۱۴۰۲ بهمن ۲۰, جمعه

پارلمان اروپا – بروکسل تصویب قطعنامه مشترک محکومیت اعدامهای فزاینده در ایران


پارلمان اروپا – بروکسل

تصویب قطعنامه مشترک محکومیت اعدامهای فزاینده در ایران

محکومیت اعدامهای فزاینده در ایران

فراخوان به اعمال تحریم‌ها علیه سران رژیم

از جمله ولی‌فقیه و رئیس‌جمهور حکومت آخوندی

آغاز تحقیقات جنایی در مورد مسئولان نقض جدی حقوق‌بشر در ایران

و لیست‌گذاری تروریستی سپاه پاسداران توسط اتحادیه اروپا 

                                    پنجشنبه ۱۹بهمن ۱۴۰2

پارلمان اروپا در اجلاس روزهای ۱۸ و ۱۹ بهمن خود در بروکسل با تصویب قطعنامه مشترک گروه‌های مختلف پارلمان اروپا اعدامهای فزاینده در ایران به‌ویژه اعدام شورشگر قهرمان محمد قبادلو را محکوم کرد و خواستار تحقیقات جنایی در مورد مقامات مسئول نقض جدی حقوق‌بشر در ایران تحت صلاحیت جهانی و لیست‌گذاری تروریستی سپاه پاسداران شد

در قطعنامه پارلمان اروپا با یادآوری ۸۰۰ اعدام در سال ۲۰۲۳ و ۵۴ اعدام تنها در ژانویه ۲۰۲۴، اعدام شورشگر قهرمان محمد قبادلو بعد از یک محاکمه ناعادلانه و شمار دیگری از زندانیانی که با خطر قریب‌الوقوع اعدام مواجه هستند محکوم شده است.

این قطعنامه هم‌چنین خواستار، آزادی بی‌قید و شرط و فوری همه افراد محکوم به اعدام و همه زندانیان عقیدتی، از جمله اتباع اتحادیه اروپا، به‌ویژه احمدرضا جلالی و یوهان فلودروس و هم‌چنین خواستار یک استراتژی جدید و جسورانه اتحادیه اروپا در قبال رژیم ایران، از جمله مقابله با دیپلماسی گروگانگیری آن شده است.

قطعنامه فراخوان تزلزل ناپذیر خود را از شورای اروپا برای لیست‌گذاری سپاه پاسداران به‌عنوان یک سازمان تروریستی و اعمال تحریم‌های بیشتر اتحادیه اروپا علیه مقامات و نهادهای دخیل در نقض جدی حقوق‌بشر، از جمله ولی‌فقیه، رئیس‌جمهور و دادستان کل تکرار کرده و از کشورهای عضو می‌خواهد که مطابق با دستورالعمل‌های اتحادیه اروپا در مورد مدافعان حقوق‌بشر، بر محاکمه‌ها نظارت کنند و بازدیدهایی را از زندانهایی که زندانیان عقیدتی از جمله اتباع اتحادیه اروپا در آنها نگهداری می‌شوند، سازماندهی کنند.

قطعنامه هم‌چنین از کشورهای عضو می‌خواهد که تحقیقات جنایی را در مورد مقامات مسئول نقض جدی حقوق‌بشر، از جمله تحت صلاحیت جهانی، آغاز کنند و از تجدید مأموریت گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران و هیأت مستقل حقیقت‌یاب بین‌المللی در نشست آتی شورای حقوق‌بشر سازمان ملل حمایت کنند

