میدهد که ایران چقدر سریع میتواند به تداوم جنگ روسیه در اوکراین کمک کند.
والاستریت ژورنال با استناد بر اطلاعات بهدست آمده ارزیابی کرد که فرآیند تدارک، ساخت و تحویل پهپادهای ایرانی به عنوان تسلیحات مورد نیاز به مسکو تنها سه ماه زمان میبرد.
اولین باری است که یک قطعه ساخته شده در سال ۲۰۲۳ توسط محققان گروه تحقیقاتی «آرمامنت کانفلیکت»، یک گروه مستقر در بریتانیا که زنجیرههای تامین تسلیحات جهانی را ردیابی میکند، در هواپیماهای بدون سرنشین ایرانی شناسایی میشود.
این یافته نشان میدهد که قطعه چینی در ماه ژانویه ساخته، به ایران ارسال و نصب و سپس به روسیه فرستاده شده و در آوریل علیه اوکراین مورد استفاده قرار گرفته است.
تداوم جنگ در اوکراین فشارهایی را بر روند عرضه تسلیحات جهانی ایجاد کرده است.
ایالات متحده و متحدانش که از اوکراین حمایت میکنند، تلاش کردهاند تا منابع عظیمی از نیروی نظامی مورد نیاز کییف برای مبارزه با نیروهای روسیه را فراهم کنند.
بنا به گزارش ها روسیه سال گذشته برای کمک به تامین نیاز خود به تسلیحات در جنگ علیه اوکراین به ایران متوسل شده و استفاده نیروهای روسی از پهپادهای ساخت ایران گستردهترین نمونه از تعمیق همکاری نظامی و فنی بین مسکو و تهران است.
ماه گذشته، دولت بایدن گفت که مسکو از تهران خواسته است تا پهپادهای بیشتری به روسیه بفرستد.
هفته گذشته نیز کاخ سفید اعلام کرد که ایران اخیراً صدها پهپاد را با کشتیهایی که از دریای خزر عبور میکنند به روسیه فرستاده است.
کشف این قطعه جدید چینی، چالشهایی که ایالات متحده و متحدانش در تلاش برای توقف جریان قطعات با کاربرد نظامی یا دوگانه از سراسر جهان به کارخانههای هواپیماهای بدون سرنشین ایران با آن مواجه هستند را نشان میدهد