۱۳۹۸ مرداد ۱۶, چهارشنبه

رئیس بانک مرکزی: ارزش ریال طی پنج دهه گذشته ۳۵۰۰ برابر افت کرده است

همتی به عمد از کلمه پنج دهه استفاده می‌کند تا جنایت  اقتصادی رژیم را لا پوشانی کند .همگان میدانند که قیمت دلار در سال ۵۷ هفت تومن   بود و این قیمیت سال‌ها بود که ثبات خود را حفظ کرده بود  . بنا بر این آنچه بر سر اقتصاد ایران آمده است حاصل چهار دهه دزدی،چپاول و ندانم کاری‌های این رژیم است و لا غیر.

رئیس کل بانک مرکزی ایران روز سه‌شنبه ۱۵ مرداد اعلام کرد که هر ساله ۷۰۰ میلیون قطعه اسکناس در کشور امحاء و چاپ مجدد می‌شود.

عبدالناصر همتی همچنین گفت که از سال ۱۳۵۰ تاکنون ارزش پول ملی ایران ۳۵۰۰ برابر افت کرده است.

اظهارات وی در حاشیه نشست کمیسیون اقتصادی مجلس با دستور کار بررسی حذف چهار صفر از پول ملی بیان شده که خبرگزاری‌های آن را بازتاب داده‌اند.

آقای همتی درباره هزینه جایگزینی پول جدید با اسکناس‌های فعلی گفت: «در حال حاضر هفت میلیارد قطعه اسکناس در کشور موجود است که با تبدیل ریال به تومان این رقم به سه میلیارد قطعه کاهش می‌یابد. بنابراین هزینه چندانی متوجه دولت نیست، چرا که هر ساله ۷۰۰ میلیون قطعه اسکناس امحاء و چاپ مجدد می‌شود».


رئیس یانک مرکزی ایران همچنین افزود: «رابطه ریال با ارز خارجی در حال حاضر ۰.۰۰۰۰۰۸ است که در هیچ کشوری این‌گونه نیست. ما باید شکل ظاهری پول و رابطه ریال با دلار را اصلاح کنیم که با حذف چهار صفر این امر محقق می‌شود».

وی اشاره‌ای به این واقعیت نکرد که هم اکنون ریال ایران کم‌ارزش‌ترین واحد پول در جهان است.

قبلا ونزوئلا رکورددار بی‌ارزش‌ترین واحد پول جهان بود اما دولت سوسیالیست نیکلاس مادرو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا، تابستان پارسال پنج صفر پول ملی این کشور را حذف کرد و نام آن را «بولیوار مستقل» گذاشت.

در حال حاضر هفت میلیارد قطعه اسکناس در کشور موجود است که با تبدیل ریال به تومان این رقم به سه میلیارد قطعه کاهش می‌یابد. بنابراین هزینه چندانی متوجه دولت نیست، چرا که هر ساله ۷۰۰ میلیون قطعه اسکناس امحاء و چاپ مجدد می‌شود.
رئیس یانک مرکزی ایران
اوایل انقلاب بهمن ۵۷ در ایران، هر دلار آمریکا تقریبا ۱۰ تومان بود، اما اکنون به حدود ۱۲ هزار تومان رسیده است و حتی سال گذشته در مقاطعی تا نزدیک ۲۰ هزار تومان اوج گرفت.

روند دو ساله تبدیل ریال به تومان

آقای همتی می‌گوید حذف چهار صفر از پول ملی «پاسخ به عرف» است و بانک مرکزی درصدد است با تحقق این امر آنچه را میان مردم رایج است عملیاتی کند.

وی اظهار داشت: «ریال در زندگی روزمره مردم استفاده چندانی نمی‌شود و مردم همواره از واحد تومان در مبادلات خود استفاده می‌کنند… با تبدیل ریال به تومان، ۱۰ هزار ریال، یک تومان می‌شود».

این مقام بانک مرکزی ایران همچنین درباره اثرات تورمی حدف چهار صفر از اسکناس‌ها گفت که این کار تاثیری بر تورم ندارد.

همتی افزود از سال ۱۳۵۰ ارزش پول ملی ۳۵۰۰ برابر افت کرده است، در حالی که بالاترین پول ما در آن زمان که هزار تومان بود در حال حاضر به ۵۰ هزار تومان افزایش یافته است.

وی اظهار داشت با تبدیل ریال به تومان مردم راحت‌تر می‌توانند مبادلات خود را انجام دهند.

به گفته رئیس یانک مرکزی ایران، حذف چهار صفر از پول ملی در حال حاضر تنها در دولت تصویب شده است و نیاز به تصویب مجلس دارد.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین اعلام کرد «در یک دوره گذار دو ساله ریال به تومان تبدیل می‌شود، اگرچه در ابتدا ریال و تومان همزمان در کشور موجود است تا مردم با مشکل روبرو نشوند اما ریال به تدریج از گردش‌های مالی حذف شده و تومان جایگزین آن می‌شود».

سیاست برداشتن صفر بیشتر در کشورهایی به کار برده می‌شود که در پی افزایش نقدینگی و تورم به طور مرتب از ارزش پول ملی‌شان کاسته و بر شمار صفرهای آن افزوده می‌شود.

بانک مرکزی ایران تیرماه امسال با انتشار گزارشی از وضعیت مالی کشور، اعلام کرد نقدینگی در پایان سال ۹۷ به حدود ۱۸۸۲ تریلیون (هزار میلیارد) تومان رسیده که نسبت به پایان سال قبل از آن، بیش از ۲۳ درصد افزایش یافته است.

این رقم در سال ۹۳ حدود ۷۸۲ تریلیون تومان و کمتر از نصف پارسال بود.

تورم سالانه ایران نیز در تیرماه به بالای ۴۰ درصد اوج گرفته که بالاترین میزان طی ۲۴ سال گذشته است.