.سخنرانیهای نمایندگان پارلمان از کشورهای مختلف

در محکومیت اعدامها در ایران تحت حاکمیت رژیم آخوندی

فراخوان به لیست‌گذاری تروریستی سپاه پاسداران رژیم آخوندی

و به‌رسمیت شناختن مبارزه مردم ایران برای سرنگونی ژیم


گی فرهوفشتات نماینده پارلمان اروپا از بلژیک و نخست‌وزیر سابق بلژیک

امروز، من فکر می‌کنم در تمام بحثهایی که دنبال کردم، این تنها موضوع بحثی است که در اینجا در مجلس در همه گروه‌های پارلمانی در مورد آن اتفاق‌نظر وجود دارد: و آن هم این‌که سیاست ما در قبال رژیم ایران یک شکست کامل است. یک شکست کامل. شما هر روز اعدامها را می‌بینید، رژیم ایران از حوثی‌ها و حزب‌الله، حمایت می‌کند. حملات علیه تأسیسات نظامی آمریکا ادامه دارد. انتقال تسلیحات ادامه دارد و رژیم ایران امروز آماده ساخت بمب اتمی است. بنابراین ما به یک استراتژی کاملاً جدید و یک استراتژی جدید مبتنی بر سه مورد نیاز داریم. اول از همه، تحریم‌های گسترده‌تر تا زمانی که همه گروگانها آزاد شوند. این یک سیاست خواهد بود. دوم، به‌رسمیت شناختن سپاه پاسداران به‌عنوان یک سازمان تروریستی. در صورت امکان همین فردا و. بالاخره اپوزیسیون و مقاومت را به‌عنوان نمایندگان واقعی مردم ایران به‌رسمیت بشناسید و دیگر آخوندها را به‌رسمیت نشناسید.

آنتونیو لوپز استوریز وایت نماینده پارلمان اروپا

با تشکر از شما برای این قطعنامه بسیار به موقع. امروز به مرگ یک جوان دیگر می‌پردازیم، ترور یک جوان دیگر، مردان ایرانی که به دست ظلم رژیم آخوندها جان باخت. هر روز سه نفر در ایران می‌میرند، زنان و بچه‌ها. اما این نیز مهم است که بدانیم این نه تنها در ایران، بلکه در خیابانهای اروپا علیه مردمی که برای دموکراسی در ایران می‌جنگند، اتفاق می‌افتد. یکی از اعضای سابق پارلمان اروپا و معاون رئیس این مجلس، الخو ویدال کوادراس، در ۹ نوامبر در مادرید، اسپانیا، اروپا به‌صورتش شلیک شد. این در همینجا اتفاق می‌افتد. رژیم تلاش می‌کند همه کسانی که حقیقت را می‌گویند، کسانی که جنایات را محکوم می‌کنند و برای آینده‌ای دموکراتیک در ایران مبارزه می‌کنند، ساکت کند. آقای بورل، دولتهای اروپایی دیگر نمی‌خواهند با رژیم معامله کنند. متشکرم

استانیسلاو پولچاک نماینده پارلمان اروپا از جمهوری چک:

حداقل ۳۶۰ زندانی از هفتم اکتبر، از آغاز جنگی که به‌روشنی توسط رژیم ایران حمایت شده است، اعدام شده‌اند. سر مار که در تهران است، نیاز به ایجاد بحرانهای خارجی دارد، زیرا آنها نمی‌توانند با قیام مردم ایران علیه رژیم مقابلهکنند. اعدام‌های رژیم تاکتیک آنها برای به سکوت کشاندن است. خانم رجوی، رهبر اپوزیسیون ایران، بارها به پارلمان اروپا آمده و گفته است که ما باید هر گونه رابطه با رژیم ایران را مشروط کنیم. بعد از این تعداد زیاد اعدامها آیا زمان آن فرا نرسیده است؟ هر روز نام بسیاری از افرادی را می‌شنویم که توسط رژیم اعدام شده‌اند. بنابراین، در حالی که رژیم به کشتار ادامه می‌دهد، اتحادیه اروپا چه زمانی تصمیم می‌گیرد، اقدام قاطع انجام دهد؟ چه زمانی سپاه پاسداران را همان‌طور که هست به‌عنوان یک نهاد تروریستی لیست‌گذاری می‌کند؟

دورین روکماکر- نماینده پارلمان اروپا از هلند

زندانیان سیاسی در زندان اوین در ایران هر سه‌شنبه علیه مجازات اعدام دست به اعتصاب غذا می‌زنند. آنها پیام ما را از پارلمان اروپا می‌شنوند. و این چه پیامی است؟

رژیم ایران مستمراً حقوق‌بشر و دموکراسی را زیر پا می‌گذارد. و مردم ایران حق دارند از طریق هر نوع مقاومت مشروع به‌دنبال تغییر باشند. اتحادیه اروپا باید از این مقاومت حمایت کند. چگونه؟ با قرار دادن سپاه پاسداران، یعنی ابزار سرکوب رژیم، در لیست سیاه. رژیم اخیراً محمد قبادلو، یک جوان شجاع ایرانی را اعدام کرد. و مریم اکبری منفرد، مادر سه فرزند که ۱۵ سال در زندان سپری کرده است، را فراموش نکنیم. او اخیراً به سه سال دیگر محکوم شده است. همه ما می‌دانیم که رژیم ایران بدترین رژیم در جهان است. بیش از ۸۷۰ اعدام در سال ۲۰۲۳ برای ساکت کردن مخالفان اجرا شد. اتحادیه اروپا چه زمانی موضع‌گیری می‌کند؟

سوزانا چیکاردی نماینده پارلمان اروپا از ایتالیا

اعدام محمد قبادلو، حمله وحشتناکی بود. با این حال، باید توجه داشته باشیم که رژیم ایران هم‌چنان مردان و زنان جوان را به اعدام محکوم می‌کند. همه آنها فقط برای فراخوان دادن به دموکراسی مجرم شناخته می‌شوند. در عین‌حال ما در اتخاذ اقدام جدی کاملاً ناکام مانده‌ایم. اتحادیه اروپا وانمود می‌کند که تحریم‌هایی را علیه رژیم ایران اعمال می‌کند، اما عملاً این کار را نکرده است. ما می‌دانیم که سپاه پاسداران در محور همه نوع تجارتهای غیرقانونی که به‌وسیله رژیم ایران انجام می‌شود دست دارد. . سپاه دارای بیش از ۲۰۰ هزار عضو فعال است. اما اتحادیه اروپا تنها ۲۱۶ مورد از این افراد را تحریم کرده است. این برای قربانیان وحشتناک است. این توهین به شعور ماست و تنها نتیجه این وضعیت غم‌انگیز این است که همه آن مردان و زنان شجاع مانند محمد قبادلو که برای حقوق زنان ایران تظاهرات می‌کنند، جان خود را به خطر می‌اندازند.

 فرانچسکو گوئیرو- نماینده پارلمان اروپا از پرتغال

متشکرم رئیس. محمد قبادلو ۲۳ ساله، نهمین معترضی بود که توسط رژیم ایران اعدام شد. در سه دهه گذشته در هیچ زمانی وضعیت حقوق‌بشر به اندازه امروز در دوران ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی که به‌خاطر نقشش به‌عنوان یکی از اعضای کمیسیون مرگ تهران شناخته می‌شود، که هزاران زندانی عقیدتی را به‌دلیل حمایت آنها از اپوزیسیون دموکراتیک به پای چوبه‌های دار فرستاد، وخیم نبوده است. وضعیت کنونی ایران بر ضرورت اخلاقی جامعه جهانی برای حمایت از مردم ایران در مبارزه علیه استبداد تأکید می‌کند.

به‌رسمیت شناختن و حمایت از حقوق آنها برای آزادی، عدالت و حکومت دموکراتیک که در اعلامیه جهانی حقوق‌بشر ذکر شده است، بسیار مهم است. بنابراین دیپلماسی اتحادیه اروپا نباید فرهنگ معافیت از مجازات را پرورش دهد. قبل از این‌که شاهد قتل‌عام دیگری در زندانهای ایران باشیم، به یک سیاست خارجی با تمرکز بر پاسخگویی از طریق دادگاههای بین‌المللی و صلاحیت قضایی جهانی نیاز است. در پایان، باشد که آینده یک ایران آزاد، دموکراتیک و سکولار را به ارمغان بیاورد!

هلنا دالی کمیسر امور برابری در کمیسیون اروپا به‌نمایندگی از جوزپ بورل

ما اعدام اخیر محمد قبادلو را به‌طور علنی محکوم کرده‌ایم. او پس از دستگیری و محکوم شدن به اعدام در ارتباط با اعتراضات سال ۲۰۲۲ در ایران اعدام شد. این اعدام اخیر بخشی از یک روند نگران‌کننده در ایران است، با بیش از ۷۵۰ اعدام در سال ۲۰۲۳ که نشان‌دهنده افزایش شدید نسبت به سال‌های گذشته و شامل افراد خاص از اقلیتهای قومی است. استفاده از مجازات اعدام به‌عنوان ابزاری برای سرکوب معترضان، یادآور دیگری از وخامت وضعیت حقوق‌بشر در ایران است. حقوق اساسی مانند آزادی عقیده و بیان باید همیشه چه به‌صورت خصوصی و چه عمومی رعایت شود. ما هم‌چنان از (رژیم) ایران می‌خواهیم که به تعهدات بین‌المللی خود تحت قوانین بین‌المللی، از جمله میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، پایبند باشد. رژیم ایران باید طیف کاملی از حقوق‌بشر را برای شهروندان خود تضمین کند.